Hur man fixar Galaxy S10 fast på Samsungs logotyp | kommer inte att starta upp eller fastna i bootloop

Om din Galaxy S10 sitter fast på Samsung-logotypen eller bootloop och inte startar upp, kan det bero på att en uppdatering har gått fel eller dålig hårdvara. I de flesta fall är orsaken mjukvarorelaterad så många av dessa fall kan åtgärdas på användarnivå. Lär dig hur du hanterar problemet genom att följa den här felsökningsguiden.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy S10 fast på Samsungs logotyp | kommer inte att starta upp eller fastna i bootloop

Är din Galaxy S10 fast på Samsung-logotypen och startas inte upp normalt? Här är felsökningsstegen som du gör för att fixa det.

Fast på Samsung-logotypfix nr 1: Tvungen omstart

Att starta om enheten normalt är det första och enklaste sättet att lösa ett problem som det här. Om du inte har testat det här så ska du göra det här:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 12 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Obs: Använd volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Låt upp till 90 sekunder gå till återställningen.
 3. Om skärmen Underhållsstartläge inte visas, har enheten inte den. Vänta helt enkelt på att enheten stängs av helt.

Tvinga om att starta om en enhet är ofta ett effektivt sätt att starta om en svarsfri eller fryst Galaxy-enhet. Om du redan har provat detta trick innan du kontaktar, fortsätt med resten av möjliga lösningar nedan.

Fast på Samsung-logotypfix nr 2: Stäng av din Galaxy-enhet

Om en tvångsstart inte kommer att ändra någonting och enheten fortfarande sitter fast på Samsung-logotypen, är nästa sak du kan göra att stänga av den. Stäng om möjligt av telefonen genom att göra det på vanligt sätt, det vill säga genom att trycka på och hålla ned strömbrytaren. Om Power-menyn inte visas, eller om det inte finns något svar på din enhet, måste du göra det andra tricket: vänta på batteriladdningen. Till skillnad från äldre enheter har din Galaxy S10 ett batteri som inte kan tas bort. Det enda sättet att starta om det är genom att trycka på strömbrytaren eller genom att göra en tvångsstartprocedur. Så, om de två sätten inte är genomförbara, vad du kan göra är att helt enkelt vänta på det. Förhoppningsvis återgår systemet till sin normala funktion efter det att det startats om. Det kan ta tid om batteriet har hög laddning kvar just nu. Beroende på hur snabbt din telefon tappar batteri kan det innebära att du väntar några timmar till flera dagar. Det finns inget sätt att påskynda telefonens batteriladdningsfrekvens så att allt du behöver göra är att vänta. Att stänga av enheten är ett krav för att utföra resten av förslagen nedan.

När din enhet har stängts av, eller om batteriet har tömts, ladda det genast i minst 30 minuter. Försök inte slå på enheten genast så att den kan fylla på batteriet med tillräckligt med ström.

Fastnat på Samsung-logotypfix nr 3: Starta om till säkert läge

Om din Galaxy S10 fortfarande sitter fast på Samsung-logotypskärmen är nästa sak du bör försöka starta om den till säkert läge. Om problemet orsakas av en dålig app som du har installerat kan säkert läge låta din S10 starta upp normalt. Du kan sedan avinstallera appar för att lösa problemet.

Så här startar du om S10 till säkert läge:

 1. Stäng av din S10. Om du inte kan stänga av det normalt, låt telefonen tömma batteriet tills det stänger av sig själv.
 2. Med din S10 av, tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Om du kan starta om telefonen till säkert läge betyder det att du har en dålig tredjepartsapp. Om du vill identifiera vilka av dina appar som förhindrar Android från att starta upp måste du använda metoden för eliminering. Det här är vad du behöver göra exakt:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande vägrar att starta upp normalt, upprepa steg 1-4.

Fastnat på Samsung-logotypfix nr 4: Boot to Recovery Mode

Proceduren för säkert läge är bara användbar om en tredjepartsapp är den som orsakar problemet. Om orsaken ligger i programvaran kan det hända att omstart till säkert läge inte har några effekter alls. I det här fallet bör du överväga att starta om enheten till återställningsläge istället. I det här läget finns det två saker du kan göra. Om du lyckas starta upp det här läget är det första du måste göra att rensa cache-partitionen. Om det inte hjälper, bör du fortsätta till fabriksinställning.

För att starta om till återställningsläget måste du göra följande:

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 3. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 4. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.

Om din telefon startar till återställningsläget ska du försöka torka av cache-partitionen först. Om det inte fungerar, kan du fabriksinställa telefonen genom att välja Torka data / fabriksåterställ.

Fast på Samsung-logotypfix nr 5: Få hjälp av Samsung

Om alla lösningar ovan inte fungerar alls är det en indikation på att problemet troligen ligger längre än din förmåga att fixa. Se till att besöka ditt lokala Samsung Service Center eller kontakta dem för att ställa in reparationsavtal.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.