Hur man fixar Galaxy Note9 fast på problem med startskärmen (bootloop)

Ett av de vanligaste problemen i Samsung Galaxy-enheter är att Android inte kan laddas normalt, vilket får telefonen att starta om när den når Samsung-skärmen. Det här problemet kallas också bootloop eftersom enheten tvingas kontinuerligt slinga efter uppstart. Många användare stöter på det här problemet efter att ha manipulerat med programvaran, men vissa rapporterar också problemet på Galaxy Note9 även om de inte gjorde något annorlunda.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy Note9 fast på bootloop eller startskärm

Felsökning av bootloop-problemet på Galaxy Note9 kan göras genom att utföra följande steg:

Lösning 1: Tvinga om omstart

Ibland kan Android misslyckas med att laddas normalt på grund av ett tillfälligt fel. För att se om felet enkelt kan åtgärdas genom att uppdatera systemet kan du simulera effekten av att koppla ur batteriet. Så här görs:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Lösning 2: Starta om enheten till återställningsläge

När du stöter på bootloop-problem på vilken Samsung Galaxy-enhet som helst, är den mest effektiva lösningen ofta en masteråterställning. Även känd som fabriksåterställning, den här lösningen kan endast utföras när en enhet kan startas upp till återställningsläge. Bootloop tillåter uppenbarligen inte att du öppnar Inställnings-appen, så det enda sättet att återställa programvaran till deras standardvärden är genom att öppna återställningsläget. Så här görs:

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).

Om du kan starta om din Galaxy Note9 till återställningsläget finns det en chans att du kan lösa problemet med fabriksinställning eller återställning av master. Under Återställningsläget finns det ett antal alternativ som du kan göra, till exempel rensa cache-partitionen och fabriksinställning. Nedan följer de fullständiga stegen för att göra var och en.

Rensa cache-partition för Note9

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Utför fabriksåterställning

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 3: Tappa ur batteriet och starta om

Vissa fall i bootloop beror på unika buggar i en viss enhet. Om din Note9 fungerade utmärkt innan den fastnade i startloop kan du kanske fixa den genom att låta den tömma batteriet och sedan starta om det efteråt.

Lösning 4: Flash-firmware

Om du inte kan ladda till återställningsläget, eller om cache-partitionstorkning och fabriksåterställning inte kommer att göra någon skillnad, bör du överväga att göra en mer drastisk möjlig lösning - blinkande lager firmware. Den här proceduren rekommenderas endast för erfarna Android-användare eftersom det innebär att göra avancerade steg och kan potentiellt orsaka fler problem om det inte görs ordentligt. Detta kan också vara den enda vägen för fall i bootloop som inträffade att en användare har manipulerat programvaran genom att rota, installera appar från källor som inte är från Play Store eller blinka. Om du är nybörjare till Android föreslår vi att du hoppar över detta steg om du inte kan acceptera chansen att din Note9 kan skadas permanent.

Tänk på att Samsung inte kommer att underhålla någon reparationsbegäran när de inser att det finns uppenbara tecken på manipulering av programvara.

Om du vill ge ett blinkande försök men använd Google för att hitta en bra guide som hjälper dig att göra det.

Lösning 5: Kontakta Samsungs support

Vissa Galaxy-enheter har tidigare fastnat i bootloop efter att ha installerat en systemuppdatering eller app. Om detta är vad som hände med dig föreslår vi att du ringer Samsung så att du kan låta dem fixa din Note9.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.