Hur man fixar Fitbit Versa slås inte på | Ingen strömproblem

Fitbit Versa är en av de mest pålitliga hälsospårarna du kan få idag. Men precis som någon annan gadget kan den ibland misslyckas. I det här inlägget visar vi dig vad du ska göra om din Fitbit Versa inte kommer att slås på eller inte har någon strömproblem.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Fitbit Versa slås inte på | Ingen strömproblem

Har du problem med att din Fitbit Versa inte slås på? Nedan följer lösningarna som du måste prova om din Fitbit Versa inte kommer att slås på.

Fitbit Versa slår inte på fix nr 1: Ladda din Versa

Om din Fitbit Versa inte plötsligt startar är det möjligt att batteriet helt enkelt har tappat ström. På papper kan ditt Fitbit Versas litiumpolymerbatteri ta upp till fyra dagar utan laddning, men det är inte alltid så. När det åldras kan batteriet hålla mindre och mindre laddning, vilket minskar den totala användningstiden. Om du är en tung användare av din pryl, kanske du helt enkelt har glömt att ladda den. Om så inte är fallet är det också möjligt att batteriet helt enkelt har slut på saft. Litium-polymerbatterier tappar inte 100% effekt. Om detta inträffar måste batteriet bytas ut. Genom design förlorar ett litiumbaserat batteri inte all kraft. En liten mängd kraft kvar för att kontinuerligt slå på batteriets krets fram till nästa laddning. Ett helt tomt batteri tar ingen laddning alls.

Så det är mycket möjligt att du bara behöver ladda enheten först för att lösa problemet. Se till att du låter din Fitbit Versa ladda i minst 30 minuter. Detta bör ge batteriet tillräckligt med tid att fylla på. Under denna tid, se till att inte avbryta enheten genom att försöka slå på den.

För nybörjare är det enkelt att ladda din Fitbit Versa. Här är hur:

 1. Anslut laddaren till USB-porten på din dator eller en UL-certifierad USB-väggladdare.
 2. Laddningsvaggan använder en fjäderklämma för att hålla Versa på plats under laddning.
 3. Kläm fast fjäderklämman och placera Versa i laddningsvaggan. Pinnarna på laddningsvaggan måste vara i linje med guldkontakterna på klockans baksida.
 4. Anslutningen är säker när procenten som debiteras visas på skärmen.
 5. När klockan laddas klickar du på skärmen för att kontrollera batterinivån.

Fitbit Versa slår inte på fix nr 2: Kontrollera att laddaren fungerar

I vissa fall kan en Fitbit Versa inte slås på alls om den inte kan laddas eftersom laddaren är skadad. Om det finns synliga skador på kabeln eller adaptern eller stiften, bör du få ett nytt laddningstillbehör. Precis som själva huvudenheten kan en laddningskabel eller dess adapter i slutet gå sönder. Om du har en annan Versa kan du försöka se om den nuvarande laddaren fungerar eller inte genom att ladda den. Om den andra Versa inte laddas lika bra, är det dags att du byter ut laddaren mot en ny.

Fitbit Versa slår inte på fix nr 3: Starta om enheten

Din Fitbit Versa är en miniscule-dator och så, precis som alla datorer, kan den utveckla buggar av många skäl. Vissa buggar kan hindra din Versa från att starta upp eller slå på igen även om den är laddad. Se till att starta om det genom att följa dessa steg:

 1. Tryck och håll ner bak- och bottenknapparna tills du ser Fitbit-logotypen på skärmen. För Fitbit Versa Lite Edition håller du tillbaka knappen i 10 sekunder.
 2. Släpp knapparna.
 3. Om din Fitbit Versa fortfarande inte slås på, stäng av den och slå på den igen.

Fitbit Versa slår inte på fix nr 4: Återgå programvara till standardvärden

Om ingenting förändras vid denna tidpunkt och din Fitbit Versa fortfarande inte kommer att slås på, är ditt nästa steg att fabriksinställa enheten. Om du gör det raderas all data. Tyvärr finns det inget sätt att säkerhetskopiera dem för närvarande eftersom du behöver enheten för att fungera normalt för det. Detta innebär att lagrade data som inte synkroniserades med ditt Fitbit-konto kommer att gå förlorade.

Nedan följer stegen för att återställa Fitbit Versa från fabrik:

 1. Håll alla tre knapparna i klockan i cirka tolv sekunder. Detta utlöser 2-knappars hårdvaror omstart efter cirka åtta sekunder.
 2. När Fitbit-logotypen visas försvinner sedan, släpp ned den nedre högra knappen och fortsätt sedan att hålla kvar vänster och övre högra knapparna tills du känner en stark vibration. Detta indikerar att fabriksåterställningen inleddes.
 3. Den här processen kan ta flera sekunder och så småningom visas Fitbit-logotypen och enheten startar och visas på Fitbit.com/setup.
 4. Om du inte lyckas släppa den nedre högra knappen i tid, eller på annat sätt inte följer proceduren exakt, visas Fitbit-logotypen snabbt igen och startar utan fabriksinställning.

Fitbit Versa slår inte på fix nr 5: Kontakta Fitbit-support

Om din Fitbit Versa fortfarande inte startar efter ett fabriksåterställningsförsök kan du anta att det kan vara ett hårdvaruproblem eller ett djupare skäl till det. I den här situationen måste du få hjälp från Fitbit så att de kan undersöka det. Som slutanvändare finns det bara så mycket du kan göra. Kanske har batteriet misslyckats och behöver bytas ut. Eller kan det finnas ett kortfel eller skada som inte syns. Vad det än är, måste du låta en professionell kontrollera gadgeten. Se dina kontaktalternativ för Fitbit i denna länk: Fitbit Support.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.