Hur man fixar Galaxy A5 slumpmässigt fuktdetekterat fel

Dagens artikel kommer att behandla slumpmässigt fuktdetekterat fel på Galaxy A5. Vi inkluderar ett typiskt exempelfall nedan, så om du stöter på ett liknande problem på din A5, följ våra lösningar nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy A5 visar hela tiden fuktdetekterat fel

Hej! Jag fick Samsung A5 för ungefär ett år sedan och jag tycktes aldrig ha några problem med telefonen förrän nyligen. Förra veckan gick jag med min telefon i fickan när det regnade riktigt hårt och när jag kom hem fick jag en varning om att det fanns fukt i min telefon. Detta kunde jag förstå eftersom laddningsporten var uppåt i fickan och det fanns några stunder när jag var tvungen att böja mig när jag gick med hunden i regnet. Jag väntade några timmar och tog till och med min telefon till den lokala telefonbutiken där de sa att min telefon fortfarande kunde ansluta till laddaren genom kontaktporten, eftersom den fortfarande gav en varning om att den inte skulle laddas på grund av fukt och det är bör laddas i slutet av dagen. Det var bra nyheter för mig.

Så jag åkte hem väntade ungefär en timme och trodde att jag skulle försöka igen. Med tur började min telefon ladda och det fanns inga problem. Men två dagar senare fick jag varningen igen, och den här gången var jag mer noggrann med att inte sätta min telefon i rumpfickan medan det regnade ute. Jag började panikera lite men bestämde mig för att stänga av min telefon och sedan slå på den igen. Och igen, med tur, varningen var borta och jag kunde ladda min telefon igen.

För två veckor sedan var jag i Australien på besök hos en vän och vädret var väldigt, mycket varmt och nu hemma i Nederländerna, särskilt den senaste veckan har vädret varit väldigt kallt (-3 / -5). Jag tänkte att det kanske måste göra något med klimatförändringarna och att det förändrades för snabbt.

Hur som helst, jag fick meddelandet igen i morse. Jag märkte att min telefon var mycket kallare på grund av vädret och jag bestämde mig i går kväll, att jag skulle sova med min telefon under kudden för att hålla den varm (det kan vara där problemet inträffade). Jag vaknade och kollade min telefon och jag märkte att IGEN hade jag fuktvarningen, bara tre dagar från det att jag fick meddelandet tidigare. Så jag tänkte okej, kanske jag bara kan starta om det och det skulle försvinna, ingen tur, det fungerade inte den här gången.

Okej, så då bestämde jag mig för att stänga av telefonen och sedan på igen. Så jag stängde av telefonen och läste någonstans på nätet att jag kunde ansluta min telefon när den var av så jag gjorde det. Jag märkte inget och bestämde mig för att koppla ur min telefon. Nu är det här det blev konstigt.

Jag försökte sätta på telefonen igen men ingenting hände. Min telefon skulle inte slå på eller svara på någonting jag gjorde. Jag tittade online om att starta om till telefonen eller göra en hård återställning bara för att få telefonen att svara, och INGENTING. Telefonen var bara en svart skärm. Just nu börjar jag oroa mig mycket. Jag tar tag i min gamla telefon eftersom jag vet att jag behöver en telefon för min dag. Men problemet jag har nu är att jag inte vet var jag placerar den lilla medaljpokaren för att öppna sidorna på Samsung-telefonen för att få mitt SIM-kort och mitt SD-kort. Cirka 20-30 minuter senare, tror jag ... varför inte prova Samsung-telefonen igen, och med min tur slår telefonen på. Fuktvarningen har gått men jag har ingen aning om vad som hände med min telefon. Jag vet inte om min telefon bara reagerar på väderförändringarna här från att vara halvkallt, till exempel 7 grader till att sjunka till -5 grader på bara några dagar. Det var kanske inte den bästa idén att sova med min telefon under kudden. Men att få fuktvarningen börjar verkligen irritera mig och jag är inte säker på vad mer jag kan göra åt det.

Lösning: Alla versioner av Galaxy A5 har IP68-certifiering, vilket innebär att de kan motstå enstaka vattenstänk (dock inte högtrycksvatten) och normala dammkällor. Detta betyder dock inte att IP68-certifiering är perfekt. I själva verket är det en överskattad typ av skydd i vissa fall vilseledande användare att göra riskabelt beteende för att se om det fungerar. Din Galaxy A5 kan tappa vattenskydd om höljet eller telefonen skadas efter en oavsiktlig tappning. Även om du inte nämnde andra möjliga orsaker till att din telefon förlorar vattenbeständighet, vill vi göra det tydligt att oavsiktligt släppa en enhet är en av de vanligaste orsakerna.

