Hur man fixar fukt som upptäcks vid laddningsportfel på Samsung Galaxy S8 +

#Samsung #Galaxy # S8 + är en av de premium high-end Android-smartphones som finns på marknaden som är utrustad med flera enastående funktioner. Den mest anmärkningsvärda är dess 6, 2-tums skärm som kan verka stor men faktiskt är ganska kompakt på grund av 18, 5: 9-bildförhållandet. En annan viktig egenskap hos den här telefonen som resenärer är nöjda med är dess vatten- och dammbeständighet. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy S8 + fukt som upptäcks i felporten i laddningsporten och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S8 + eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

Samsung Galaxy S8 + fukt upptäcks vid laddningsportfel

Problem: Jag tog min helt nya S8 + på semester med mig till Filippinerna. Fyra dagar efter den 19 dagars resan blev min telefon våt medan vi kajakade runt öarna. Jag var inte bekymrad över att det blev lite vått (det sjönk aldrig under vatten) eftersom Samsung annonserar vattenmotståndet på den här telefonen. Den natten, när jag anslöt telefonen för att ladda, fick jag ett meddelande om att fukt upptäcktes i laddningsporten och att den inte kunde laddas. Jag kopplade ur den och lät telefonen torka över en natt. Följande dag kunde jag ladda det. Den natten fick jag samma meddelandet om fukt, även om telefonen hade varit torr hela dagen. Under de följande två veckorna var telefonen buggy och kunde ibland ladda, sedan inte ladda, ladda snabbt, sedan ladda extremt långsamt eller bara ladda 5% hela natten. Jag ringde Samsung när jag återvände till Kanada och de sa att det inte finns något som de kan göra under garanti eftersom det är skador orsakade av vätska. Så jag sitter fast med en väldigt dyr, väldigt buggy helt ny pappersvikt….

Lösning: Det här felmeddelandet uppstår vanligtvis om telefonen upptäcker att det finns fukt i laddningsporten. Även om du har sett till att porten redan är torr men om du befinner dig i en fuktig miljö kommer fukten att byggas upp igen vilket resulterar i att felmeddelandet inträffar. Vad du vill göra först i det här fallet är att stänga av telefonen och sedan använda en hårtork för att ta bort eventuell närvaro av fukt i laddningsporten. Det är också bäst att doppa en bomull (ett Q-tips) i alkohol och sedan rengöra laddningsporten eftersom det kan ha lite rester som också kan orsaka problemet. Slå på telefonen och kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Om problemet kvarstår kan du försöka använda en annan laddkabel och en väggladdare för att ladda telefonen. Du bör också överväga att göra en fabriksåterställning för att eliminera programvarurelaterade problem som kan orsaka problemet. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du reparera telefonen i ett servicecenter.

S8 + svart skärm med blått LED-ljus efter mjukvaruuppdatering

Problem: Hej, jag har bara gjort en uppdatering på min Samsung Galaxy S8 +, och min telefon har stängts av efter uppdateringen, och jag har inte kunnat slå på den sedan. Det blå LED-lampan blinkar; telefonen reagerar dock inte alls. Jag har försökt starta om det, men ingenting har hjälpt.

Lösning: Det första du behöver göra i detta fall är att se till att telefonen

Relaterat problem: Jag köpte bokstavligen en S8 + för mindre än en vecka sedan, det fungerade bra tills för 1 dag sedan jag var i telefon, och plötsligt började skärmen att fungera och bara stängdes av. Jag har inte tappat telefonen. Jag kom hem för att ta reda på vad som var fel och jag såg meddelandet blått ljus och jag kunde höra när jag skulle få ett samtal eller text. Skärmen är tonhöjd, jag har försökt att trycka på volym upp och ner-knappen tillsammans med strömmen och det verkade ha fungerat. Jag placerade sedan min sim igen och det är i grund och botten att göra samma svarta skärmen och meddelandeljus som fortfarande lyser, snälla hjälp !! batteriet har tillräckligt med laddare. Ladda telefonen med väggladdaren i minst 20 minuter. Om telefonen inte laddas, rengör sedan laddningsporten med en burk med tryckluft, använd sedan en annan laddkabel och väggladdare för att ladda telefonen. Du bör också prova att ladda telefonen från en dators USB-port.

När batteriet har fått tillräcklig laddning kan du försöka slå på telefonen genom att hålla ner både ström- och volymknapparna i minst 10 sekunder. Om problemet fortfarande fortsätter fortsätter du med felsökningsstegen nedan.

  • Ta bort microSD-kortet (om du har ett installerat) och starta sedan om telefonen.
  • Kontrollera om telefonen kan starta i säkert läge. Om det gör det kan problemet orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera det.
  • Försök starta telefonen i återställningsläget. Om du har åtkomst till det här läget måste du göra en fabriksinställning här. Observera att återställningen raderar dina telefondata.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.