Hur man fixar Galaxy Note8 “Det går inte att slå på ficklampan. Kameralampan som används av Camera ”-felet

Hej Android fans! Vi är här för att fixa ett fel som en Galaxy Note8-ägare stöter på. Felet förhindrar användning av både ficklampa- och kameraprogram. Om du stöter på "Det går inte att slå på ficklampa. Kameraljus som används av Camera ”-felet på din Galaxy-enhet, kolla in lösningen för det nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy Note8 “Det går inte att slå på ficklampan. Kameralampan som används av Camera ”-felet

Samsung Galaxy Note 8 ficklampa används av andra app- och kamerafelmeddelanden (fungerar inte) Ur det blå slutade min ficklampa att fungera för några dagar sedan ... samtidigt gjorde min kamera också. Jag försökte alla alternativ, inklusive sista utväg och "återställ" telefonen tillbaka ... Jag gjorde en säkerhetskopia innan och använde den för att starta om telefonen senare. Har fortfarande samma problem ... för ett ögonblick sedan fick ficklampan fungera och kameran ganska i 10 sekunder ... nu båda fungerar inte igen med samma meddelande. Kameran används av annan app / Varning ... Kameran misslyckades. klicka ok och kameraprogrammen stängs.

Lösning : Felet du får liknar det här felet: Det går inte att slå på ficklampan. Kameraljus som används av kameran. Ett av dessa fel innebär att Flashlight eller Camera-appen inte kan användas eftersom en annan app använder någon av eller båda av dem. Vad du behöver göra för att bekräfta vad vi säger är att starta om telefonen till Safe Mode. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Kolla efter problemet.

I säkert läge tillåter din Note8 bara appar från tredje part att fungera. Alla nedladdade appar kommer att blockeras och kan inte köras. Om ficklampa eller kamera fungerar normalt i säkert läge, betyder det att en av de nedladdade apparna orsakar problemet. Detta är anledningen till att ingenting hände även efter att du fabriksinställde din Note8 när du installerade. samma uppsättning appar.

För att identifiera vilken av dina appar som orsakar problemet måste du använda metoden för eliminering. Så här gör du:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Note8 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.