Hur man fixar Galaxy A5-felet "Anpassad binär blockerad av FRP-lås"

Dagens inlägg kommer att ta hand om en av de frustrerande problemen som en Samsung Galaxy-användare kan stöta på. I ett fall som nämns nedan har en Galaxy A5-ägare problem med att starta upp sin enhet efter en uppdatering. Problemet verkar orsakas av ett fruktat fel: "Anpassad binär blockerad av FRP-lås." Lär dig hur du hanterar det här problemet genom att följa våra förslag.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy A5 startar inte upp och visar "Anpassad binär blockerad av FRP-lås" -fel

Ny telefon. Standardprogramuppdateringar installerade. Används tills batteriet är 18%. Det verkade inte laddas. Avstängd. Få meddelanden som vi tror säger "Anpassad binär blockerad av FRP-lås" i mycket mycket röd skrift. Inte säker på FRP.

Följ instruktioner online. Tvungen omstart och säkert läge fungerade inte. Fram till att försöka starta i återställningsläge. Såg inte ett msg om installation av uppdatering. Torkade inte cache men valt omstartningssystem nu hoppas att det kan behålla juldag foton. Hade en blå skärm ... tänker alternativt operativsystem och fabriksoperativsystem men kan inte komma ihåg. Vald fabrik. Har "laddat ner ... stäng inte av målet" i cirka 10 timmar nu ... gissar inte fungerar men vill inte prova och stänga av.

Lösning : FRP hänvisar till Factory Reset Protection-funktionen som säkerställer att bara ägaren kan använda telefonen efter en fabriksinställning. FRP fungerar genom att be om användarnamn och lösenord för Google-kontot som är registrerat på enheten. Detta händer efter att en telefon endast har återställts från fabriken. Vad du måste göra är att helt enkelt ange rätt Google-kontouppgifter. Dessa är användarnamn och lösenord för det Google-konto du lägger till i telefonen. Om du inte kommer ihåg rätt användarnamn och lösenord kan du försöka återställa ditt lösenord för Google-konto först och sedan använda det nya för att låsa upp enheten. Detta fungerar bara om din enhet för närvarande är ansluten till wifi (innan du återställer den). Om det inte är anslutet till wifi alls hjälper det inte att återställa ditt Google-konto. I det här fallet bör du söka Samsungs hjälp för att låsa upp telefonen. Se till att ta med beviset på köpet av enheten så att de vet att det var du som köpte den. Efter att ha vetat att du är den äkta ägaren kan de använda ett speciellt verktyg för att torka av telefonen genom att kringgå FRP.

Rensa cache-partition

Om det inte finns något FRP-problem men din Galaxy A5 inte kan starta upp normalt, bör du prova en cache-partitionstork först. Målet med denna möjliga lösning är att se till att systemcachen är uppdaterad. Ibland kan uppdateringar skada denna cache och orsaka alla möjliga problem. Genom att torka av cache-partitionen ser du till att Android har en ny uppsättning cache när du startar. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Fabriksåterställning

Fabriksåterställning kan bli en nödvändighet i detta fall om din Galaxy A5 fortsätter att visa samma problem efter en cache-partitionstorkning. Eftersom telefonen inte kan starta upp normalt raderas dina personuppgifter och du kan inte spara dem i förväg. Detta är en av de främsta orsakerna till att du regelbundet ska hålla säkerhetskopieringar av viktiga dokument eller filer (foton, videor etc.) hela tiden. För närvarande finns det inget sätt att komma åt den interna lagringsenheten så att alla filer i den inte alls kan nås.

För att återställa din Galaxy A5 från fabrik måste du starta upp telefonen igen till återställningsläge. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Installera firmware manuellt

Vi vet inte omständigheterna i fallet men om något orsakade att systemet kraschade under installationen av en uppdatering kan det vara orsaken till problemet. Att avbryta en uppdatering är ett av det säkraste sättet att bryta ett system. I många fall bör en fabriksåterställning hjälpa, men om ingenting fungerar är det sista felsökningssteget som en användare kan försöka genom att blinka lagerfasta programvara till enheten. Lager firmware hänvisar till den ursprungliga Android-versionen som medföljde enheten när du först lade in den eller till de efterföljande Android-versionerna från operatören. Det finns tusentals firmwareversioner för alla Samsung-enheter vid en viss tidpunkt så du måste göra en extra undersökning vad firmwareversionen av din Galaxy A5 är. När du väl vet att ett faktum kan du sedan leta efter en bra guide som kommer att leda dig igenom för att flasha den fasta programvaran till din telefon.

Blinkande är i grunden en modifiering av enhetens ursprungliga programvara så att den potentiellt kan bryta den tillfälligt eller för gott. Det är därför Samsung inte rekommenderar att blinka. Du bör göra det på din egen risk.

Vi tillhandahåller inte blinkande instruktioner i detalj eftersom det inte finns någon universell guide för ens samma modell. Du bör göra din egen forskning om du vill ta riskerna.

Få hjälp av Samsung

Istället för att riskera din enhets hälsa rekommenderar vi att du involverar Samsung. Kontakta ditt lokala Samsung Service Center och låt dem fixa din enhet.

Om din Galaxy A5 tillhandahölls av din transportör kan du försöka se om de kan hantera reparation eller utbyte.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.