Hur man fixar Galaxy Note9 Bluetooth kommer inte att para problemet

Bluetooth-problem uppstår ofta vid parning. Om din Galaxy Note9 inte kan tyckas para ihop med en annan Bluetooth-enhet bör du felsöka problemet för att veta var den kommer ifrån. Följ våra förslag nedan om hur du fixar Bluetooth kommer inte att koppla ihop problem på din Obs-enhet.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Orsaker för Bluetooth kommer inte att para ihop problemet

Det finns ett antal möjliga orsaker till att din Note9 har problem med att ansluta till en annan Bluetooth-enhet. Nedan följer några av de vanligaste:

 • problem med inkompatibilitet
 • avstånd eller intervall mellan enheter
 • låg effekt
 • enheter är inte korrekt konfigurerade för parning
 • interferens
 • programvarufel

Inkompatibilitet mellan Bluetooth-enheter är verklig . Innan du försöker göra felsökning på din Galaxy Note9 eller på den andra Bluetooth-enheten är det en bra idé att veta om det finns en chans att inkompatibilitet är en faktor. Om båda enheterna kunde para ihop tidigare kan du hoppa över den här kontrollen. Men om det är din första gång att ansluta din Note9 till, till exempel, bilens Bluetooth, finns det en verklig chans att det finns en inkompatibilitetsproblem mellan dem.

Tänk på att det inte finns någon universell standard för Bluetooth-enheter. Biltillverkare brukar använda ett tredjeparts Bluetooth-system på sina fordon och ibland kan sådana system vara föråldrade. Även om äldre Bluetooth-enheter fortfarande kan arbeta med nyare och regelbundet uppdaterade Bluetooth-system på telefoner, kanske profilerna de använder inte fungerar 100%. Detta är anledningen till att vissa bilar som använder äldre Bluetooth plötsligt kan misslyckas med att para ihop eller använda tidigare fungerande funktioner när en telefon får en uppdatering.

Nyare Bluetooth-enheter är utformade för att fungera med äldre Bluetooth-versioner, men det kan fortfarande vara hik då och då. Varje tillverkare kan inte stödja alla Bluetooth-enheter så det finns fortfarande en chans att något kanske inte fungerar korrekt.

Telefoner som Galaxy Note9 är Bluetooth Smart Ready, vilket innebär att den använder den senaste Bluetooth 4.0-tekniken för att ansluta till andra Bluetooth Smart-enheter. Om din Note9 inte går ihopkoppling med din bil eller din Bluetooth-enhet, är det möjligt att en sådan enhet eller din bil inte stöder Bluetooth Smart. Tyvärr finns det inget mycket du kan göra åt det och du måste uppgradera den enheten om du vill använda din Note9 för strömningsinformation.

Förbered enheten för att para ihop. Detta är grundläggande. Innan du kopplar ihop, se till att båda enheterna är konfigurerade för att ta emot varandras begäran om parning genom att slå på dem. Om bara en enhet är påslagen, kommer den andra uppenbarligen inte att upptäcka den. Det kan tyckas uppenbart men många människor som hanterar problem med Bluetooth-parning kan inte kontrollera detta. Beroende på vilken enhet du försöker ansluta till din Note9 är ljusindikatorer det bästa sättet att veta om allt är konfigurerat eller inte.

Avstånd är viktigt . Precis som alla andra trådlösa enheter är närhet en viktig faktor när du kopplar ihop Bluetooth-enheter med din Note9. Detta kanske inte är tillämpligt för Bluetooth-bilfall, men du bör överväga detta om du försöker hantera ett mycket större utrymme som i en byggnad eller ett hem. De flesta Bluetooth-anslutningar är bara bra om det är inom 30 fot, om du arbetar i ett stort hus eller byggnad och det finns problem med Bluetooth-parning, måste avståndet mellan enheterna kontrolleras. Hinder som glas, metallytor, tjocka, armerade betongväggar kan också påverka Bluetooth-signalen avsevärt. När du kopplar ihop, försök att få båda enheterna så nära som möjligt.

Power frågor . Äldre Bluetooth-enheter är ökända kraftfarkoster. Även om detta inte längre är fallet med enheter som kör Bluetooth 4.0, liksom den på din Note9, kan den andra enheten vara. Detta gäller inte din bil eftersom den får ström direkt från batteriet men det kan vara fallet för fristående. Se till att enheten med problemet är ansluten till en laddare eller har tillräckligt med batterinivå innan du kopplar ihop.

Kontrollera för signalstörningar . Som nämnts kort ovan kan Bluetooth-signaler bli problematiska om något påverkar det. Bluetooth är oreglerad så det finns många störningskällor som kan påverka dess signaler. Om du verkar ha problem med att para ihop bara på en viss plats beror det antagligen på att det finns en annan enhet som blockerar eller påverkar dina Bluetooth-signaler. Om du har problem med att para ihop din bil med din Note9 kan du prova att köra bort från den platsen och det borde fixa det.

Om du försöker arbeta med en fast Bluetooth-enhet som en högtalare i ditt hem kan det finnas andra faktorer att tänka på.

I vissa fall kan wifi-signaler också påverka Bluetooth. Om du har en bärbar wifi-enhet kan du försöka stänga av den för att se om den gör skillnad.

Hur du åtgärdar Bluetooth-parningsproblem på din Galaxy Note9

Vad gäller felsökning på din enhet är det dessa saker du kan prova:

Tvungen startar om . Uppfriskande av systemet är ett av sätten att fixa tillfälliga Bluetooth-buggar. I det här fallet, försök att simulera effekterna av ett batteridrag med följande steg:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Återställ nätverksinställningar . Att se till att din Note9 har alla rätt nätverksinställningar är viktigt. Du kan göra det genom att rensa den nuvarande nätverksinställningen. Så här görs:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Inställningar> Allmän hantering> Återställ> Återställ nätverksinställningar.
 3. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR. När det är klart visas ett bekräftelsefönster.

Installera uppdateringar . Detta är för att minska risken för att din enhet får app- och programvarufel. Vissa nätverksproblem inklusive Bluetooth-fel kan komma från dålig kodning som bara en uppdatering kan fixa. Se till att hålla Android och appar uppdaterade.

Rensa cache-partition . Vissa former av nätverksfel och orsakade av en skadad systemcache. Försök rensa enhetens cache-partition för att hålla systemcachen i god form. Här är vad du behöver göra:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Återställ din enhet från fabrik . Detta är lite extremt för ett Bluetooth-problem men om du misstänker att det finns ett problem med programvaran kan du torka av enheten. Se till att säkerhetskopiera dem i förväg för att förhindra att dina personuppgifter förloras. Du kan följa den här länken om hur du skapar en säkerhetskopia med Smart Switch.

När du har säkrat dina data gör du dessa steg för att fabriksinställa din Galaxy Note9:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.