Varning för fuktapptäckt är en mekanism för vattenbeständiga enheter för att påminna användare om att inte ladda eftersom laddningsporten är våt. Det dyker vanligtvis upp när enheten utsätts för vatten. Vi vet att du har fått telefonen våt av regn så förståeligt att fuktapptäckt fel troligen kommer att fortsätta att dyka upp om du inte torkar telefonen ordentligt. Det är mycket möjligt att det finns spår av fukt i laddningsportområdet just nu. I vissa fall kan rester eller främmande föremål trigga systemet för att visa varningen.

Det finns några sätt att torka våt elektronik. Se vilken som är möjlig i ditt fall för att lösa problemet.

Skaka ut det . Ett av de enklaste sätten att torka din telefon är genom att skaka ut den försiktigt. Innan du gör det måste du torka av utsidan av telefonen med en ren, mjuk trasa för att ta bort så mycket vatten som möjligt. Undvik att torka linsen med ett torn för att förhindra repor. Använd om möjligt mikrofiberduk för att rengöra linsen.

Var försiktig så att du inte tappar den när du skakar ut telefonen.

Skölj enheten med färskt vatten . Om telefonen kommer i kontakt med saltvatten eller lerigt vatten är det en god idé att skölja den med färskt vatten. Se till att inte skjuta högtrycksvatten i laddningsporten.

Använd en dammsugare . Ett annat sätt att torka din telefon är att använda handdammsugare. Detta suger ut de återstående spåren av vatten eller fukt från laddningsporten. Var försiktig så att du inte placerar dammsugaren för nära porten för att undvika generering av statisk elektricitet, vilket kan vara dödligt för en elektronisk enhet.

Använd en burk med tryckluft . Att använda en burk med tryckluft i den här situationen kan vara riskabelt om telefonens vattentäthetsskydd har äventyrats. Försök inte prova detta om din telefon tidigare har tappats, eftersom det kan ha skadat ärendets integritet. Om du är säker på att din telefon är i toppform, sprutar du försiktigt med burk rakt upp för att bara släppa ut luft och inte frysvätskan.

Använd absorbenter . Det vanligaste hemmedlet är att använda ris för att absorbera fukt. Om du planerar att göra det här är vad du vill göra:

 • Torka av utsidan av telefonen noggrant med ren, mjuk trasa eller mikrofiber.
 • Sätt telefonen i en plastbehållare.
 • Häll i riset. Se till att den täcker telefonen helt.
 • Förslut plastbehållaren.
 • Lämna enheten i behållaren i minst 48 timmar.

Ett bra alternativ för ris är kiselgel. Du kan köpa några paket från din lokala återförsäljare och lägga dem i en förseglad plastpåse eller behållare. Liksom ris kommer silikagel att försöka absorbera fukt som kan vara djupt belägen i hamnen. Se till att lämna telefonen i en förseglad väska i ett par dagar.

Använd värme . Vatten förångas naturligt efter några timmar, men om du vill skynda processen lite snabbare kan du försöka sätta enheten nära en källa till indirekt, mild värme. Dessa platser kan variera men de inkluderar platser på baksidan av din TV-apparat, bilens instrumentbräda eller baksidan av en dator. Placera INTE din telefon nära direkt värmekälla som ugn, ugn eller i direkt solljus.

Placera nära ett väl ventilerat område . Att placera enheten i ett område med god luftcirkulation kan också hjälpa. Om du har en liten fläkt, använd den för att torka enheten en dag eller två.

Gör "handdukstestet." Efter en halv dag eller mer (beroende på torkningstekniken som används) placerar du föremålet på absorberande handdukar, servetter eller annat papper. Kontrollera om det finns tecken på fukt som siver från enheten på fyra till sex timmar. Om fukt är synlig, upprepa vakuumet och torka blötinsatserna.

Få professionell hjälp . Om inget av förslagen ovan hjälper bör du överväga att låta Samsung eller en oberoende tekniker torka telefonen åt dig. Reparationsverkstäder kan använda professionella verktyg för att säkerställa att enheten torkas ordentligt.

Fabriksåterställ enheten

Det hade förekommit några få fall där fuktapptäckt fel dyker upp även om telefonen har torkats ordentligt eller aldrig varit våt alls. För att kontrollera om det finns ett programfel som får varningen att slumpmässigt dyka upp, föreslår vi att du återställer programvaruinställningarna till standardvärden. Så här görs:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.