Hur man fixar Galaxy Note8 när trådlös laddning slutade fungera [felsökningsguide]

Vi har fått några rapporter om att # GalaxyNote8-användare undrar vad de ska göra för att deras enheter inte längre stöder trådlös laddning. Ärligt talat finns det en hel del möjliga orsaker till att trådlös laddning slutade fungera på en enhet som Note8. I detta felsökningsavsnitt diskuterar vi var och en av de saker du kan försöka lösa problemet med trådlös laddning.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Lösning 1: Kontrollera att trådlös laddning är på

En av de enklaste lösningarna för detta fall som många användare ofta glömmer att kontrollera först är att se om trådlös laddning är aktiverad. Som standard ställer Samsung in trådlös laddning så att den kan laddas trådlöst av användaren utan att behöva gå under Inställningar. Om du inte kommer ihåg om din Note8s trådlösa laddningsfunktion är aktiverad eller inte, kan du kontrollera den genom att göra dessa steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Enhetsunderhåll.
 3. Knacka på Batteri.
 4. Tryck på Fler inställningar längst upp till höger (tre-punktsikonen).
 5. Klicka på Avancerade inställningar.
 6. Aktivera snabb trådlös laddning genom att flytta reglaget till höger.
 7. Starta om din Note8 och kontrollera om trådlös laddning nu fungerar.

Lösning 2: Mjuk återställning

Om trådlös laddning har ställts in på hela tiden, är nästa felsökningssteg som du bör göra att tvinga enheten att starta om. Normalt kan du starta om din Note8 genom att helt enkelt trycka på strömbrytaren och välja alternativet Starta om från menyn. För felsökningsändamål vill du göra en simulering av att dra ut batteriet. Den här proceduren kallas mjuk omstart eftersom du bara gör en programstart om istället för att faktiskt koppla bort det fysiska batteriet. En omstart av denna typ fixar ofta vanliga buggar som vanligtvis utvecklas när operativsystemet körs i sträck. Om du startar om din Note8 på detta sätt rensas RAM-minnet och uppdaterar systemet i allmänhet.

För att starta om din Note8:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Tillåt också upp till 90 sekunder för återställningen att slutföras.

Lösning 3: Ta bort extern hölje

Ibland kan estetiska eller skyddande fall påverka den trådlösa förmågan hos en enhet så försök att se om det här händer. Om trådlös laddning fungerade på den här telefonen innan men sedan plötsligt slutade göra det, kan orsaken till det vara något utanför systemet. Vissa fall med magnetiska eller metalliska komponenter kan avleda lite energi som överförs av den trådlösa laddaren så låt bara din enhet ladda med det nakna locket.

Lösning 4: Prova med andra trådlösa laddare

Din Note8 bör laddas trådlöst med vilken Qi trådlös pad som helst, men om det inte inträffar finns det en chans att problemet kan vara pad-relaterat. Trådlösa laddare kan ibland bli dåliga efter en kraftövergång eller om det har utsatts för för mycket värme. Använd en annan känd fungerande trådlös laddare, helst en original Samsung-laddare för själva Note8 och se vad som händer. Om din Note8 laddas på en annan dyna, betyder det att den nuvarande du använder är skadad eller dålig. Om din Note8 bara laddas trådlöst på en Samsung trådlös pad finns det troligtvis ett kompatibilitetsproblem med det du använder. När det gäller laddning av dina Samsung-enheter rekommenderar vi starkt att du håller dig till originala laddningstillbehör. Tänk på att batteriet och systemet i allmänhet för din Note8 endast testades och validerades på Samsung som tillhandahöll tillbehör. Felaktiga parametrar för eftermarknadsenheter kan påverka IC-strömhantering under laddning och orsaka tillfällig eller permanent skada.

Lösning 5: Flytta din Note8 när du laddar

På grund av konstruktionsbegränsningar för batteri och moderkort i allmänhet finns det fall, särskilt när du använder trådlösa tredjepartsladdare, att Not8 har noterats att inte laddas alls om den placeras annorlunda. Vissa användare upptäckte att flyttningen av sin Note8 ibland träffade rätt plats så försök att göra samma sak. Försök att placera din Note8 i olika vinklar och se om den kommer att lösa problemet.

