Hur man fixar Galaxy Note9-felet "Tyvärr har Google Play Store stoppat"

Ett av de vanliga fel som en Android-användare kan stöta på är "Tyvärr har Google Play Store stoppat" -fel. Om du har ett sådant fel på din Galaxy Note9 eller om Google Play Store-appen fortsätter att krascha är det här inlägget åt dig.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy Note9-felet "Tyvärr har Google Play Store stoppat"

Felsökning av detta fel kräver tålamod. Det finns inget direkt sätt att veta vad som ligger bakom det så du måste följa en uppsättning felsökningssteg för att identifiera dess orsak. Följ stegen nedan för att begränsa faktorerna.

Starta om enheten

Omstart av din Galaxy Note9 bör vara det första felsökningssteget i detta fall. Många mindre buggar fixas genom att helt enkelt uppdatera systemet. Gammal cache som kan ha blivit föråldrad efter att ha låtit telefonen gå länge kan leda till problem. Att avbryta systemet genom att starta om det kan stoppa problemet. Så här startar du om systemet i den här situationen:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Rensa cache och data i appen Google Play Store

Det mest direkta sättet att hantera Google Play Store-appproblem är genom att rensa cache och data. Att rensa cachen är ofarligt och kommer bara att påverka de tillfälliga filer som är associerade med appen. Att rensa data är å andra sidan mer drastiskt eftersom det kommer att ta bort all cache och användardata som är associerade med appen. Det kommer också att återställa enheten till sitt standardläge. Om felet som får Play Store-appen att krascha isoleras till appen själv kommer dessa steg att hjälpa.

Hur du rensar appcachen i Google Play Store:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om din Note9 och kolla om problemet.

Hur du rensar Google Play Store-appdata:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om din Note9 och kolla om problemet.

Rensa data för appen Google Services Framework

Ibland kan ett fel i en av Android: s kärnsystemapp, Google Services Framework, påverka Play Store. Se till att rensa dess data för att återställa dem till sina standardvärden om problemet fortfarande inträffar just nu. Se stegen ovan för hur du rensar data från Google Services Framework.

Ta bort Google-konto, logga in igen

Vissa användare kunde fixa felet "Tyvärr har Google Play Store stoppat" genom att ta bort deras Google-konto och sedan lägga till det efter en omstart. Om du inte har försökt göra detta tidigare, följ dessa steg för att ta bort ett Google-konto:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Cloud och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Klicka på ditt Google-konto. Om du har flera Google-konton, se till att ta bort dem alla senare.
 5. När du har valt Google-kontot att ta bort trycker du på REMOVE ACCOUNT-knappen.
 6. Starta om din Note9.

När enheten har startat om kan du lägga till ditt Google-konto igen. Om du har flera Google-konton, ta bort dem alla först, starta om enheten och lägg sedan till dem individuellt.

Så här lägger du till ett konto:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Cloud och konton.
 3. Klicka på Lägg till konto.
 4. Tryck på Google.
 5. Ange din PIN, lösenord eller mönster om du uppmanas.
 6. Lägg till ditt Google-konto genom att följa instruktionerna på skärmen.

Återställ appens inställningar

Appar som Google Play Store arbetar med andra systemappar och tjänster för att utföra sina uppgifter. Ibland kan en annan app ändra vissa inställningar eller inaktivera andra systemappar, vilket kan leda till problem. För att minimera appproblem vill du se till att alla standardappar är aktiverade. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din Note9 och kolla om problemet.

Återställ alla inställningar

Den här proceduren är separat från den föregående eftersom den täcker alla inställningar på din Android-enhet och inte bara apparna. Det fungerar på samma sätt som en fabriksåterställning utan att radera appar, personuppgifter och andra filer. För att göra detta, följ stegen nedan:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på General Management.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Klicka på Återställ inställningar.
 5. Ange din PIN, lösenord eller mönster om du uppmanas.
 6. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Observera i säkert läge

Som nämnts ovan kan tredjepartsappar störa Android och orsaka problem. Om felet "Tyvärr har Google Play Store har slutat" kvarstår vid denna punkt kan du gå vidare och kontrollera om en tredje parts app är skylden. Du kan göra det genom att starta upp telefonen till säkert läge. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Om appen Google Play Store fungerar normalt i säkert läge är en app den skyldige. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om felet "Tyvärr har Google Play Store har slutat" kvarstår, upprepa steg 1-4.

Ta bort roten

Vissa rotprogramvaror kan komma i konflikt med centrala Google-appar som Play Store. Om du har en rotad Note9 kan detta vara orsaken till problemet. Ta bort roten från din enhet och se om det kommer att lösa problemet.

Fabriksåterställning

Om felet fortfarande inträffar vid denna tidpunkt måste du göra en mer drastisk lösning genom att återställa telefonens programvara till deras standardvärden. Så här fabriksinställer du din enhet:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina filer.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.