Hur man fixar Galaxy J7 som fortsätter att visa oönskade popup-annonser efter en programuppdatering

Hej # GalaxyJ7 fans! Den här felsökningsartikeln talar om vad du behöver göra när du hittar din enhet som är infekterad av skadlig programvara eller ad-popups. Bortsett från att tillhandahålla lösningarna för att ta bort popup-popuper, ger vi dig också ett bevisat sätt att förhindra skadlig infektion från att komma tillbaka.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Galaxy J7 visar fortfarande oönskade popup-annonser efter en programuppdatering

God eftermiddag Jag skickar det här e-postmeddelandet som en sista utväg för att försöka få min Samsung Galaxy J7 tillbaka till det normala. Jag installerade den senaste Android-programvaruuppdateringen och ända sedan jag nu har annonser dyker okontrollerat på min telefon blockerar allt du gör och som visar sig vara mycket frustrerande. När du klickar för att stänga den omdirigeras du omedelbart till webbsidan och måste sedan backa ut och stänga den igen. Jag ser Facebook-symbolen och Publicis är överst på skärmen och sedan i mycket litet teckensnitt pilen & "annonser från Google" har jag provat allt från annonsinställningar, till att installera annonsblockerare, Google Ad Personalization Off Off, Soft Factory Reset och ge nu upp. Jag kontrollerade alla mina appar som jag hade eftersom jag vet att jag inte installerade några nya och raderade alla från min telefon och när jag installerade “Ad Detector” plockade det upp att Whatsapp & Music Player var de enda två kvar med annonser på dem . Avinstallerar och installerar jag om Whatsapp och om jag avinstallerar Music Player, hur får jag tillbaka det eftersom det gick ut som standard med min telefon. Jag hoppas verkligen att du kan hjälpa dig, eftersom jag går runt i cirklar och inte vill röra någonting annat på min telefon från att inte göra rätt sak. Hälsningar. - Cynthia [e-postskyddad]

Lösning: Hej Cynthia. Att visa oönskade annonser är ett av de sätt som skadliga utvecklare gör för att passivt få intäkter så det är inte ovanligt att uppleva dem då och då. Till och med legitimade appar kan ibland tvinga till popup-popups. I Android-miljö kan man få hans eller hennes enhet infekterad med en adware eller skadlig kod genom att göra något av följande:

 • klicka på en lurad fångad länk i en e-post eller webbläsare
 • installera en skadlig app
 • rotar enheten
 • blinkande en icke-officiell firmware

Eftersom Android-säkerhet utvecklas för att skydda användare från nya hot, kan skadliga tredjepartsutvecklare också höja ante för att neutralisera alla säkerhetsfunktioner som din enhet har. Smartphonesäkerhet är en ständig katt-och-mus-strid för närvarande, så som användare måste du också se till att du gör din due diligence för att skydda din egen enhet. Om du inte tänker på vilken webbplats du besöker, länkar du klickar på eller appar du installerar finns det en chans att du så småningom kommer att drabbas av skadlig kod förr eller senare. Att sänka din inbyggda säkerhet för din Android-enhet genom att rota eller använda anpassad ROM kan också sätta din enhet i en sårbar position (det är därför som att rooting eller blinkande icke-officiell ROM endast rekommenderas för avancerade, säkerhetsmedvetna personer). Vi känner inte till hela enhetens historik så vi kan inte fastställa det exakta skälet till varför den har smittats. Vi vet faktiskt att officiell OTA- eller luft-uppdatering (från din operatör) eller Samsung-uppdateringar inte infekterar enheter med popup-popups, så källan till viruset måste komma från någon annanstans. För att fixa din J7, följ våra förslag nedan:

Fix nr 1: Installera antivirus

Vi förstår att du redan har försökt ta bort annonsens popup-fönster genom att bland annat installera annonsblockerare, men vi rekommenderar starkt att du också skannar din enhet med legitima antivirus-appar. Annonsblockerare tar inte riktigt bort dåliga appar men antivirusprogram kan så du vill se till att du försöker det senare först. Det finns många gratis antivirus-appar från Play Store så bara ta din plockning och skanna din enhet med någon av dem. När det gäller antivirus betyder det inte nödvändigtvis att ha mer än ett bättre. Det motsatta är faktiskt sant. När du har tagit ditt antivirusval måste du installera och använda det utan någon liknande programvara. Att ha minst två antivirus-appar som körs samtidigt kan orsaka prestanda eller systemproblem. Om ett antivirusprogram inte kan ta bort annonsens popup-fönster, avinstallera det och installera ett annat. Gör detta tills problemet är fixat.

