Hur man fixar Fitbit Ionic som inte kommer att uppdatera dess firmware

Firmware-uppdateringar är viktiga eftersom de ofta kommer med korrigeringar för de mest pressande problem som ägarna rapporterade samt korrigeringar för vissa sårbarheter som upptäcktes efter att enheten släppts. Din Fitbit Ionic borde kunna få uppdateringar varje gång de rullas ut men vissa ägare rapporterade att deras trackers inte kunde uppdatera till den senaste versionen av Fitbit OS.

Jag kommer att vägleda dig i felsökning av din Fitbit Ionic så att den uppdaterar sin firmware. Så fortsätt att läsa om du är en av ägarna till den här spåraren och har skadats av liknande problem eftersom det här inlägget kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan vi går vidare, om du letar efter en lösning på ett annat problem, gå in på vår Fitbit Ionic felsökningssida för vi har redan löst några av de vanligaste problemen med den här enheten. Vi har kanske redan publicerat artiklar som kan hjälpa dig med ditt problem. Eller, om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär eftersom vi kanske kan hjälpa dig med din oro.

Här är vad du behöver göra om din Ionic vägrar att uppdatera ...

 1. Starta om både telefonen och din tracker.
 2. Återställ anslutningen mellan tracker och din telefon.
 3. Uppdatera Ionic via Fitbit.com Dashboard.

Först och främst, se till att dina enheter är korrekt parade och anslutna, och starta sedan om båda enheterna för att uppdatera sina minnen. Starta om telefonen först och följ sedan dessa steg för att starta om din Ionic:

 1. Öppna inställningsappen> Om> Avstängning> bekräfta avstängningen på din klocka.
 2. Tryck på valfri knapp för att slå på klockan igen.

Efter detta kan du försöka se om uppdateringen går igenom. Om inte är det dags att återställa anslutningen mellan enheterna. Koppla från din tracker från din telefon och radera sedan anslutningen i telefonen. Låt sedan telefonen skanna för att upptäcka din Ionic. Koppla ihop båda och se till att de är ordentligt anslutna. Gör detta på din telefon för att initiera uppdatering via appen:

 1. Kontrollera att den senaste versionen av Fitbit-appen är installerad på din telefon eller surfplatta.
 2. Öppna Fitbit-appen med din laddade klocka eller tracker i närheten.
 3. Klicka på eller klicka på Kontoikonen> din enhetsbild.
 4. Klicka på eller klicka på den rosa uppdateringsknappen. Du ser bara ett alternativ för att uppdatera din enhet om en uppdatering är tillgänglig.
 5. Följ instruktionerna på skärmen och håll enheten nära din telefon, surfplatta eller dator under uppdateringen. Observera att uppdateringar kan ta upp till en timme att slutföra. Om uppdateringen är långsam tar du inte bort din enhet från ditt konto som en felsökningsåtgärd.

Om detta misslyckas kan du försöka uppdatera din Fitbit Ionic via Fitbit.com-instrumentpanelen:

 1. Hitta och klicka på "Kontrollera om enheten uppdateras."
 2. Logga in på ditt Fitbit-konto när du uppmanas. Fitbit Connect synkroniserar din klocka eller tracker och letar sedan efter en uppdatering. Om en uppdatering hittas, visar Fitbit Connect ett framstegsfält tills uppdateringen är klar. Om din enhet har en skärm ser du också en framstegsfält där.
 3. Håll din enhet nära datorn under uppdateringen. När uppdateringen är klar ser du ett bekräftelsemeddelande och din enhet startar om. Observera att uppdateringar kan ta upp till en timme att slutföra.
 4. Om uppdateringen inte slutförs, försök igen.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

RELEVANTA POSTER:

 • Alternativet Fitbit Ionic Screen Awake fungerar inte längre
 • Vad gör du med din Fitbit Ionic om den inte laddas
 • Hur man fixar Fitbit Ionic som inte tar emot aviseringar från Android
 • Hur man fixar Fitbit Ionic som inte synkroniseras ordentligt