Hur man fixar försenat pekskärmssvar på din iPhone 8 [Felsökningshandbok]

Smarttelefoner, både avancerade och medelhöga varianter kan ge in många olika problem antingen programvara eller hårdvarorelaterade. Vissa problem är vanliga medan andra är sällsynta. En av de mindre genomskinliga problemen i avancerade enheter, särskilt med Apples nya iPhone 8-handenhet, är på ett försenat svar på pekskärmen. Det här problemet tycktes börja manifestera sig efter iOS 11-utbyggnaden på många iPhone-varianter från iPhone 5s och senare modeller. Tydligen är problemet associerat med programvaran snarare än hårdvaran. Den är antingen isolerad till vissa appar eller iOS själv. Men det kan också vara bundet till en felaktig hårdvara. Om det inträffar i äldre enheter kan det troligtvis märkas bland andra symtom på prestandaförstöring på grund av otillräckligt minne. Trots detta är det inte troligt fallet med den nya iPhone 8. Bortsett från att det är en ny enhet kommer iPhone 8 också med enorm lagringskapacitet och kraftfull processor. Så om det inte är ett minnesfråga, vad kan annars ha fått iPhone 8 att visa att svara långsamt på pekskärmskommandon? Detta är den viktigaste frågan som det här inlägget kommer att försöka ta itu med. Läs vidare för att ta reda på svaret och möjliga lösningar för att testa om du någonsin skulle stöta på samma problem på samma iPhone.

Innan vi går vidare, om du letar efter en lösning på ett annat problem, kommer de att släppas av vår felsökningssida för iPhone 8 för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på ditt problem. Försök hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor så hjälper vi dig med ditt problem.

Första lösningen: Starta om eller mjuk återställning.

Mjuk återställning eller en enkel omstart på din iPhone kan göra mycket bra saker när det handlar om mindre mjukvaruproblem. I själva verket är det den allra första rekommenderade proceduren för att åtgärda slumpmässiga enhetsproblem. Bortsett från att ge positiva resultat påverkar inte en mjuk återställning någon av dina data så att du inte behöver skapa en säkerhetskopia. Om du inte redan har gjort det gör du så här:

 1. Tryck och håll ned sid / strömbrytaren i några sekunder eller tills menyn Slide to Power Off visas.
 2. Dra skjutreglaget åt höger för att stänga av telefonen helt.
 3. Efter cirka 30 sekunder trycker du på Side / Power-knappen igen tills Apple-logotypen visas.

Om din iPhone-skärm reagerar mycket långsamt så att den verkar frusen, kan du göra den alternativa omstarten som kallas en tvungen omstart på din iPhone 8. Så här gör du det:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Slutligen trycker du på och håller ned Side / strömknappen i några sekunder eller tills Apple-logotypen visas.

Vänta tills din enhet startar helt upp och se hur den svarar på pekskärmsingångarna den här gången. Om det du får fortfarande är ett försenat pekskärmssvar, fortsätt sedan och prova nästa tillämpliga lösningar.

Andra lösningen: Avsluta alla bakgrundsappar.

Samtidigt som att dina appar körs i bakgrunden ger en fördel när det gäller multitasking och omlastning av samma appar, kommer tiden alltid när någon av dessa bakgrundsappar skadas och kraschar. Om detta händer finns det en tendens att dina andra appar eller systemfunktioner påverkas också. Och det är när appar blir falska eller din iPhone inte fungerar. För att se till att detta inte är grundorsaken till problemet, försök att avsluta alla dina bakgrundsappar. Om du gör det kommer det också att rensa ut lite utrymme i din iPhone: s interna minne så att det kan förbättra hastigheten och den totala prestandan. Så här görs:

 1. Tryck snabbt på Home- knappen två gånger (dubbelklicka). Om du gör det visas appvisningsskärmen med en förlorad nyligen använda appar.
 2. Dra fingret uppåt för varje förhandsgranskning av appen för att rensa / stänga dem.

När du har rensat och avslutat alla dina senaste appar bör du starta om din iPhone för att slutföra den här lösningen. Se om det hjälper. Om inte, gå vidare till nästa procedur.

Tredje lösningen: Uppdatera appar och iOS till den senaste tillgängliga versionen.

