Hur man fixar Galaxy Note8 med “System UI svarar inte” -fel [felsökningsguide]

Ett av de vanligaste Android-fel som många användare stöter på är "System UI svarar inte" -fel. Dagens # GalaxyNote8-felsökningspost löser detta problem. Vi inkluderar också en av exemplarapporterna från användare som stöter på den. Vi hoppas att våra förslag är användbara.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Galaxy Note8 med "System UI svarar inte" -fel

Hallå. Jag har en Samsung Galaxy Note 8, problemet som jag har med det är att jag kan det hade dött medan jag var ute och skaffade mat så när jag kom hem anslöt jag min telefon men slog inte på den genast jag hade avslutat den och lägger på disken för att ladda medan jag städade mitt hem, efter ungefär en timme satte jag min telefon laddades upp cirka 50% så jag slog på den och efter att den laddade upp allt men jag får ett system UI svarar inte, Jag kan inte göra någonting annat i telefon. Jag försöker stänga fönstret, det står att vänta eller stänga och det fungerar som om det kommer att stängas men kommer inte att göra det. Jag kan inte ens stänga av den. Jag är inte säker på om jag har fått en Oreo-uppdatering än eller inte. Jag vet inte vad jag ska göra. - Josh Jackson

Lösning: Hej Josh. Ett av de vanligaste orsakerna till felet "System UI svarar inte" är när Android uppdateras. Vi vet inte exakt varför det finns många Android-enheter som har undergått detta fel efter en till synes oöverträffad uppdatering, men det kan mycket väl bero på vissa unika omständigheter i berörda enheter. Om alla hundratals miljoner Android-enheter tas ihop, finns det bara en mycket liten andel Android-telefoner som drabbats men det kan fortfarande vara ganska frustrerande för de användare som stöter på det. I vissa fall kan "System UI svarar inte" -fel också uppstå efter installation av en app eller uppdatering av några av de installerade. För att veta var problemet ligger måste du utföra en serie felsökningssteg.

Lösning 1: Utför en mjuk återställning

Vissa användare rapporterade att "System UI svarar inte" -felet försvann efter att ha gjort en tvingad omstart. Det beror antagligen på att felet är kopplat till en tjänst eller app som för närvarande är inläst i RAM, eller en som körs i bakgrunden. Genom att göra en mjuk återställning eller tvingad omstart avbryter du effektivt köra appar och tjänster och kan lösa problemet. Om du inte har försökt göra en mjuk återställning ännu följer du dessa steg:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Tillåt också upp till 90 sekunder för återställningen att slutföras.

Lösning 2: Kontrollera eventuellt problem med microSD-kort

Om inget händer efter att ha utfört en mjuk återställning är nästa bra sak att göra om ditt microSD-kort är ansvarigt. Vissa Android-enheter tidigare som stötte på felet använde ett microSD-kort så det är värt att kontrollera om detta är sant i ditt fall.

Kontrollera först att ditt microSD-kort verkligen fungerar. Om det har varit där länge är det möjligt att det kan ha skadats. Det bästa sättet att säkerställa att kortet fungerar är genom att formatera om det. Innan du gör det, se till att skapa en säkerhetskopia av dina filer i den. Alternativt kan du sätta in ditt microSD-kort i en annan Note8 för att se om det kan läsas av det utan problem.

Vissa appar som använder ett microSD-kort kan orsaka fel i "System UI svarar inte". Försök flytta dina appar tillbaka till intern lagring och se om problemet uppstår. Om det inte betyder att en av dina appar kanske inte är optimerad för att arbeta med ett microSD-kort.

Uppenbarligen gäller denna lösning endast de som använder ett microSD-kort på sin Note8. Om du inte är det, hoppar du bara över det här steget.

Lösning 3: Återställ appinställningar

Ibland inträffar "System UI svarar inte" -felen när en app eller Android finner att en kritisk system-app eller tjänst som behövs för att utföra en uppgift saknas. Tekniskt sett kan inte systemappar avinstalleras så det är troligt att de helt enkelt görs inoperabla eller inaktiverade av någon anledning. Om du har tappat med dina appar och tjänster innan felet "System UI svarar inte" inträffar finns det en chans att du kan ha inaktiverat en viktig systemapp eller tjänst. För att säkerställa att alla kärnsystemfiler och appar är tillbaka till sitt kända arbetsläge, överväg att återställa appinställningarna till standardvärdena. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar längst upp till höger (tre-punktsikonen).
 4. Klicka på Återställ appinställningar.
 5. Starta om enheten och kontrollera om felet har uppstått.

Lösning 4: Observera i säkert läge

Vissa appar kan orsaka problem i ett system, så nästa bra sak som du kan göra här är att kontrollera hur din Note8 fungerar när tredjepartsappar är inaktiverade. Du kan göra det genom att starta upp din Note8 till säkert läge. Så här startar du upp enheten i säkert läge:

 1. När din Note8 är avstängd, håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn.
 2. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 3. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 4. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 5. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 6. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Kom ihåg att säkert läge förhindrar tredjepartsappar, de som du har lagt till som inte ingår i det ursprungliga Android-paketet, från att köras. Om din Note8 aktiveras till säkert läge men inte i normalt läge, är det ett tydligt tecken på att en av dina appar verkligen är problematisk. Så här vet du vilken app som orsakar ett problem:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Note8 fortfarande vägrar slå på igen, upprepa steg 1-4.

Lösning 5: Återställ alla inställningar

Om felet "System UI svarar inte" fortfarande inträffar vid denna punkt bör du försöka ett bredare sätt att hantera det genom att hantera nästan alla Android-inställningar. Ibland fixar du saker om du ställer tillbaka dem till standardläget. Följ de här stegen om du ännu inte ska prova det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på General Management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ inställningar.
 5. Tryck på RESET SETTINGS-knappen för att bekräfta.

Lösning 6: Logga ut från ditt Google-konto och logga in igen

I vissa fall korrigerar du även ett Android-relaterat fel som loggar ut från ditt registrerade Google-konto som felet "System UI svarar inte". Att göra det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Cloud och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Välj det Google-konto du vill ta bort. Om du har lagt till flera Google-konton på enheten börjar du med det första i listan.
 6. Tryck på Fler inställningar längst upp till höger (tre-punktsikonen).
 7. Klicka på Ta bort konto.

Innan du tar bort ditt konto från din enhet, se till att du vet vad ditt lösenord är för det kontot så att du inte stöter på problem när du lägger till det senare.

Lösning 7: Unroot (valfritt)

Om du har en root din Note8, försök att lossa den och se om felet kommer tillbaka. Om inte, betyder det att root-programvaran du använder kan störa Android.

Lösning 8: Fabriksåterställning

Den mest effektiva lösningen för "System UI svarar inte" -fel som vi känner till är fabriksåterställning. I de flesta fall är detta fel Android-relaterat så att återvända alla programvaruinställningar till deras fabrikstillstånd hjälper vanligtvis att hantera det. Om du inte har försökt göra en fabriksåterställning ännu så här:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.