Hur man fixar Galaxy Note10 + mobildata som inte fungerar | mobildata kommer inte att ansluta

Har du problem med att din Galaxy Note10 + mobildata inte fungerar? Du har tur eftersom den här felsökningsartikeln leder dig om hur du löser problemet.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på ditt eget #Android- eller #Fitbit-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy Note10 + mobildata som inte fungerar | mobildata kommer inte att ansluta

Det finns många faktorer som kan orsaka varför din Galaxy Note10 + mobildata inte fungerar. I det här inlägget visar vi dig de saker du måste kontrollera såväl som de specifika felsökningsstegen att göra för att lösa problemet.

Innan du fortsätter, se till att du kontrollerar dessa två grundläggande saker:

 • Mobildata är PÅ
 • Mobildatabonnemang är aktivt

Om båda artiklarna är positivt bestämda att vara bra, fortsätt till resten av felsökningsstegen nedan.

Galaxy Note10 + mobildata fungerar inte fix nr 1: Bekräfta att signalstyrkan är bra

Om du har bekräftat att de grundläggande sakerna är på plats är nästa goda sak du kan göra att se till att signalen på din Galaxy Note10 + är utmärkt. Många användare glömde ofta detta steg. Ikonen för signalfält på din telefon är en bra indikator om nätverkstjänster som samtal, texter och mobildata fungerar normalt eller inte. Om du befinner dig på en plats med dålig signaltäckning, skulle signalstängerna visa sig vara svaga eller ständigt fluktuerande. Om det bara finns två mindre staplar kan du inte förvänta dig att mobildata ska vara snabba. Försök flytta till ett annat område och se om det kommer att förbättra signalfältet innan du testar mobildata igen. Om du är inne i en byggnad, gå till ett mer öppet område och ta signalen från signalfältet på din telefon.

Väderförhållanden kan också påverka hur nätverkstjänster fungerar. Du kan förvänta dig dåligt nätverk eller låga signalstänger när det finns storm, regn eller tunga eller blåsiga förhållanden. Om ditt område redan har dålig nätverkstäckning och vädret är dåligt kanske inte mobildata på din Galaxy Note10 + fungerar korrekt.

Galaxy Note10 + mobildata fungerar inte fix # 2: Kontrollera röstsamtal eller SMS

För det mesta orsakas mobildatafel av fel på nätverks- eller serversidan och inte på enheten. Om mobildata inte fungerar, se till att röstsamtal eller SMS på din Galaxy Note10 + också har problem. Om de gör det kan du anta att det kan vara ett problem att komma med din transportör. Vad du behöver göra nästa är att fortsätta felsöka några steg till, som att återställa nätverksinställningar och starta om enheten. Om dessa saker inte hjälper, hoppa över resten av förslagen nedan och få hjälp från din nätoperatör.

Galaxy Note10 + mobildata fungerar inte fix nr 3: Återställ nätverksinställningar

Ett av de grundläggande felsökningsstegen i denna situation är att rensa den aktuella nätverkskonfigurationen. Detta beror på att ibland systemändringar kan påverka nätverksinställningar som mobilkonfiguration. Lyckligtvis är lösningen lätt när detta inträffar. Man behöver helt enkelt återställa enhetens nätverksinställningar till allt som nätverksrelaterat återgår till sin senaste kända arbetskonfiguration. Om du inte har provat den här ännu, se till att göra det. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Tryck på Återställ inställningar för att bekräfta.

Galaxy Note10 + mobildata fungerar inte fix # 4: Utför tvingad omstart

Att göra enkla lösningar som omstart kan ibland också fixa nätverksfel. Om du inte har provat det ännu, se till att starta om din Note10 +. Försök starta om det normalt igen genom att trycka på strömbrytaren för att öppna startmenyn. Välj sedan alternativet Starta om och se om det fungerar.

Ett annat sätt att starta om enheten är genom att trycka på och hålla ned Volym-knappen och Bixby / Power-tangenten samtidigt i 10 sekunder eller tills enhetens skärm slås på. Detta simulerar effekten av att koppla bort batteriet från enheten. Om detta fungerar kan det låsa upp enheten.

Om det inte hjälper att göra den vanliga omstarten, kan du prova detta:

 1. Tryck och håll ned Volym ned-knappen först och släpp den inte.
 2. Håll den intryckt och håll ner strömbrytaren.
 3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.

Den andra omstartproceduren försöker simulera effekterna av att ta bort batteriet. På äldre enheter är det ofta ett effektivt sätt att fixa enheter som inte svarar på att koppla ur batteriet. Om ingenting ändras, fortsätt sedan till nästa förslag.

Det kan vara bra att starta om din enhet regelbundet minst en gång i veckan. Om du tenderar att glömma saker föreslår vi att du konfigurerar din telefon för att starta om på egen hand. Du kan schemalägga den för att göra den här uppgiften genom att göra dessa steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Enhetsvård.
 3. Klicka på 3-punkten längst upp.
 4. Välj Auto omstart.

