Hur man fixar Fitbit Charge 3 som inte synkroniseras

Medan hälsospårare som den nya Fitbit Charge 3 är fristående enheter, måste du ansluta eller synkronisera dem med dina smartphones för att njuta av deras fulla potential. Det finns faktiskt funktioner som bara fungerar om din hälsospårare är synkroniserad eller ansluten till din Android- eller iOS-enhet. Så när du har synkroniseringsproblem kan det hända att vissa funktioner inte fungerar, det är viktigt att du felsöker din Fitbit Charge 3 så att du kan få den att fungera perfekt igen.

I det här inlägget hjälper jag dig att felsöka din tracker som inte längre synkroniseras med din telefon. Jag har personligen stött på detta problem i det förflutna och jag kan försäkra er att detta kan åtgärdas eftersom det vanligtvis antingen är ett mindre problem i systemet eller ett mjukvarurelaterat problem. Så fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig.

Men innan vi går vidare, om du letar efter en lösning på ett annat problem, släppa in på vår felsökningssida för Fitbit Charge 3 för vi har redan löst några av de vanligaste problemen med den här enheten. Vi har kanske redan publicerat artiklar som kan hjälpa dig med ditt problem. Eller, om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär eftersom vi kanske kan hjälpa dig med din oro.

  1. Starta om din Fitbit Charge 3 och sedan din telefon.
  2. Uppdatera Bluetooth-anslutning mellan enheter.
  3. Verifiera om Fitbit-appen är installerad och / eller uppdaterad i din telefon.
  4. Felsöka problemet med funktionerna för alltid ansluten och synkroniserad hela dagen.
  5. Återställ nätverksinställningar i telefonen om möjligt.
  6. Starta om Fitbit-appen i din telefon.
  7. Avinstallera och installera om Fitbit-appen.
  8. Fabriksåterställ Fitbit Charge 3.

Omstart av din Fitbit Charge 3 och den telefon som är ansluten till den är ofta den mest effektiva lösningen på problem som uppstår utan uppenbar orsak eller orsak. Om båda dina enheter har fungerat ordentligt utan några problem och sedan detta problem började bli blått, kan det vara bara tillfälligt. Starta om telefonen först och starta sedan om laddningen 3 genom att hålla in knappen på spåraren i 8 sekunder. Släpp knappen. När du ser en leendeikon och trackaren vibrerar startades trackaren igen.

Om du vill uppdatera Bluetooth-anslutningen mellan din tracker och din telefon tar du bort den befintliga anslutningen i telefonen och låter den sedan söka efter tillgängliga enheter. Välj din laddning 3 så ser du omedelbart om problemet orsakas av ett anslutningsproblem eftersom kopplingen kanske inte går igenom. Men om båda enheterna kopplas ihop och ansluts framgångsrikt och problemet fortfarande uppstår, kan problemet vara med Fitbit-appen.

Nästa sak du bör om din tracker fortfarande inte synkroniserar är att se om det finns en uppdatering tillgänglig för Fitbit-appen. Genom att göra det kontrollerar du om appen är installerad och uppdaterad. Uppdateringar är alltid viktiga eftersom de ofta fixar problem som rapporterats av användarna.

Funktioner för alltid ansluten och synkroniserad hela dagen är inte nödvändiga aktiverade men medan du felsöker den här typen av problem är det bättre att aktivera båda funktionerna. De kan hittas i inställningarna för din laddning 3. Efter att du har aktiverat dem kan du fortsätta använda både din tracker och din telefon för att veta om synkroniseringen går igenom eller om problemet fortfarande fortsätter.

Vissa Android-telefoner och alla iOS-enheter låter dig återställa nätverksinställningarna så om du har den här funktionen bör du göra det. Vad det gör är att ta bort alla trådlösa anslutningar i telefonen och sätta tillbaka nätverksinställningarna till fabriksinställningarna. För det mesta kommer det att lösa nätverksrelaterade problem inklusive Bluetooth-problem.

Omstart av Fitbit-appen betyder att du måste stänga den och öppna den igen. Om problemet beror på ett mindre problem med appen kommer den här enkla proceduren att vara effektiv eftersom den uppdaterar appen.

Men om problemet fortsätter även efter att ha gjort alla dessa procedurer kan du försöka avinstallera Fitbit-appen från din telefon och sedan ladda ner och installera den igen efter en omstart.

Om allt annat misslyckas är det dags att återställa din Fitbit Charge 3. Den kommer att återföra den till sina standardinställningar och fabrikskonfigurationer och om det här problemet är med dess firmware eller andra programvarurelaterade problem, kommer en återställning att åtgärda det.

Jag hoppas att den här enkla felsökningsguiden kan hjälpa dig fixa din Fitbit Charge 3 som fortsätter att tappa sin anslutning till telefonen.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.