Hur man fixar Fitbit Ionic som inte synkroniseras ordentligt

Medan din Fitbit Ionic är en fristående hälsospårare, kan du njuta av dess fulla potential om du använder den tillsammans med din smartphone. Det finns funktioner som du faktiskt kan hitta mycket användbara när trackaren är ihopkopplad och korrekt ansluten till en telefon. Men eftersom anslutningen mellan dessa enheter upprättas via Bluetooth är den inte lika stabil jämfört med Wifi-anslutningar.

Missförstå mig inte, Bluetooth har sofistikerats förbättrats sedan det först användes men det har alltid sina begränsningar. Det är anledningen till att det finns enheter i dag som inte kan paras med andra enheter. När det gäller din Fitbit Ionic kan synkroniseringsproblem uppstå om anslutningen avbryts. Så i det här inlägget kommer jag att guida dig i felsökning av din Ionic som inte längre synkroniseras ordentligt med din telefon och fel data skickas över.

Men innan vi går vidare, om du letar efter en lösning på ett annat problem, gå in på vår Fitbit Ionic felsökningssida för vi har redan löst några av de vanligaste problemen med den här enheten. Vi har kanske redan publicerat artiklar som kan hjälpa dig med ditt problem. Eller, om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär eftersom vi kanske kan hjälpa dig med din oro.

Följande är de saker du kan göra om din Fitbit Ionic inte längre synkroniseras ordentligt med din telefon.

  1. Stäng av din Fitbit Ionic och slå sedan på den igen.
  2. Starta om telefonen och se till att Bluetooth är aktiverat.
  3. Se till att alltid ansluten och heldagssynkronisering är aktiverad på din Ionic.
  4. Tvinga stäng Fitbit-appen.
  5. Uppdatera anslutningen mellan telefon och Ionic.
  6. Avinstallera Fitbit-appen och installera om den.

Om din tracker och din telefon har fungerat felfritt sedan du har det och då detta problem började uppstå, kan det vara en mycket liten fråga. Det första du behöver göra är att stänga av din Fitbit och slå på den igen. Så här gör du:

  1. Öppna inställningsappen> Om> Avstängning> bekräfta avstängningen på din klocka.
  2. Tryck på valfri knapp för att slå på klockan igen.

Starta om din telefon samtidigt för att uppdatera minnet och att anslutningen mellan dem återupprättas.

Funktionerna för alltid anslutna och synkroniserar hela dagen behöver inte aktiveras hela tiden, det är därför de har sina egna inställningar som gör att användare kan stänga av dem när som helst. Men medan du felsöker detta problem föreslår jag att du aktiverar båda för att se till att din tracker ständigt försöker ansluta till din smartphone.

Nu, på din smartphone, tvinga stänga Fitbit-appen för att uppdatera den. Om du är på Android, klickar på knappen Senaste appar och stänger alla appar som körs i bakgrunden, måste du göra samma sak om du är en iPhone-användare. Efter detta öppnar du appen igen och försöker se om synkroniseringen mellan de två enheterna fungerar. Om inte, så har du inget annat val än att göra nästa lösning.

Synkronisering av problem med Fitbit Ionic har alltid något att göra med appen. Detta har bekräftats av vissa ägare som kunde fixa detta problem på egen hand. Vad de gjorde var att avinstallera Fitbit-appen från sin smartphone, startade om den och installerade om den igen. Synkroniseringen gick enligt uppgift tillbaka till det normala efter det. Försök med detta och se om detta också fungerar för dig.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.