Hur man fixar Galaxy Note8 S Pen-problem: S Pen dot är avstängd något till höger

Dagens felsökningsartikel kommer att besvara en ganska vanlig rapport om att # GalaxyNote8 S Pen inte fungerar korrekt. Såsom beskrivs i ett av fallen nedan, verkar det som om hans S Pen visar punkten till höger märkbart. Om du har samma eller liknande problem med din egen Note8 S Pen, kan du prova att bläddra igenom våra förslag nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man fixar Galaxy Note8 S Pen-problem: S Pen dot är avstängd något till höger

Om du inte bryr dig att läsa en rant är frågan längst ner. Förlåt. Det är verkligt vad jag har gått igenom med Samsung och AT&T på min Note 8 sedan omkring mars 2020 ... Jag kommer aldrig att ta itu med heller heller. Även om telefonen bryts under garantin. Jag ska köpa en iPhone först.

Hur som helst, nu har jag gått igenom 3 S PENS. 5 månader. Den andra S-pennan drog isär när han försökte ta bort den från telefonen. OK, S Pen 1 och 3 Jag höll i en skrivposition. Topparna föll av. All garanti. 1 och 2 fick jag tre dagar från när jag skickade den trasiga pennan in. Penna tre. Tryckt etikett. Märkte att det kommer att repareras istället för Accessory Exchange men det är vad de skickade mig så ... Skickade den 7/9/18. De fick @ 10:30 7/11/18. Jag ringde om penna den 14-14-18. Fick höra att han skulle övernatta pennan och att ringa måndag för att se var den är. lögn. Springa omkring. Allt. RADERAD Samsung stöder # aldrig för att prata med dem igen. (Jag har varit i en helt krigsgaranti i fem månader. Lång ... Lång ... Berättelse ... Även med presidentens kontor.) Något fick mig .. Pissa igen så jag tittade bara upp numret på nätet. WOW, plötsligt pratar jag med människor med amerikanska accenter ... Ingen skit. Mer eller mindre…. Vad hände? OK, vi tar hand om det. Om du inte har ett spårningsnummer senast på måndag, maila mig. Jag ska ta hand om det ... den 7/21/2020 ... Måndag 7/23/18. E-post. Ersättning inte tillgänglig. Skickar 39, 99 dollar så att du kan köpa en online på Samsung. OK, tack för att du berättade för mig. Fredag. 7/27/18. Låda på verandan. Kuvert inuti. Brev och 3 visakort. $ 10, $ 10 och $ 20. Brevet säger "S Pen No Longer Available.) Jag har redan haft 3 fler pennor och beställt 3 fler i morgon för under $ 40, 00 så ... Mycket sämre historia om mitt stora problem med dem.

Fråga: Jag har haft ett noggrannhetsproblem sedan originalpennan brast. * # 0 * # på grafpapper. Jag ritar ner linjen i Y ... för mig ... (porträtt) ... (ex Tool And Die Maker 7 år. CNC Machinist 18 år) efter linjen är det faktiska märket av cirka 1/32 ″ till höger. Följer över i X (för mig) är det ungefär 1/32 ″ lågt. Den första pennan var ... som vi brukade säga ... död mutter. Ingenting, intet. Noll noll. Jag kunde dela hår med det. Väl. ??? NU FRÅGA ... Finns det ett sätt att kalibrera S-pennan på en anmärkning 8 för AKKURACITET? Eller not 8 för S Pen-noggrannhet? Jag är ledsen att jag är så lång lindad men det finns mycket bakom det här ... Jag är spännande. Jag kommer att förbli så över allt detta. Åh. BTW, svävtestet misslyckas. Testet som går runt jätteblocken passerar. Jag kunde passera det med fingret. Samsung Galaxy Note 8. Android-version 8.0.0 Samsung Experience-version 9.0 Baseband-version N950USQS5CRF6 Klernel-version 4.4.78-13670227 [e-postskyddad] I #l Ons 27 juni 12:25: 13 KST 2020 Byggnummer R16NW.N950USQS5CRF6 Tack.

Lösning: Att ha samma exakta problem även med ersättande S-pennor tyder på att problemet kan vara på telefonsidan. Om det du fick var officiella Note8 S-pennor från Samsung kan du anta att de är helt nya och borde fungera som förväntat. Även om vissa Note8-användare rapporterade att vissa S-pennor verkar vara något utanför märket beror många av dessa problem på ett skärmproblem. Vi ser ofta problem som detta med Note8s som har dålig digitaliserare. Detta kan hända efter att telefonen skadats efter en oavsiktlig tappning eller exponering för element. Vi har inte hela enhetens historik för att kunna säga detta med tillräcklig säkerhet, men det kan ditt fall. Vi vet hur frustrerande det kan vara att ha en premiumenhet som en Note8 med denna lilla men irriterande S Pen-fråga, men låt oss vara realistiska. Denna fråga är inte universell och händer inte med alla Note8 där ute. Du kanske har fått en citron men det finns inget sätt för oss att veta det.

