Hur man fixar Galaxy Note 8-felet "SIM-kortet inte isatt" [felsökningsguide]

Felet "SIM-kort inte isatt" orsakas vanligtvis av dåligt SIM-kort eller felaktigt isatt in ett. Det kan dock också finnas andra skäl till varför det skulle dyka upp. I det här inlägget täcker vi felet "SIM-kort inte isatt" på # GalaxyNote8 så vi hoppas att du får ut något av det.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Lösning 1: Starta om din anteckning 8

Oavsett om du felsöker en telefon eller en dator, är ett grundläggande felsökningssteg som inte bör missas en omstart eller powercykel. I en Android-enhet uppdateras en enkel omstart operativsystemet och dess appar. Eftersom felet "SIM-kort inte isatt" kan orsakas av ett operativsystemfel är det bra om du startar din felsökning genom att starta om enheten. En omstart i det här fallet kommer också att återupprätta en anslutning till ditt nätverk, där problemet kanske också ligger.

Lösning 2: Sätt tillbaka SIM-kortet igen

Med tiden kan SIM-kortet röra sig inuti något och orsaka felaktig anslutning, vilket i sin tur kan leda till felet ”SIM-kortet inte isatt”. Att ta bort SIM-kortfacket kan lösa detta tillfälliga problem.

Det finns också en chans att det finns lite damm eller smuts på din telefon som orsakar kontaktproblem mellan SIM-kortet och metallanslutningarna. Om du tycker att SIM-kortet är smutsigt kan du försöka torka av det med en ren mjuk trasa. För att ta bort smuts från kortet kan du försöka använda en viss mängd gnugga alkohol.

Till skillnad från äldre Galaxy-modeller där SIM-facket ligger under batteriet, är en Note 8 ganska byggd som en enhet så att kontrollen av SIM-facket är utan tvekan. Det du kan göra är dock att ta bort SIM-facket och se till att SIM-kortet är rent. När du har gjort det, sätt tillbaka SIM-kortet i facket och se till att du sätter i det igen.

Innan du tar bort SIM-kortfacket från telefonen, se till att din Note 8 är avstängd. Detsamma bör vara sant när du sätter i SIM-kortet igen.

Lösning 3: Slå på och stänga av flygläge

Vissa användare kunde hitta framgång i felsökningen ”SIM-kortet har inte satts in” innan genom att växla till flygplansläge så se till att du gör det också. När flygplansläget är aktiverat avbryts alla nätverksfunktioner i din Note 8, inklusive alla SIM-kortfunktioner. För att se om det hjälper dig att lösa problemet, vrid på flygplansläget och observera enheten. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Anslutningar.
 3. Flytta skjutreglaget för flygläge åt höger.
 4. Stäng av flygläget genom att skjuta det till vänster.

Vänta sedan en minut så att din Note 8 kan upprätta en anslutning till ditt nätverk igen.

Lösning 4: Ändra nätverksläget

Bortsett från att låta enheten automatiskt ansluta till nätverket genom att slå på och av flygplansläge kan du också ändra enhetens nätverksläge manuellt. Om enhetens nätverksläge inte är inställt på rätt läge i första hand kan felet "SIM-kort inte isatt" uppstå så det är bra om du kan dubbelkontrollera det. Så här ändrar du nätverksläget i din Note 8:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Anslutningar.
 3. Tryck på mobilnätverk.
 4. Klicka på Nätverksläge.
 5. Välj Auto . Vissa enheter kan visa LTE / 3G / 2G (automatisk anslutning) så att du också kan välja detta.

När nätverksläget är inställt på auto är det din enhet som hittar det bästa tillgängliga nätverksläget för sig själv. Detta eliminerar möjligheten att din telefon är felaktigt inställd, särskilt om det finns ett nätverksproblem som pågår.

Lösning 5: Välj rätt nätoperatör

Precis som din enhet kan vara inställd på fel nätverksläge finns det också en chans att den använder en felaktig nätoperatör. Det här problemet är speciellt utbredd för Note 8-enheter med dubbla SIM-funktioner. Följ stegen nedan för att säkerställa att din enhet använder rätt nätverk:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Anslutningar.
 3. Tryck på mobilnätverk.
 4. Klicka på Nätverksoperatörer.
 5. Klicka på Söknätverk . Låt din Note 8 för tillgängliga nätverk i en minut. När det är klart trycker du på Välj automatiskt .

Lösning 6: Byt ut SIM-kortet

Om felet ”SIM-kort inte isatt” fortsätter även vid denna tidpunkt är det hög tid att du kontrollerar om du har problem med SIM-kortet eller om det är något annat. Försök använda ett annat men kompatibelt SIM-kort och se om det gör att din Note 8 kan upptäcka det. Om det inte gör det, måste du få ett nytt kort från din leverantör.

Lösning 7: Torka av din anmärkning 8 och börja från början

Ett av de möjliga orsakerna till att din enhet kan ha felet kan vara en okänd programvarufel. För att se om det är fallet måste du börja från början genom att göra en fabriksinställning. Den här proceduren kommer att torka dina data så se till att säkerhetskopiera viktiga filer innan du fortsätter.

Vi föreslår också att du noterar ditt Google-ID och lösenord som du använder i den här telefonen så att du inte blir låst ur din enhet efter återställningen. Om du inte är säker på dina inloggningsuppgifter är det bättre att du inaktiverar Factory Reset Protection för din Note8 innan du återställer och här gör du så:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID om flera konton är inställda. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Tryck på 3-punktsikonen.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

När du är redo att återställa din telefon följer du dessa steg för att föra tillbaka telefonen till standardinställningarna.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 8: Kontakta Samsung

Om alla lösningar ovan inte fixar ”SIM-kortet inte isatt” -fel, betyder det att en maskinvarufel måste orsaka det. För att se var problemet ligger, skicka telefonen så att Samsung kan reparera den.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.