Hur man fixar Galaxy Note5 ogiltigt SIM-kortfel

Här är en annan felsökningsartikel för dagen. Det här inlägget kommer att täcka några problem rapporterade för # GalaxyNote5. Vi har tilldelat tillräckligt med utrymme för ett speciellt fall i det här inlägget om ogiltigt SIM-kortfel. Om din Note5 har visat detta fel nyligen, kan den här korta felsökningshandboken hjälpa.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man fixar Galaxy Note5 ogiltigt SIM-kortfel

Jag får ett meddelande för ett ogiltigt SIM-kort. Detta stör mig när jag försöker skicka textmeddelanden. Därför kan jag inte skicka eller ta emot textmeddelanden. Jag försökte starta om min telefon som telefonstatus och den fungerar inte. Du kan inte ta bort batteriet för att göra en mjuk återställning eftersom baksidan av telefonen inte öppnas. Jag försöker att inte göra en hård återställning. Snälla hjälp!

Dessutom vet jag inte vilken typ av Android-programvara som finns på den här telefonen, jag skulle behöva någon som visar mig hur jag hittar informationen. Därför har jag valt andra nedan.

Lösning: Om du får ett ogiltigt SIM-kortfel kan det betyda något av följande:

 • ditt konto hos din operatör har inaktiverats eller varit problematisk
 • SIM-kortet är defekt
 • det finns enhetsnätverksfel
 • det finns ett app-meddelandefel
 • enheten läser inte eller upptäcker SIM-kortet

Följ våra förslag nedan för att felsöka problemet.

Tvinga om omstart

Mindre buggar kan ibland åtgärdas genom att bara starta om enheten. I ditt fall kan du försöka simulera ett batteridrag så att telefonens minne (RAM) rensas och hela systemet uppdateras. Så här gör du:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Sätt tillbaka SIM-kortet

Om du kopplar bort SIM-kortet uppdateras normalt en enhetens mobilkonfiguration. I vissa fall räcker detta för att åtgärda meddelanden eller röstsamtal. Om du inte har gjort det, se till att koppla bort SIM-kortet medan enheten är PÅ. Vänta sedan i minst 5 sekunder innan du sätter tillbaka den. Var noga med att se till att SIM-facket är löst eftersom det kan vara orsaken till att din telefon kanske inte upptäcker SIM-kortet.

Sök efter uppdateringar av operatören

Samsung-enheter är inställda på att ladda ner och installera uppdateringar som standard. Om du ändrar detta beteende, se till att manuellt leta efter uppdateringar - både för appar och operativsystem. Vissa nätverksproblem kan bara lösas genom att lappa programvaran. Detta görs av operatörer snarare än av Google eller Samsung. Var noga med att inte hoppa över någon systemuppdatering om de blir tillgängliga.

Återställ nätverksinställningar

Ett annat bra sätt att lösa problem som du liknar är att uppdatera nätverkskonfigurationen för en enhet. Om du inte har gjort det ännu, följ dessa steg:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Fabriksåterställning

Detta är ett nödvändigt felsökningssteg i denna situation, särskilt om ingenting har fungerat hittills. Fabriksåterställning raderar all personlig information så se till att säkerhetskopiera dina filer innan du gör det. Så här gör du:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Få hjälp från din nätoperatör

Helst bör du hoppa över all felsökning på enheten och arbeta först med din operatör. Ogiltigt SIM-kortfel indikerar vanligtvis ett kontoproblem så att felsökning av telefonen istället för kontot inte kommer att göra något gott. Genom att rapportera felet till din operatör bör de kunna kontrollera om det finns något problem med tilldelning i ditt konto, eller ge dig råd om det finns ett pågående problem med deras nätverkstjänster. Generellt sett bör de hjälpa dig att identifiera var problemet ligger. Förslagen ovan bör alla täckas också om de kan bekräfta att det inte finns några problem med ditt konto alls. Om både enheten och kontot är bra kan problemet vara SIM-kortet, beroende på felsökningsstegen kan det också föreslås att ett SIM-kort byts ut.

Hur du söker efter din programvaruversion

För din andra fråga är det verkligen lätt att kontrollera vilken programversion din Note5 har. Gå bara under Inställningar> Om telefon> Programvaruinformation .

