Hur man fixar Galaxy J3-problemet "Inte registrerat i nätverk"

Har du ett nätverksproblem på din Galaxy J3? Dagens inlägg kommer att besvara ett visst nätverksfel på Galaxy J3 - "Ej registrerat i nätverk." Ta reda på felsökningsstegen som du kan försöka lösa problemet i slutändan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy J3-problemet "Inte registrerat i nätverk"

God kväll. Mitt namn är Alex. Jag har problem med min Samsung J3-telefon. Min Safaricom-linje fungerar inte. Det står "Inte registrerat i nätverket." Snälla hjälp. Vänliga Hälsningar!

Lösning: Det finns ett antal möjliga orsaker till att detta händer. Tofix Galaxy J3 "Inte registrerat i nätverk" -fråga, följ våra föreslagna felsökningssteg nedan.

Tvungen startar om

Först och främst vill du se till att felet inte orsakas av ett enkelt fel. För att göra det kan du uppdatera systemet genom att ta bort batteriet. Detta rensar vanligtvis upp eventuella tillfälliga buggar och uppdaterar RAM-minnet, vilket också kan orsaka långsammare. När du har kopplat bort batteriet, vänta i minst 10 sekunder innan du ansluter det igen.

Kontrollera signalstyrkan

Är du på en bra plats? Visar din telefon minst tre signalstänger i ditt nätverk? Om du svarar ja på båda frågorna fortsätter du till nästa felsökningssteg. Annars kan felet "Inte registrerat i nätverk" orsakas av dålig täckning i ditt område. Flytta till en plats där det finns en stark signal för att lösa problemet.

Återställ nätverksinställningar

Vi antar att du tidigare kunde ansluta till din operatörs nätverk och allt fungerade bra. Om så är fallet är det möjligt att det kan finnas ett okänt nätverksfel bakom problem. Återställ det genom att återställa Galaxy J3s nätverksinställningar med följande steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Tryck på RESET SETTINGS-knappen för att bekräfta.
 6. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Sätt tillbaka SIM-kortet

Vissa användare lyckades fixa nätverksproblem genom att helt enkelt koppla bort sina SIM-kort. Om du inte har testat det här, här är vad du behöver göra exakt:

 1. Stäng av din telefon.
 2. Ta bort SIM-kortet försiktigt.
 3. Vänta i minst 10 sekunder innan du slår på telefonen igen.
 4. Sätt sedan in SIM-kortet igen och kontrollera om problemet finns.

Byt ut SIM-kortet

Innan du följer detta förslag rekommenderar vi att du kontrollerar ytterligare genom att sätta in SIM-kortet i en annan kompatibel telefon. Med kompatibel menar vi en telefon som aktivt är registrerad i ditt nuvarande nätverk och därmed kan använda ditt SIM-kort utan problem.

Om den andra telefonen inte visar felet "Inte registrerat i nätverk" betyder det att problemet orsakas av något i din första telefon. Fortsätt felsöka det genom att följa våra förslag nedan.

Kolla efter dålig tredjepartsapp

Om en av de nedladdade apparna är skyldig, kan du starta upp enheten till säkert läge så att du kan se den. I det här läget avbryts alla appar från tredje part. Så om nätverksfelet inte visas i säkert läge och du kan använda nätverkstjänster utan problem, är det en tydlig indikator på ett dåligt appproblem.

Så här startar du om Galaxy J3 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Kolla efter problemet.

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din enhet fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Fabriksåterställning

Nätverksproblem kan också vara en produkt av fel i operativsystemet. Om problemet kvarstår vid detta tillfälle måste du fabriksinställa din enhet för att bli av med eventuella programvarorsaker. Detta är det mesta du kan göra när det gäller att göra programvarulösningar. Om orsaken till felet "Inte registrerat i nätverk" är programvara till sin natur kommer fabriksåterställning troligen att fixa det. Här är vad du behöver göra:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data som foton, videor, dokument etc.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Få hjälp från din nätoperatör

Som din sista utväg måste du involvera din nätoperatör i att lösa problemet. Om ingenting händer efter att torka av enheten med fabriksåterställning, är det möjligt att orsaken till problemet är utanför din kontroll. Prata med din transportör för att ta reda på orsaken.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.