Hur man fixar Galaxy Note10 + knäckt skärm | lösningar på sprucken eller skadad skärm

Att hantera en skärmfråga kan vara en svår situation men oroa dig inte, den här artikeln kan hjälpa. Även om du tar väl hand om din smartphone finns det alltid potential att oavsiktligt tappa den eller slå den med ett föremål som kan orsaka skada. Om din Galaxy Note10 + -skärm är knäckt och du inte har någon aning om vad du ska göra härnäst, se till att du läser igenom det här inlägget. Tänk på att det inte finns någon mjukvara som kan fixa en fysiskt skadad skärm. Det betyder att du inte bara kan ändra vissa inställningar eller utföra en fabriksåterställning för att lösa problemet. Du kommer sannolikt att hamna med reparation men om du undrar om det finns något du kan göra innan du gör det kan den här artikeln peka dig i rätt riktning.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på ditt eget #Android- eller #Fitbit-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy Note10 + knäckt skärm | lösningar på sprucken eller skadad skärm

Om du har en knäckt skärm på din Galaxy Note10 + är nedan de saker du måste tänka på.

Galaxy Note10 + cracked screen fix # 1: Skapa säkerhetskopia

Låt oss vara riktiga här. Om din Galaxy Note10 + -skärm är knäckt har du antagligen tappat enheten eller skadat den fysiskt. Det betyder att du förmodligen måste få hjälp från någon annanstans för att få enheten fixerad permanent. Detta innebär att du potentiellt kan tappa dina personuppgifter. Det är av den anledningen du vill se till att dina filer är säkra innan du har reparerat telefonen eller att skärmen byts ut. Lyckligtvis betyder inte alla fall av problem med skärmad skärm omedelbart att enheten slutar fungera helt. I vissa fall kan åtkomst till programvaran fortfarande vara möjlig på något begränsat sätt. Om du har några osparade filer som du vill rädda är det allra första du vill göra att kontrollera om du fortfarande kan överföra filer från din telefon till en annan enhet trådlöst eller via kabel.

Om pekskärmen fortfarande fungerar kan du försöka se om du kan öppna Smart Switch-appen och använda den för att flytta filer till en annan smartphone eller dator.

Alternativt kan du försöka flytta filer till din dator med en USB-kabel som medföljer din enhet.

Galaxy Note10 + knäckt skärm fix # 2: Håll det tillsammans

Ett av de åtgärder du kan göra för en knäckt skärmssituation är att försöka se om du klickar på skärmen fungerar. Du vill göra det här om du letar efter någon funktionsnivå så att du kan fortsätta använda enheten eller om du vill skapa en säkerhetskopia. Försök att tejpa kanterna på skärmen för att hålla saker ihop tillfälligt. Trycket kan returnera viss funktionalitet på skärmen och låta digitaliseraren fungera i viss kapacitet. Digitaliseraren är ett tunt lager ovanpå skärmen, den del som visar bilderna. Du måste ha en fungerande digitaliserare för att skicka kommandon till programvaran. Om digitaliseraren inte går att reparera och inte längre kan upptäcka dina fingeravtryck, förlorar du åtkomst till programvaran. Eftersom din Galaxy Note10 + pekskärm är det enda sättet att interagera med Android OS är det en dödsdom att ha en knäckt skärm. Om du har tur men om du klickar på skärmen kan återställningen av digitaliseraren fungera, även under en längre tid, kanske du kan skapa en säkerhetskopia och rädda viktiga filer.

Galaxy Note10 + knäckt skärm fix # 3: Kontrollera om skärmförsäkring

I vissa regioner kan Samsung-butiker erbjuda gratis eller rabatterad skärmreparation under en begränsad tid. Om du skadade skärmen inom denna tidsram kan du eventuellt få en stor rabatt för reparation. Kontrollera de papper som medföljer rutan för att se om du har den här täckningen. Skärmförsäkring erbjuds inte i alla regioner, så om du inte är säker, besök din lokala Samsung-butik där du får telefonen från. Om din Galaxy Note10 + köpts från din operatör, se till att kontakta dem för att se om det finns någon rabatt som de erbjuder för skärmreparation. Vissa återförsäljare eller transportörer kan erbjuda skärmförsäkring i upp till ett år. Om du har detta, kontakta butiken eller operatören för information om hur du gör anspråk på det.

