Hur man fixar Fitbit Charge 3 som inte uppdateras korrekt

Det är viktigt att när tillverkaren rullar ut en firmware-uppdatering för din Fitbit Charge 3, ska din enhet uppdateras ordentligt så snart som möjligt eftersom de flesta av tiduppdateringarna ger viktiga korrigeringar eller korrigeringar för befintliga problem rapporterade av användare. Vissa användare rapporterade emellertid att de inte kunde uppdatera sina hälsospårare av någon anledning.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att uppdatera din enhet så att den kommer att köras på den senaste versionen av Fitbit OS. Uppdateringsrelaterade problem är ofta mindre och kan åtgärdas på nolltid så jag hoppas att det här inlägget kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan vi går vidare, om du hittade det här inlägget när du försöker leta efter en lösning på ett annat problem, besök sedan vår Fitbit Charge 3-felsökningssida för vi har redan löst några av de vanligaste problemen med denna tracker. Bläddra igenom och bläddra igenom och hitta frågor som liknar din. Använd gärna våra lösningar och felsökningsförfaranden. Om du fortfarande behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Här är saker du måste göra om din Fitbit Charge 3 inte kan uppdatera sin firmware ordentligt ...

  1. Starta om Fitbit Charge 3 och försök uppdatera igen.
  2. Uppdatera anslutningen till Android-enheten om den uppdateras via telefon.
  3. Uppdatera Fitbit Charge 3 med en annan enhet.
  4. Uppdatera Fitbit Charge 3 med hjälp av en dator.
  5. Ta bort tracker från ditt konto och lägg till det igen.

Om din tracker inte har några problem förutom när du uppdaterar firmware, kan en omstart kanske lösa problemet. Ta dig tid att starta om din laddning 3 och försök sedan uppdatera den igen. Tryck och håll in knappen på din tracker i 8 sekunder. Släpp knappen. När du ser en leendeikon och trackaren vibrerar startades trackaren igen.

Att uppdatera anslutningen mellan din tracker och din telefon innebär att du måste ta bort den aktuella anslutningen och låta enheterna ansluta igen. En nyupprättad anslutning kommer att se till att allt data som skickas från din telefon kommer att tas emot av din tracker. Så, efter att ha gjort detta, försök att uppdatera enheten och se om den fungerar den här gången. Om det fortfarande inte gör det, gå vidare till nästa lösning.

Om du har en annan smartphone du kan använda, försök sedan ansluta din tracker till den och uppdatera den med den andra enheten. Det finns alltid en möjlighet att problemet är med din telefon och inte med din tracker. Du kan också försöka uppdatera enheten med en dator. Allt du behöver göra är att logga in på ditt Fitbit-konto med en webbläsare och uppdatera det därifrån. Detta löser ofta problemet men om problemet fortsätter kan du försöka ta bort tracker från ditt konto och lägga till det igen. Efter det borde du kunna uppdatera enheten till det senaste Fitbit OS.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

RELATERADE INLÄGG:

  • Fitbit Charge 3 Snabböversikt och tryck på igenkänning fungerar inte längre
  • Vad du ska göra om din Fitbit Charge 3 inte laddas ordentligt
  • Fitbit Charge 3 tar inte emot aviseringar från telefonen
  • Hur man fixar Fitbit Charge 3 som inte synkroniseras