Hur man fixar Galaxy Note9 skickar inte MMS-problem

Att fixa MMS-problem på Galaxy Note9 är ofta enkelt och genomförbart på slutanvändarnivå. om du har problem med att skicka MMS på din Note9, ta reda på vad du kan göra åt det nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Tänk på felmeddelandet

Genomsnittliga användare tenderar att ignorera felmeddelanden när de stöter på problem. Om du får ett meddelande, snabbmeddelande eller vanligt fel när du försöker skicka MMS, måste du notera det (skriv det noggrant om möjligt) så att du kan vidarebefordra det till oss eller till någon annan part som hjälper. När MMS slutar fungera finns det vanligtvis ett specifikt skäl till det och ett felmeddelande är ett bra sätt att peka på din felsökningsriktning. Du kan få ett fel med att säga att det finns ett konto eller faktureringsproblem som du måste lösa först. Det kan innebära att problemet kanske inte är enhetsspecifikt så att du kan hoppa över resten av stegen och fortsätta direkt för att få hjälp från din operatör.

Slå på mobildata

MMS för närvarande är redan föråldrat med tanke på att det finns många appar som kan ge bättre service. Eftersom många människor fortfarande använder det, fortsätter nätoperatörer att stödja MMS med sin mobila datatjänst. Till skillnad från en vanlig text behöver skicka och ta emot MMS mobildata så att du vill se till att det fungerar. Du kan göra det genom att kontrollera appar som kräver internet för att fungera. Till exempel, om din Youtube-app inte kommer att strömma videor efter att du har aktiverat mobildata, betyder det att din enhet inte kan ansluta till internet. Det är anledningen till att MMS har slutat fungera. Om detta är fallet måste du prata med din operatör så att de kan identifiera orsaken till problemet. Mobildata kräver vanligtvis prenumeration så det kan vara problem med ditt konto eller nätverk. Återigen vill du inte slösa bort din tid på att göra onödiga felsökningssteg för den här och du bör kontakta din operatör direkt.

Kontrollera röstsamtal

Om du inte kan ringa eller ta emot röstsamtal kanske inte mobildata eller MMS fungerar lika bra. Försök att ringa något och se om allt går bra.

Några av de möjliga orsakerna till att röstsamtal kanske inte fungerar inkluderar följande:

 1. Inte adekvat nätverks täckning
 2. Det finns ett tillfälligt nätverksproblem
 3. Det finns ett fel i den mottagande slutet
 4. Det valda nätverket är utanför räckvidden
 5. Det valda nätverksläget är inte tillgängligt
 6. Roaming är inte aktiverat i din kursplan
 7. Det finns ingen kredit på ditt förbetalda telefonkort
 8. Ditt nummer har avbrutits
 9. Flygläget är på
 10. Fast uppringning är påslagen
 11. Din mobiltelefon är överbelastad av okända skäl
 12. Din SIM-kort är felaktig

Sätt tillbaka SIM-kortet (för att uppdatera APN)

Ibland kan kopplingen av SIM-kortet eliminera tillfälliga nätverksfel. Detta kan också tvinga enheten att konfigurera namnen på APN eller åtkomstpunkten. Vi föreslår att du gör det om ovanstående felsökningssteg inte har hjälpt hittills.

Alternativt kan du kontrollera och ändra APN manuellt (om det finns något som inte har specificerats av din operatör). Om du vill göra detta, kontakta din operatör så att du kan ta rätt APN-värden från dem. Som standard läggs APN: er automatiskt till enheten när ett SIM-kort har satts in.

Använd ett annat SIM-kort

Ett annat sätt att lösa problemet är att byta ut SIM-kortet, särskilt om du misstänker att det orsakar problem. Om du har en annan telefon från samma operatör, försök att använda SIM-kortet på din Note9.

Tänk på att SIM-kortets trick bara gäller GSM-enheter. CDMA-enheter kanske inte kan dra nytta av detta felsökningssteg på grund av hur deras programvara är utformad.

Ge plats för nya meddelanden

Om du skickar och tar emot MMS ofta är det möjligt att appen för textmeddelanden kan ha slut på plats. Samtalstrådar som inkluderar MMS (foton, videor, dokument) kan äta mycket utrymme. Se till att ta bort gamla trådar för att göra plats för nya.

Rensa app-cache för textmeddelanden

Vissa appar kan ibland drabbas av dåligt resultat om deras cache är skadad. Ta bort meddelanden appens cache och se vad som händer.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om din Note9 och kolla om problemet.

Återställ appmeddelanden till standardinställningarna

Om att rensa appens cache inte kommer att göra någon skillnad är nästa steg att återställa appen själv till sina standardvärden. Om du gör det kommer du att ta bort alla dina texter och MMS. Se till att säkerhetskopiera dem i förväg.

Så här återställer du meddelanden-appen till dess standardvärden:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknapp.
 8. Starta om din Note9 och kolla om problemet.

Kontrollera om appen från tredje part är skyldig

Vissa appar kan störa Android eller orsaka problem med andra appar. Om du vill kontrollera om du har problem med tredje part bör du starta om enheten till säkert läge. I det här läget avbryts alla nedladdade appar. Så om det är en dålig app involverad, bör MMS fungera i säkert läge och inte i normalt läge.

Så här startar du om din Note9 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Note9 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Återställ nätverksinställningar

Detta är ett felsökningssteg för häftklamrar för alla nätverksproblem. Se till att göra detta innan du kontaktar din operatör. Detta steg gör följande:

 • Lagrade Wi-Fi-nätverk raderas.
 • Parade Bluetooth-enheter raderas.
 • Inställningar för bakgrundssynkronisering kommer att aktiveras.
 • Databegränsande inställningar i applikationer som manuellt stängdes av / på av kunden återställs till standardinställningen.
 • Nätverksvalsläget kommer att ställas in på automatiskt.

Så här återställer du dina nätverksinställningar:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Inställningar> Allmän hantering> Återställ> Återställ nätverksinställningar.
 3. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR. När det är klart visas ett bekräftelsefönster.

Kontakta nätoperatören

Några av felsökningsstegen ovan bör hjälpa till att lösa problemet. Men om ingen fungerar hittills föreslår vi att du får ytterligare support från din operatör. Det måste finnas ett konto- eller nätverksproblem som orsakar problemet du har.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.