Hur man fixar Fitbit Alta HR som inte tar emot aviseringar från Android-enheten

Din Fitbit Alta HR bör kunna ta emot aviseringar från din Android-enhet utan problem. Det har emellertid funnits användare som klagade på eftersom deras spårare inte längre får aviseringar från sin enhet, särskilt om de får textmeddelanden eller om det finns kalenderhändelser som användaren måste veta om.

I det här inlägget hjälper jag dig att felsöka din Fitbit Alta HR som inte längre kan ta emot aviseringar från din telefon. Även om den här typen av problem är väldigt irriterande, är det inte så svårt att fixa. I själva verket kan det bara vara en mindre fråga som kan åtgärdas genom en omstart. Så om du är en av de användare som är felaktiga av det här problemet kan du fortsätta läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Men innan vi går vidare, om du letar efter en lösning på ett annat problem, gå in på vår Fitbit Alta HR-felsökningssida för vi har redan löst några av de vanligaste problemen med den här enheten. Vi har kanske redan publicerat artiklar som kan hjälpa dig med ditt problem. Eller, om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär eftersom vi kanske kan hjälpa dig med din oro.

Här är de saker du måste göra om din Alta HR inte får aviseringar från din Android-enhet ...

 1. Starta om din Fitbit Alta HR.
 2. Se till att Stör inte stör är inaktiverat.
 3. Återställ anslutningen mellan Alta HR och telefon.

Det här problemet är mjukvarorelaterat så det är bäst att börja felsökningen med en omstart som kommer att uppdatera ditt Alta HR-minne. Några av dem som stötte på denna typ av problem kunde fixa sina enheter genom att följa dessa steg:

 1. Anslut laddningskabeln till en USB-port på din dator eller en UL-certifierad USB-väggladdare.
 2. Kläm fast den andra änden av laddkabeln till porten på spårarens baksida. Pinnarna på laddningskabeln måste låsas ordentligt med porten. Du vet att anslutningen är säker när trackaren vibrerar och att du ser en batteriikon på din trackers display. Din tracker börjar ladda.
 3. Tryck på knappen på laddningskabeln 3 gånger inom några sekunder, kort paus mellan pressarna. Knappen är på slutet av laddningskabeln som är ansluten till din dator. När du ser Fitbit-logotypen och trackaren vibrerar, betyder det att trackaren har startat om.
 4. Koppla ur trackern från laddningskabeln.

Om problemet fortsätter att fela dig även efter metoden ovan är nästa sak att göra att se till att din telefon inte är inställd på "tyst läge" eller "Stör inte" -läget. Om telefonen är i det här läget är det bara naturligt att aviseringar tystas. Din Alta HR kommer inte att kunna ta emot dem också och det är förmodligen anledningen till att den inte meddelar dig.

När du har kontrollerat att din telefon inte är inställd på tyst läge och att problemet fortfarande händer, återställer du sedan anslutningen mellan din Fitbit Alta HR och din telefon. Anslutningen mellan dessa enheter förlitar sig på Bluetooth och vi vet alla att sådan teknik inte är lika stabil som WiFi. Så följ dessa steg för att lösa problemet:

 1. Gå till Bluetooth-inställningarna på din telefon och kontrollera om Alta HR finns i listan över parade enheter. Om det är det, tryck på den och välj Glöm den här enheten.
 2. Starta om din telefon.
 3. Starta om Alta HR igen.
 4. Öppna Fitbit-appen och tryck sedan på Konto
 5. Klicka på Alta HR och aktivera aviseringar igen. En pop-up dyker upp och ber dig koppla ihop din tracker.
 6. Klicka på OK och fortsätt med processen.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

RELATERADE INLÄGG:

 • Hur man fixar Fitbit Alta HR som inte synkroniseras

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.