Galaxy Note10 + mobildata fungerar inte fix # 5: Håll programvara och appar uppdaterade

Vissa nätverksproblem kan kräva korrigeringar på en enhets modem-firmware, nätverksinställningar eller programvara. I denna situation implementeras ofta lösningar via uppdateringar i luften. Se till att installera alla tillgängliga uppdateringar. Om du blockerade din enhet från att automatiskt ladda ner mjukvaruuppdatering (vissa enheter med bärarmärke har inte det här alternativet) kan du kontrollera manuellt under Inställningar> Programuppdatering.

På samma sätt vill du hålla dina appar uppdaterade också. Vissa dåligt kodade appar kan behöva den senaste uppdateringen för att börja arbeta igen. Som en allmän regel måste du se till att Play Store kan uppdatera appar automatiskt. Detta är standardinställningen, men om du ändrar den, se till att du manuellt letar efter appuppdateringar då och då.

Så här letar du efter Play Store-appuppdateringar på din Galaxy Note10 +:

 1. Öppna Play Store-appen.
 2. Tryck på Fler inställningsikon längst upp till vänster (tre horisontella linjer).
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Tryck på nedladdningsinställning.
 5. Välj Endast wifi (välj över alla nätverk om du inte har wifi).
 6. Klicka på Klar.
 7. Klicka på Auto-uppdatera appar.
 8. Tryck bara på över wifi (välj över alla nätverk om du inte har wifi).
 9. Klicka på Klar.

Galaxy Note10 + mobildata fungerar inte fix # 6: Stäng av Roaming

Om du inte är i ditt hemland och mobildata som inte fungerar på din Galaxy Note10 + kan roaming vara skylden. Du behöver vanligtvis aktivera Roaming-funktionen i ditt konto först innan du lämnar ditt hemland så att du kan fortsätta använda nätverkstjänster utomlands. Exakta procedurer för hur Roaming aktiveras varierar beroende på operatör så se till att kontakta din nätoperatör för korrekt information.

Å andra sidan, om du just återvänt från en resa utomlands, kan orsaken till ditt problem just nu vara att Roaming inte är avstängt. Gör så här:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Anslutningar.
 3. Tryck på mobilnätverk.
 4. Flytta skjutreglaget för dataroaming till vänster för att stänga av den.

Galaxy Note10 + mobildata fungerar inte fix # 7: Ändra nätverksläge

Ibland kan du byta nätverksproblem när du ändrar en enhets nätverksläge från, till exempel, 4G LTE till 3G. Om du inte har försökt göra detta från och med den här punkten, här är stegen att följa:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Anslutningar.
 3. Tryck på mobilnätverk.
 4. Klicka på Nätverksläge och välj 3G eller 2G.
 5. Starta om enheten och upprepa steg 1-3.
 6. Tryck på 4G eller LTE eller anslut automatiskt för att återgå till den ursprungliga konfigurationen.

Galaxy Note10 + mobildata fungerar inte fix 8: Koppla från nätverket

Om din Galaxy Note10 + mobildata fortfarande inte fungerar för närvarande, kan du överväga att koppla bort från nätoperatören tillfälligt. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Anslutningar.
 3. Tryck på mobilnätverk.
 4. Klicka på Nätverksoperatörer.
 5. Klicka på Välj manuellt.
 6. Vänta tills din enhet söker efter nätverk.
 7. När du har gjort sökningen väljer du ett annat nätverk att ansluta till. Om du till exempel använder T-Mobile väljer du AT&T eller något annat nätverk.
 8. Din telefon kommer att tvingas återvända med ett fel eftersom den inte kan registreras framgångsrikt.
 9. Välj därefter ditt eget nätverk igen och se om din enhet nu kommer att kunna registrera om och fixa EMERGENCY CALLS ONLY bug.

Galaxy Note10 + mobildata fungerar inte fix nr 9: Återupptag SIM

I vissa nätverksrelaterade fall kan tillfälligt bortkoppling av Galaxy Note10 + SIM-kortet lösa problem. Om du inte har provat detta ännu, följ dessa steg för att säkert fortsätta:

 1. Stäng av din Galaxy Note10 +. Det här är viktigt. Om du sätter in ett SIM-kort medan enheten är på kan det leda till skadad data.
 2. Ta bort kortfacket med telefonens skärm mot dig. Du kan använda insättnings- / borttagningsverktyget (eller en gem) för att låsa upp facket genom att sätta det i det medföljande facket. Detta lilla hål bör vara synligt på den övre delen av din enhet.
 3. Ta bort SIM-kortet från magasinet. Du kan lyfta kortet uppifrån. För att hjälpa till, använd öppningen på motsatt sida av brickan för att lossa (med en nagel eller liknande verktyg).
 4. Sätt i kortfacket igen.
 5. Tryck in på magasinet för att låsa det på plats.