Eftersom du redan har försökt begränsa möjliga orsaker genom att byta ut S Pen flera gånger, bör du nu gå vidare och se om det är en telefonproblem. Det bästa sättet att göra det skulle vara att prova en grundläggande felsökning av programvara som är fabriksinställt. Genom att återställa enhetens operativsystem returnerar du all mjukvaruinformation till deras kända arbetsinställningar. Detta kan hantera många potentiella programvaruproblem, så se till att inte hoppa över det.

Så här fabriksinställer du din Note8:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter (foton, videor, dokument etc.)
 2. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Nu när telefonen har återställts, försök med din S Pen igen för att se hur den fungerar. Se till att inte installera någonting så att programvaran förblir i fabrikstillstånd. Om din S Pen fortfarande är oberäknelig, är det dags att du låter Samsung veta om den. Kom ihåg att du har att göra med två separata prylar här - S-pennan och telefonen. Var och en av dem kan uppleva problem på egen hand. Eftersom du redan har fått ersättare för S Pen, är det troligtvis en telefonproblem just nu.

Byt ut S Pen-spetsen

Vissa Note8-användare kunde fixa udda beteenden hos sin S Pen genom att byta ut pekaren eller spetsen. Om problemet kvarstår efter att du har återställt din Note8, måste du göra detta enkla trick för att se om det kommer att hjälpa.

Ta bort skärmskydd, magnetfodral

Om du råkar använda ett skärmskydd föreslår vi att du tar av det och ser hur exakt S Pen blir. Vissa Note8-användare med liknande problem som dina lyckades också fixa S Pen-problem innan de gjorde bort sina eftermarknadsöverdrag, särskilt de som sportar magnetfällor. Vissa elektroniska enheter kan drabbas av störningar från starka magneter i närheten.

Hur kalibrerar jag Galaxy Note8 S Pen?

Det finns inget alternativ för en slutanvändare att kalibrera S-pennan. Specifikationer och kalibrering görs på fabriken och Samsung vill inte låta slutanvändare manipulera med sin Wacom-tillverkade S Pen. Det mesta du kan göra är att komma åt S Pen-inställningarna och justera några av dess beteenden. Du kan göra det genom att gå till Inställningar> Avancerade funktioner> S Pen .

Problem nr 2: Hur man fixar Galaxy Note-samtalsproblem: skärmen blir mörk under samtal

Medan min fru är på samtal blir skärmen mörk, den förblir inte på. Så till exempel: hon ringer ett nummer och det står att slå alternativ 1-9. Hon går och trycker på knappen och skärmen har blivit mörk. När hon tar upp skärmen igen och går till alternativknappen har IVR tappat henne och hon har missat. Hon har skärmvisningen inställd på 10 minuter. Jag har kontrollerat alla möjliga inställningar som jag kan tänka på och tycks inte hitta svaret. Android-version - 8.0.0 Samsung Experience-version - 9.0.

Lösning: Smarttelefoner stängs vanligtvis av skärmen under samtal för att spara ström och för att undvika att ansiktet röra knappar av misstag. Detta möjliggörs av närhetssensorn på toppen. Om skärmen blir mörk under samtal, även om det inte finns något objekt (som ansikte eller hand) i närheten av närhetsgivaren på toppen, kan det vara ett fel som orsakar det. Nedan följer felsökningsstegen som du kan prova.

Kontrollera om närhetssensorn fungerar

Det första steget som du vill göra är att kontrollera närhetssensorns funktionalitet. Detta görs enkelt genom att placera telefonen på ett bord och simulera ett samtal. När samtalet har anslutits, håll muspekaren över den övre delen av din Note8 och kontrollera om skärmen blir mörk. Om det gör det måste sensorn vara bra. Om det inte gör det kan det antingen innebära att det finns ett maskinvaruproblem, eller att ett programfel påverkar det.

Rensa data för telefonapp

Vi antar att du använder lager Samsung Phone-appen för dina samtal. Om du gör det, måste du rensa dess data för att återställa dem till fabrikstillståndet. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknappen.
 8. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Återställ appens inställningar

Återställning av appinställningar förbises ofta i många felsökningsartiklar för Android, men när det gäller ett problem som ditt, kan det hjälpa mycket. Det är möjligt att en eller några av dina standardappar kanske inte är korrekt inställda, vilket orsakar att detta inträffar. Eftersom det inte finns något sätt att veta om denna gissning är sant, vad du behöver göra är att helt enkelt se till att alla standardappar är på. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din Note8 och kolla om problemet.

Återställ alla inställningar

Sist men inte minst vill du konfigurera om de grundläggande OS-inställningarna utan att torka av telefonen med fabriksinställning. Detta uppnås genom att återställa alla inställningar på din enhet. Det har pseudoeffekten av en fabriksåterställning utan att radera personlig information och vissa andra inställningar. Om du inte har provat det ännu så här gör du det:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Fabriksåterställning

Du kanske till slut måste göra en fabriksåterställning om alla förslag ovan inte fungerar. Fabriksåterställning säkerställer att programvaran återgår till dess kända arbetsläge. Om det inte löser problemet alls kan du anta att det måste vara hårdvarufel som orsakar problem. Se i så fall till att låta Samsung kontrollera enheten.

Se stegen ovan om hur du fabriksinställer din Note8.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.