Lösning 6: Använd original Samsung laddningskabel och adapter

Som nämnts kort ovan rekommenderas starkt att använda den Samsung-medföljande laddkabeln och den trådlösa laddplattan, särskilt när du felsöker problemet. Även om många trådlösa Qi-laddare fungerar felfritt med Samsung Galaxy S- och Note-modeller, finns det också ett betydande antal av dem som är inkompatibla. Eftersom Galaxy Note8 är den senaste i sin klass kanske äldre trådlösa laddare som de som är designade för S6 eller S7 kanske inte fungerar korrekt. För att säkerställa att din telefon får rätt mängd energi vid laddning håller du dig till den ursprungliga Samsung trådlösa laddaren för Note8. Om du inte får tag på en, försök att ta din enhet till en Samsung-butik och se om den laddas trådlöst med den angivna laddaren för den här modellen.

Lösning 7: Problem med överhettning

Den trådlösa laddaren och din telefon förväntas generera värme när de är i drift. Men din Note8 är också utformad för att stänga av sig själv eller vägra att ladda batteriet när dess värmesensor upptäcker för mycket värme. När du laddar kan du försöka kontrollera om din Note8 överhettas genom att trycka på den. Normalt bör din Note8 vara varm vid beröringen men inte varm eller tillräckligt varm för att göra den obekväm. Om det är varmt och inte längre varmt, är det ett säkert tecken på att din enhet överhettas. Detta kan vara orsaken till att laddning inte fungerar alls. Låt enheten svalna i några timmar innan du laddar den igen. Vissa dumma användare försöker påskynda kylprocessen genom att sätta enheten i en frys eller kyl. Gör inte det! Ett uppvärmt batteri placerat på ett extremt kallt ställe kan förstöras snabbare eller skadas för gott. Låt bara din telefon lufta ut värmen genom att placera den ovanpå ett bord i en timme eller två.

Om din Note8 fortfarande vägrar ladda på grund av överhettning bör du ta itu med problemet med överhettning först. Baserat på vår års erfarenhet av att fixa smartphones är överhettning vanligtvis bara ett symptom på ett underliggande program- eller hårdvaruproblem. Försök att återställa din Note8 och se om överhettning försvinner efter det. Om det gör det måste orsaken vara en app eller ett programfel. Om enheten fortfarande fortsätter att överhettas även efter en fabriksåterställning är det ett visst tecken på ett hårdvaruproblem. I det här fallet bör du kontakta Samsung så att de kan reparera eller byta ut telefonen.

Lösning 8: Kontrollera om falska appar

Appar från tredje part kan störa Android-operativsystemet, så ett bra sätt att felsöka problemet är genom att starta om enheten till säkert läge. I det här läget kommer alla tredjepartsappar att blockeras så om din Note8 kan ladda trådlöst är det ett tydligt tecken på ett dåligt appproblem.

Så här startar du om telefonen till säkert läge:

 1. När din Note8 är avstängd, håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn.
 2. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 3. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 4. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 5. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 6. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Så här vet du vilken app som orsakar ett problem:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Note8 fortfarande vägrar slå på igen, upprepa steg 1-4.

Lösning 9: Återställ alla inställningar

Om din Note8 fortsätter att inte ladda trådlöst vid denna punkt är nästa bra sak att göra återställa alla dess inställningar till standardvärden. På ett sätt liknar det här lösningsalternativet fabriksinställning, även om det inte helt återställer allt som det ursprungligen var. Ändå kan du återställa dina Note8-inställningar lösa det okända felet som orsakar problemet så det är värt att försöka.

Så här återställer du alla inställningar på din Note8:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på General Management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ inställningar.
 5. Tryck på RESET SETTINGS-knappen för att bekräfta.

Lösning 10: Fabriksåterställning

Det sista alternativet för mjukvarulösning som du kan göra är att återställa fabriken. Till skillnad från alternativet för återställningsinställningar raderar den all användardata, anpassningar och appar. Mjukvarumiljön på din Note8 återgår till den mest grundläggande installationen. Utan appar och data som du lagt till tidigare kommer programvaran att bli helt ny. Vi vet faktiskt att trådlös laddningsfunktion fungerar när programvaran är i fabrikstillstånd. Helst bör din Note8 åter laddas trådlöst efter en fabriksinställning. Om det inte gör det betyder det att det finns en maskinvarufel någonstans, eller att det finns en djupare kodningsrelaterad fel som fabriksinställningen inte kan ändra. Endera av dessa situationer kan hanteras i slutet så att du behöver Samsungs hjälp.

Lösning 11: Kontakta Samsungs support

Innan du bestämmer dig för att få Samsungs professionella hjälp i saken ska du försöka leta efter nya Android-uppdateringar. Vissa användare kunde fixa laddningsproblem på Note8 innan de installerade uppdateringar. Om det inte finns någon tillgänglig uppdatering alls, är det den tiden du vill skicka telefonen in och låta Samsung hantera situationen härifrån.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.