Sätt tillbaka SIM-kortet efter några ögonblick, med enheten fortfarande av, och kontrollera om problemet finns.

Galaxy Note10 + mobildata fungerar inte fix nr 10: Kontrollera problemet i Safe Mode

Appar från tredje part kan ibland orsaka problem. Om mobildata på din Galaxy Note10 + inte började fungera efter att en ny installerats, kan du ta bort det som kan hjälpa.

Om du inte kan komma ihåg vilken av apparna som kan orsaka problemet men överväga att starta om enheten till säkert läge istället. Så här startar du om Samsung Galaxy Note10 + till säkert läge:

 1. När enheten är på, tryck och håll ned strömbrytaren tills strömmenyn visas och släpper sedan.
 2. Tryck och håll ner strömmen tills Prompt-läget visas och släpp sedan.
 3. För att bekräfta, tryck på Säker-läge.
 4. Processen kan ta upp till 30 sekunder att slutföra.
 5. Vid omstart bör "Safe mode" visas längst ner till vänster på startskärmen.
 6. Kolla efter problemet.

Säker-läget kan vara ett användbart trick för att kontrollera efter ett problem men det kommer inte att fastställa exakt app. För att identifiera vilka av dina appar som kan stå bakom problemet måste du göra en process för eliminering. Här är vad du behöver göra exakt:

 1. Starta Galaxy Note10 + till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. Om problemet återkommer eller när du har bekräftat att en tredje parts app är skylden kan du börja avinstallera appar en efter en. Du måste spendera lite tid på att göra detta om du har massor av appar installerade. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. Det är viktigt att du bara avinstallerar en enda app åt gången. När du har tagit bort en app bör du starta om telefonen till normalt läge och kontrollera om problemet är igen.
 5. Om din Galaxy Note10 + fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4 tills den falska appen har identifierats.

Tänk på att det inte finns någon genväg för att veta vilken app som är dålig eller buggy. Bara vara tålamod och fortsätt att upprepa cykeln ovan om problemet återkommer efter att ha tagit bort en app. När frågan slutar måste den senaste appen du raderade vara den skyldige. Se till att inte installera den dåliga appen igen. Du kan lägga till resten av appar som du har tagit bort tidigare efteråt.

Galaxy Note10 + mobildata fungerar inte fix nr 11: Uppdatera cacheminnet

I vissa fall kan det uppstå problem efter installation av en systemuppdatering. Detta kan antyda att orsaken kan vara relaterad till en dålig systemcache. Försök rensa cache-partitionen så att systemcachen uppdateras. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten. Detta är viktigt eftersom din enhet inte startar om till återställningsläge när den är på.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby / Power-knappen.
 3. När skärmen för Android-återställning kommer upp släpper du knapparna.
 4. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka av cache-partition'.
 6. Använd Volym ned för att markera Ja.
 7. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta åtgärden för att rensa cachen.
 8. Vänta en sekund när systemet torkar cachen.
 9. Tryck på strömbrytaren igen för att starta om enheten. Detta kommer att återställa enheten till det normala gränssnittet.
 10. Det är allt!

Galaxy Note10 + mobildata fungerar inte fix nr 12: Radera enheten (fabriksinställning)

Det sista felsökningssteget som du kan göra på din enhet är att återställa den från fabriken. Om orsaken till problemet ligger i programvaran kan det hjälpa. Se bara till att skapa en säkerhetskopia av dina filer först för att undvika att förlora dem.

Nedan är de två sätten att fabriksinställa din Note10 +:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy Note10 + via menyn Inställningar

Detta är det enklaste sättet att torka av din Galaxy Note10 +. allt du behöver göra är att gå under Inställningsmenyn och följa stegen nedan. Vi rekommenderar den här metoden om du inte har några problem med att gå under Inställningar.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy Note10 + med hårdvaruknappar

Om ditt fall är att telefonen inte startar upp eller den startas men menyn Inställningar är otillgänglig kan den här metoden vara till hjälp. Först måste du starta om enheten till återställningsläge. När du väl har åtkomst till Återställning är det dags att du startar korrekt masteråterställningsprocedur. Det kan ta några försök för dig innan du kan komma åt Återställning så var tålamod och försök helt enkelt igen.

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby / Power-knappen.
 5. När den gröna Android-logotypen visas släpper du båda tangenterna ('Installera systemuppdatering' kommer att visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta åtgärden för att rensa dina telefondata.

Galaxy Note10 + mobildata fungerar inte fix nr 13: Kontakta nätoperatör

Om mobildata fortfarande inte fungerar på din Galaxy Note10 + för närvarande vill du involvera din nätoperatör. Inte alla faktorer för detta problem kan hittas på din enhet. Det kan vara ett konto- eller nätverksproblem som inte påverkas av enhetsfelsökningsstegen som nämns nedan så att du vill låta din operatör veta det.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.