Galaxy Note10 + knäckt skärm fix # 4: Samsung reparation

Oavsett om sprickan på skärmen är liten eller inte, är det bästa du kan göra att byta ut den. Det beror på att även en liten spricka potentiellt kan bli stor med tiden. Om din Galaxy Note10 + har knäckt skärmproblem inom garantiperioden, som är ett år, måste du låta Samsung hantera problemet direkt. Tänk på att skärmskador inte täcks av gratis reparationsbestämmelser så såvida du inte köpte skärmförsäkring separat, kommer du förmodligen att täcka reparationsavgiften. Eventuella kosmetiska skador eller skärmskador anses vara missbruk av kunder, så det täcks inte av den vanliga 1-årsgarantin som medföljde din elektroniska enhet. Detta betyder att även om din Note10 + inte är över ett år gammal, måste du ta full betalning för reparationen. Det tar vanligtvis över 200 USD för att reparera en skärm med Galaxy S- eller Note-serienheten. Skärmreparation eller utbyte är dyrt men vi rekommenderar att du låter Samsung göra det åt dig. Ta tag i din Samsung-representant för det exakta beloppet du måste betala.

Galaxy Note10 + knäckt skärm fix # 5: Tredje parts reparation

Om du inte har tillgång till ett Samsung Service Center kan du låta en tekniker från tredje part kontrollera hårdvaran för eventuella andra problem som inte är på skärmen och om skärmbyte. Reparation utförd av en tekniker som inte är från Samsung upphäver automatiskt garantin för din enhet, så gör detta bara om du inte har några alternativ. Detta innebär att om en tredje part tekniker inte kan fixa din Note10 + och du väljer att låta Samsung göra det åt dig, tillåter Samsung inte det. De kanske till och med inte tittar på din enhet alls när du nämner att den har manipulerats av en oberoende tekniker. Så du vill bara göra detta reparationsalternativ om du är desperat.

Galaxy Note10 + knäckt skärm fix # 6: DIY-reparation

Vissa användare kan välja att reparera själva. Det finns många videor och webbplatser på internet som kan ge tekniska steg för att ersätta en trasig skärm. Om du vill gå den här vägen är det helt bra. Kom bara ihåg att det finns en stor chans att du orsakar mer skada på enheten efteråt. Många amatörer sluter med sina telefoner efter en DIY-reparation. Videor eller självstudier kan verka lätta att följa men det verkliga kan vara mycket annorlunda. Galaxy Note10 + -skärmsenheten är tätt inbäddad i moderkortet och eventuella felaktigheter i att separera den kan skada andra komponenter. Även erfarna tekniker gör ibland misstag under reparation. Om du inte har någon erfarenhet av att reparera elektronik tidigare, eller om du inte är säker på att du kan följa anvisningarna, försök inte att öppna telefonen själv.

DIY-reparation kräver erfarenhet och utbildning. Ovanpå dessa måste du också ha rätt verktyg för att göra jobbet. Så även om du kan göra de tekniska detaljerna för hur du tar bort och byter delar korrekt måste du fortfarande köpa komponenterna och verktygen eller reparationssatsen. Tillsammans kan de fortfarande kosta ett betydande belopp. Detta och det garanterade resultatet gör det till ett mindre attraktivt för amatörer eller oerfarna användare att försöka reparera DIY. Alternativ för reparation av DIY bör endast övervägas om du är helt isolerad eller inte har råd med reparation. Detta är en sista dikeinsats, så du måste vara beredd att acceptera det faktum att du kan hamna med en helt död enhet. Gör det på din egen risk!


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.