Fix nr 2: Starta om till säkert läge och avinstallera appar

En annan effektiv men mindre strömlinjeformad metod för att veta vilken app som kan orsaka popup-popups är att starta din enhet till säkert läge och sedan ta bort misstänkta appar. I säkert läge bör inga appar och tjänster från tredje part köras. Eftersom annons popup-popups bara kan fungera tillsammans med en tredje parts app eller tjänst kan du förvänta dig att de inte kommer att finnas när din enhet är i säkert läge. Om så är fallet kan du göra en test-och-felmetod för att identifiera vilken app som orsakar problemet.

Så här startar du upp telefonen i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned.
 7. Låt din J7 köra i några minuter och kontrollera om popup-annonser visas. Om inte, kan du satsa på en av apparna.

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S9 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Fix nr 3: Fabriksåterställning

Den bästa metoden att rengöra en infekterad Android-enhet är genom att torka bort den. Visst, fabriksåterställning är en tråkig metod och involverar åtgärdskrävande förberedelser som säkerhetskopiering av filer, appar osv. Men det är ett otroligt sätt att bli av med virus eller skadlig kod. Vi rekommenderar det i ditt fall eftersom du inte verkar veta vad du gjorde eller vilken app som orsakar problemet.

Så här återställer du J7:

 1. Gör en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Hur man förhindrar att virus eller skadlig programvara kommer tillbaka

Ditt jobb med att fixa situationen slutar inte med fabriksinställning. Det finns en chans att du kommer att falla till samma misstag igen efter att du torkat telefonen genom att installera samma dåliga app eller besöka samma skadliga webbplats. Det finns bara så mycket som telefontillverkare som Samsung eller Android-utvecklare som Google kan göra för att hjälpa dig med din telefons säkerhet. Du är den första försvarslinjen för din enhet. När en dålig app har installerats eller när du har klickat på en skadlig länk kommer din smartphone troligen att smittas igen. Så småningom kommer du att befinna dig i samma situation och börja skylla något annat för det. För att rädda dig från sådana meningslösa problem, vill du se till att du är försiktig med dina åtgärder när det gäller appinstallation eller när du besöker webbplatser eller klickar på e-postlänkar. Du nämnde inte att du någonsin rotade din enhet eller blinkade en icke-Samsung-firmware så vi antar att din J7 kör den officiella programvaran.

Tänk på appar du installerar

De flesta virus eller skadlig programvara sprids av appar nuförtiden så vi vill betona att telefonens säkerhet till stor del beror på kvaliteten på appar du installerar. Om du installerar appar med impuls kommer du troligtvis inte att screena dem ordentligt.

Ett av de bästa sätten att se till att du bara installerar bra appar är genom att kontrollera recensioner från andra användare. Om många användare rapporterar problem med den appen, eller om det finns ett betydande antal kommentarer om popup-annonser som visas efter installationen av appen, bör du hålla dig borta från den. Appar från Google Play Store tillhandahåller recensioner så använd dem för att veta mer om appen.

Inget sådant som gratis app

Appar tar tid, arbetskraft och pengar att bygga. Var inte naiv att tro att det finns hundratusentals människor där ute som vill investera sina resurser bara för att skapa en app för att göra anonyma Android-användare glada. Appar kräver också underhållskostnader för att fortsätta arbeta. Majoriteten av gratisappar visar legit annonser för att täcka kostnader men många av dem använder också mindre än idealiska trick för att få pengar. Ett av sådana knep är att tvinga annons popups visas på målenheter. Andra trick som används av skadliga utvecklare är genom att tvinga omdirigeringar till Google Play Store-sidan så att en användare kan installera en sponsorapp. Fortfarande kan andra direkt stjäla information från en enhet. Om du ser allvar med att blockera popup-annonser bör du börja med att se till att du bara installerar pålitliga appar från ansedda utvecklare.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.