Programuppdateringar är utformade för att hålla ett enhetssystem optimerat eller hålla appar som fungerar bäst. Förutom nya funktioner innehåller uppdateringar också bugfixar för att adressera befintliga buggar som påverkar vissa appar eller själva enheten. Många människor kunde lösa programvaruproblem genom att installera programvaruuppdateringar så att det inte skadar att ge det en bild. För att komma igång, leta efter tillgängliga uppdateringar att installera, antingen för dina appar eller iOS.

Gå till App Store för att leta efter apparuppdateringar och gå sedan till avsnittet Uppdateringar. Om det är tillgängligt klickar du på knappen Uppdatera bredvid en app för att installera enskild appuppdatering eller Uppdatera alla för att installera flera appuppdateringar samtidigt.

När du har installerat nya appsuppdateringar startar du om telefonen för att tillämpa de nya ändringarna.

Gå till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdateringsmeny för att leta efter tillgängliga programuppdateringar för din iPhone 8.

Du uppmanas med en uppdateringsmeddelande om en ny iOS-version är tillgänglig att installera. Säkerhetskopiera dina iPhone-data för säkerhet innan du laddar ner och installerar någon uppdatering.

Fjärde lösningen: Ta bort felaktiga appar och oönskade filer.

Om problemet började efter att ha laddat ner ett nytt innehåll eller lagt till en ny app, är troligen det senaste tillägget den skyldige. I det här fallet kan du välja att inaktivera den nya appen eller ta bort det nya innehållet från din enhet. Annars avinstallerar du bara den misstänkta appen med dessa steg:

 1. Gå till Hem- skärmen och leta sedan efter den misstänkta appen du vill ta bort eller avinstallera från din enhet.
 2. Tryck och håll på appikonen.
 3. När ikonerna börjar jiggla, klicka på X i hörnet på appen du vill ta bort.
 4. Tryck på Radera för att bekräfta åtgärden.

Starta om din iPhone och se om det åtgärdar problemet.

Femte lösningen: Återställ eller återställ din iPhone.

Som din sista utväg kan du gå till en fullständig systemåterställning eller återställa till en tidigare iOS-säkerhetskopia. Nu måste du dock notera att båda dessa metoder kommer att leda till dataförlust så att det skulle behövas att skapa en säkerhetskopia av dina viktiga filer och personlig information. När du har säkrat din iPhone-säkerhetskopia följer du dessa steg för att återställa din iPhone 8 till fabriksinställningarna och ta bort eventuella systemfel och fel som kan ha orsakat din enhet att svara långsamt på pekskärmsingångar:

 1. Öppna inställningsappen .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Ange rätt lösenord för din enhet om du uppmanas att göra det.
 6. Bekräfta sedan återställning av iPhone.

Under tiden, om du väljer en iOS-återställning eller återställa din iPhone till en tidigare iOS-säkerhetskopia, måste du använda iTunes på en dator för att göra det. Det här kan vara ett bättre alternativ om problemet du hanterar är ett problem efter uppdateringen eller initieras efter att du har installerat den senaste iOS-uppdateringen på din iPhone. Du kan hänvisa till vårt inlägg som belyser ett steg-för-steg genomgång om hur du återställer en iPhone 8 via iTunes. Besök bara vår felsökningssida för mer information.

Sök mer hjälp

Om ingen av de ovannämnda lösningarna kan lösa problemet och din iPhone 8 fortfarande svarar mycket långsamt på pekskärmens ingångskommandon, bör du bättre kontrollera det av en tekniker för eventuella indikationer på hårdvaruskada. Det här kan vara ett bättre alternativ om du råkar tappa telefonen eller blöt vått innan problemet började. Alternativt kan du eskalera problemet till Apple Support, särskilt om det började uppstå efter installation av en ny iOS-version. I så fall beror det troligt på ett programfel, som kräver en fix-patch. Kontakta din operatörs helpdesk eller Apple Support för mer hjälp i den här frågan. Men det är om du redan har uttömt alla möjliga medel för att lösa problemet i slutändan.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 8-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Vad gör du när din Apple iPhone 8 inte känner igen en Windows-dator eller iTunes? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar iPhone 8 Facebook-app som fortsätter att släppa, frysa eller krascha efter uppdatering av iOS (enkla steg)
 • Hur man fixar knasande ljud under samtal, misslyckade fel, andra samtalsproblem på Apple iPhone 8 och iPhone 8 Plus [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag statiskt eller knasande ljud från iPhone 8-öronstycket under FaceTime och telefonsamtal? (enkla steg)
 • Hur man fixar iPhone 8 bakkamera som inte kommer att fokusera, autofokus fungerar inte [Felsökningsguide]