Problem nr 2: Vad ska man göra om Galaxy Note5 har problem med långsam laddning eller batteriladdning efter en uppdatering

Hallå. Så jag lär mig att efter anteckningen 5 har uppdaterats till de senaste uppdateringarna kan detta vara orsaken till långsam laddning och eller batteriladdning. Just nu har jag det här problemet och vill veta när kommer den här problemet att lösas. Jag har försökt återställa och ta bort cache; eftersom det här är mer av företagets uppdateringsfråga hoppas jag dock att det här är något som kommer att lösas snart. Snälla låt mig veta. Jag kommer att uppskatta det tack och njut av resten av dagen.

Lösning: Det är möjligt att Samsung kan dra en Apple på sina äldre enheter men hittills finns det verifierbar information om det. Android-gemenskapen är lika vaksam mot denna typ av orättvisa rutiner, så vi borde få mer uppror från användare om det någonsin inträffar. Under tiden kan du anta att problemet med batteriladdning du upplever beror på generiska skäl. Långsam laddning kan hända om det finns problem med laddningskabeln, adaptern eller laddningsporten. Vid andra tillfällen kan dåligt batteri också skyllas. Eftersom du har båda frågor som uppstår samtidigt, finns det en stor möjlighet att något av följande är sant:

 • batteriproblem (nedbrytning, kapacitetsförlust, fysisk skada)
 • för många appar som körs samtidigt
 • skärmens ljusstyrka
 • skadlig kod / virus

Prova att torka av telefonen genom att återställa fabriken och se hur snabbt batteriet tappas av när det inte finns några appar från tredje part. Om det inte finns någon väsentlig skillnad med batteriets prestanda efter en fabriksinställning, eller om telefonen också finns kvar vid laddning kan du satsa på att hårdvara är skyldig. I detta fall bör du överväga att byta ut batteriet via Samsung-reparation.

Problem nr 3: Galaxy Note5 slås inte på

Jag har en Samsung Galaxy Note5-telefon som är ett och ett halvt år gammal. Jag meddelade med min telefon och tog emot meddelanden så min telefon fungerade helt normalt. Jag hade min telefon på laddaren och märkte att det blå ljuset blinkade som där som ett meddelande så jag tog upp den och tryckte på hemknappen. det var när jag märkte att kameran blinkade och telefonen skulle inte slå på. Jag försökte starta den efter de instruktioner jag såg online: trycka på strömbrytaren och volymknappen tillsammans i 10 sekunder. ingenting fungerar.

Lösning: Det kan vara ett problem med de laddningstillbehör du använder. Se till att både kabeln och adaptern fungerar. Om du har en annan officiell Samsung Note5 USB-kabel och adapter, använd dem för att ladda enheten i minst 30 minuter. Om det inte kommer att fylla på batteriet eller slå på telefonen, måste det vara hårdvaruproblem. Besök ditt lokala Samsung servicecenter så att de kan kontrollera enheten och ge dig råd om den behöver repareras.

Problem 4: E-postkonto för Galaxy Note5 synkroniseras inte

Mina e-postmeddelanden slutade fungera på min telefon igår. Jag har kontrollerat alla inställningar och jag har återställt synkroniseringsinställningarna osv, men de fungerar fortfarande inte. Jag har försökt ställa in kontot igen och det står att kontot inte kan verifieras !! Meddelandet jag får kunde inte verifiera konto användarnamn eller lösenord är felaktigt eller POP3 / IMAP-åtkomst är inte aktiverat för det här kontot. Kontrollera inställningarna för ditt e-postkonto på webben och försök sedan igen. Jag har gjort allt detta och det vill fortfarande inte fungera. Snälla hjälp!!

Lösning: Har du försökt logga in på ditt e-postkonto med din webbläsare? Detta kan orsakas av felaktigt användarnamn eller lösenord. Om det inte finns några problem med kontouppgifter och ditt e-postkonto fungerar normalt (du kan komma åt det i en annan enhet eller i din Note5-webbläsare), är det mest troliga skälet säkerhetsrelaterat. Här kan du göra:

 1. Öppna e-postappen i din Note5 och ta bort ditt e-postkonto i fråga.
 2. Öppna en webbläsare och öppna ditt e-postkonto.
 3. Gå under dina kontosäkerhetsinställningar och inaktivera tvåfaktorautentisering och / eller andra liknande säkerhetsinställningar.
 4. Öppna din e-postapp igen och lägg till dina e-postkonton.
 5. När kontona har lagts till i appen, aktivera säkerhetsinställningarna igen i din webbläsare.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.