Hur man fixar Galaxy J7 som inte känner igen SIM-kortproblem

Dagens felsökningsartikel behandlar ett problem på Galaxy J7 som inte upptäcker ett SIM-kort på en av dess fack. Om du har en Dual SIM Galaxy J7 som inte verkar känna igen ett SIM, kan det här inlägget hjälpa.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Dual SIM Galaxy J7 känner inte igen SIM-kortet

Min Samsung Galaxy J7 är en dual sim-telefon. Det känner igen båda simkorten men jag bara den andra platsen är registrerad i nätverket. För att säkerställa att det inte var simkortet ändrade jag simkorten från en plats till en annan. Jag har samma problem. Programvaran är uppdaterad, telefonen känner igen att den har ett simkort i den första platsen oberoende av nätverksleverantören, men när jag försöker aktivera alternativet dual sim, är det bara den sekundära kortplatsen som möjliggör samtal väntar och vidarekoppling av samtal. När jag försöker använda simmen i det första facket får jag ett meddelande om "inte registrerat till nätverket". IMEI är där men telefonen vägrar att registrera ett simkort i den första platsen till nätverksleverantörsnätverket.

Lösning : Under SIM-korthanteraren i Inställningar finns det ett alternativ för att låta dig aktivera Dual SIM-funktionalitet. Detta alternativ heter Dual SIM alltid på . Se till att det är aktiverat. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Anslutningar.
 3. Klicka på SIM-korthanteraren.
 4. Aktivera Dual SIM alltid på.

Återställ appens inställningar

Om det inte finns någon förändring och problemet kvarstår, är nästa steg för dig att se till att alla standardappar på enheten är aktiverade. Vissa Android-funktioner som Dual SIM behöver vissa kärnsystemappar för att fungera. Om en viktig systemapp har avaktiverats av misstag kan det göra att andra appar eller funktionaliteter misslyckas. Så här återställer du appinställningar:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om Galaxy J7 och kolla om problemet.

Återställ nätverksinställningar

Ett annat bra felsökningssteg som du kan göra i den här situationen är att se till att enheten har rätt nätverkskonfiguration. För att göra det vill du ta bort den aktuella nätverksinställningen. Här är hur:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Inställningar> Allmän hantering> Återställ> Återställ nätverksinställningar.
 3. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR. När det är klart visas ett bekräftelsefönster.

När det är gjort kommer följande ändringar att ske genom att återställa nätverksinställningarna.

 • Lagrade Wi-Fi-nätverk raderas.
 • Parade Bluetooth-enheter raderas.
 • Inställningar för bakgrundssynkronisering kommer att aktiveras.
 • Databegränsande inställningar i applikationer som manuellt stängdes av / på av kunden återställs till standardinställningen.
 • Nätverksvalsläget kommer att ställas in på automatiskt.

Torka av enheten (fabriksinställning)

Slutligen vill du fabriksinställa din J7. Det här kan se drastiskt ut, men det är det enda sättet för dig att veta om problemet kan åtgärdas på din nivå eller inte. Följ stegen nedan för att torka av telefonen:

 1. Ta bort alla Google-konton från enheten
 2. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 3. Stäng av enheten.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 5. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 6. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 9. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 10. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 11. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Få hjälp av Samsung

Om ingen av lösningarna ovan hjälper, måste det finnas ett kodande problem eller maskinvarufel bakom besväret. Besök ditt lokala Samsung Servicecenter för hjälp.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.