Hur man fixar Galaxy A5 kommer inte att upptäcka problem med SD-kort

Även om det inte är en vardag att en telefon inte hittar ett SD-kort, är problemet ett av de mest frustrerande problemen som någon kan stöta på. Om din Galaxy A5 har problem med att upptäcka ett SD-kort, följ våra felsökningssteg nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy A5 kommer inte att läsa SD-kort

Hej. Jag har en Samsung Galaxy A5 och jag har använt ett SD-kort i mer än ett år nu utan problem. Plötsligt en dag slutar det att läsa det. Resten av telefonen fungerar bra. Kortet eller telefonen har upplevt några problem alls. Jag försökte ta bort den och sätta tillbaka den och starta om telefonen men läser den fortfarande inte. Vad kan jag göra?

Lösning : Felsökning av ett sådant problem är inte enkelt och kräver tålamod. Nedan följer felsökningsstegen som du kan prova:

Kontrollera SD-kortet med en annan telefon

En av de första sakerna som du vill fastställa tidigt är att veta om du har ett SD-kortproblem eller inte. För att göra det kan du sätta in den som du har problem med i en annan telefon och se om den kommer att läsa den. Om den andra telefonen inte också läser SD-kortet betyder det att den inte fungerar. Det kan vara skadat. Å andra sidan, om den andra telefonen upptäcker den och läser filer i den, måste orsaken till problemet vara telefonrelaterat. Om så är fallet kan du fortsätta med felsökningen nedan.

Använd ett annat SD-kort

För att bekräfta om det finns problem med din telefon, sätt i ett andra SD-kort. Lån en från en vän, eller köp en. Om din Galaxy A5 fortfarande inte känner igen det SD-kortet, kan du satsa på att det är en telefonproblem du behöver hantera.

App- eller programvarufel

Om din Galaxy A5 upptäcker det andra SD-kortet dock kan det innebära att antingen finns det ett programfel som förhindrar din enhet från att upptäcka kortet. Det här felet kan bero på en app eller något från operativsystemet.

För att se om det är ett felproblem kan du försöka starta om telefonen till säkert läge. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Ta ut SD-kortet.
 3. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 4. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 5. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 6. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 7. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 8. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 9. Sätt i SD-kortet och se om din A5 upptäcker det.

Kom ihåg att inga nedladdade appar körs i säkert läge. Så om din A5 bara läser ditt SD-kort i säkert läge, betyder det att en av apparna orsakar problemet. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din A5 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Återställ appens inställningar

Appar kan bli ett problem av flera orsaker, men en av de vanligaste orsakerna beror på en inaktiverad standardapp eller tjänst. För att kunna utföra en viss uppgift är de flesta appar beroende av Samsung- eller Android-appar. Om en nödvändig standardapp av någon anledning har inaktiverats kanske tredjepartsappar som kan behöva den inte fungerar korrekt. En sådan situation kan leda till problem. För att se till att alla standardappar är aktiverade, försök att återställa dina appinställningar med dessa steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar (tre-punkts) ikon längst upp till höger.
 4. Klicka på Återställ appinställningar.

formatera

Om du tror att problemet ligger på själva SD-kortet, kan du omformatera det. Sätt sedan in den tillbaka till din Galaxy A5 och se vad som händer.

Vi föreslår att du omformaterar SD-kortet med din A5. OBS! Genom att göra detta steg raderas allt innehåll på det kortet.

Så här formaterar du ett SD-kort:

 1. Stäng av mobilen.
 2. Sätt i SD-kortet.
 3. Slå på telefonen igen.
 4. Öppna Inställnings-appen.
 5. Klicka på Enhetsunderhåll.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Knacka på SD-kort.
 8. Tryck på Fler inställningar (uppe till höger)
 9. Klicka på Lagringsinställningar.
 10. Knacka på SD-kort.
 11. Klicka på Format.

Fabriksåterställning

Om din Galaxy A5 inte läser något SD-kort du sätter in, är det möjligt att det kan vara ett programfel som orsakar det. För att kontrollera, återställ alla inställningar till standardinställningarna med fabriksinställning.

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Få Samsungs support

Om din A5 inte läser något SD-kort även efter en fabriksinställning måste det finnas ett problem med hårdvaran. Det kan vara ett dåligt SD-kortfack eller en annan komponent inuti. Skicka in den för reparation för att lösa problemet.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.