Hur man fixar Fitbit Alta HR som inte synkroniseras

Fitbit Alta HR beror på Bluetooth för att synkronisera med telefoner som den är ansluten till. Även om Bluetooth har utvecklats så mycket skulle problem fortfarande uppstå då och då men de är inte nödvändigtvis allvarliga. Många användare av Alta HR har klagat på att synkronisera problem och säger att uppgifterna som visas på deras telefoner inte är desamma som dem med trackaren.

Det finns alltid en lösning för det här problemet och det är vad jag kommer att dela med dig i det här inlägget. Jag kommer att vägleda dig om hur du felsöker problemet så att din telefon och din tracker fungerar som en och så exakt som möjligt. Så om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande har liknande problem, fortsätt att läsa eftersom den här korta artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Men innan vi går vidare, om du letar efter en lösning på ett annat problem, gå in på vår Fitbit Alta HR-felsökningssida för vi har redan löst några av de vanligaste problemen med den här enheten. Vi har kanske redan publicerat artiklar som kan hjälpa dig med ditt problem. Eller, om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär eftersom vi kanske kan hjälpa dig med din oro.

Här är saker du måste göra om din Fitbit Alta HR inte synkroniseras ordentligt med din telefon ...

  1. Starta om din Fitbit Alta HR.
  2. Tvinga stäng fitbit-appen på din telefon.
  3. Ta bort enheten från fitbit-kontot och lägg till den igen.

Fitbit Alta HR är faktiskt en mycket enkel enhet trots att den har ett sofistikerat operativsystem eller firmware. De flesta av de problem som rapporterats av användare kan åtgärdas med denna mycket enkla lösning - starta om. Så här gör du det ...

  1. Anslut laddningskabeln till en USB-port på din dator eller en UL-certifierad USB-väggladdare.
  2. Kläm fast den andra änden av laddkabeln till porten på spårarens baksida. Pinnarna på laddningskabeln måste låsas ordentligt med porten. Du vet att anslutningen är säker när trackaren vibrerar och att du ser en batteriikon på din trackers display. Din tracker börjar ladda.
  3. Tryck på knappen på laddningskabeln 3 gånger inom några sekunder, kort paus mellan pressarna. Knappen är på slutet av laddningskabeln som är ansluten till din dator. När du ser Fitbit-logotypen och trackaren vibrerar, betyder det att trackaren har startat om.
  4. Koppla ur trackern från laddningskabeln.

Efter detta, försök att se om problemet är fixat och om inte, fortsätt sedan till nästa lösning.

Stäng Fitbit-appen på din enhet. Du kanske måste visa de mest använda apparna och sedan dra den åt vänster eller höger för att stänga dem helt. Du gör detta eftersom det alltid finns en möjlighet att synkroniseringsproblemet är ett problem med appen och inte din tracker eller din telefon. Efter att ha stängt appen, försök att öppna den och testa om problemet är fixat.

Det sista du måste göra på egen hand om problemet kvarstår är att logga in på ditt Fitbit-konto via en webbläsare på din dator eller bärbar dator. Därifrån tar du bort Alta HR från ditt konto och lägger sedan tillbaka det igen och ser om problemet är rätt. Om det fortfarande händer, ring support.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.