Hur man fixar Fitbit Alta HR som inte kommer att uppdatera dess firmware

Fixes och nya funktioner läggs till din Fitbit Alta HR via firmware-uppdateringen och normalt kan dessa uppdateringar enkelt laddas ner och installeras när de har rullats ut. Det finns emellertid fall där uppdateringar av firmware inte går smidigt och vissa ägare av denna tracker har klagat på det.

Saken är att firmware-relaterade problem är ofta enkla att fixa. Så i det här inlägget kommer jag att guida dig i felsökning av din Alta HR som inte kommer att uppdatera dess firmware. Jag kommer att dela med dig den lösning som vissa ägare använde för att fixa problemet och få sina trackers uppdaterade. Om du är en av de användare som har detta problem kan du fortsätta läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig.

För dig som letar efter en lösning på ett annat problem, gå in på vår Fitbit Alta HR-felsökningssida eftersom vi redan har behandlat några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, kontakta oss när som helst via vårt frågeformulär.

Gå tillbaka till vår felsökning, här är de saker du behöver göra om din Alta HR inte kommer att uppdateras ...

 1. Starta om Alta HR och din telefon.
 2. Återställ anslutningen mellan telefonen och din tracker.
 3. Uppdatera Alta HR via Fitbit.com Dashboard.

Först av allt, eftersom vi inte vet orsaken till att din Alta HR inte kommer att uppdatera sin firmware, måste vi uppdatera både minnena från din telefon och din tracker. Merparten av tiden uppdaterar vi våra trackers via Fitbit-appen på vår telefon. Som sagt, stäng av din Android-enhet först, eller någon smartphone för den delen, och starta sedan om Alta HR. Syftet är så att din trackers minne kommer att uppdateras först innan den försöker ansluta till telefonen igen. När telefonen är avstängd, följ dessa steg för att starta om din Alta HR:

 1. Anslut laddningskabeln till en USB-port på din dator eller en UL-certifierad USB-väggladdare.
 2. Kläm fast den andra änden av laddkabeln till porten på spårarens baksida. Pinnarna på laddningskabeln måste låsas ordentligt med porten. Du vet att anslutningen är säker när trackaren vibrerar och att du ser en batteriikon på din trackers display. Din tracker börjar ladda.
 3. Tryck på knappen på laddningskabeln 3 gånger inom några sekunder, kort paus mellan pressarna. Knappen är på slutet av laddningskabeln som är ansluten till din dator. När du ser Fitbit-logotypen och trackaren vibrerar, betyder det att trackaren har startat om.
 4. Koppla ur trackern från laddningskabeln.

När båda enheterna är aktiva, starta uppdateringen igen genom appen. Här är hur…

 1. Kontrollera att den senaste versionen av Fitbit-appen är installerad på din telefon eller surfplatta.
 2. Öppna Fitbit-appen med din laddade klocka eller tracker i närheten.
 3. Klicka på eller klicka på Kontoikonen> din enhetsbild.
 4. Klicka på eller klicka på den rosa uppdateringsknappen. Du ser bara ett alternativ för att uppdatera din enhet om en uppdatering är tillgänglig.
 5. Följ instruktionerna på skärmen och håll enheten nära din telefon, surfplatta eller dator under uppdateringen. Observera att uppdateringar kan ta upp till en timme att slutföra. Om uppdateringen är långsam tar du inte bort din enhet från ditt konto som en felsökningsåtgärd.

Efter detta och uppdateringen fortfarande inte går igenom, ta bort anslutningen till spåraren på din telefon och låt sedan din smartphone söka efter tillgängliga enheter och koppla ihop båda igen. När du är korrekt parat och ansluten börjar du uppdateringsprocessen igen. Om det fortfarande inte går igenom uppdaterar du via fitbit.com instrumentpanelen:

 1. Hitta och klicka på "Kontrollera om enheten uppdateras."
 2. Logga in på ditt Fitbit-konto när du uppmanas. Fitbit Connect synkroniserar din klocka eller tracker och letar sedan efter en uppdatering. Om en uppdatering hittas, visar Fitbit Connect ett framstegsfält tills uppdateringen är klar. Om din enhet har en skärm ser du också en framstegsfält där.
 3. Håll din enhet nära datorn under uppdateringen. När uppdateringen är klar ser du ett bekräftelsemeddelande och din enhet startar om. Observera att uppdateringar kan ta upp till en timme att slutföra.
 4. Om uppdateringen inte slutförs, försök igen.

Om allt annat misslyckas, ring teknisk support eller ta med tracker tillbaka till butiken.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar Fitbit Alta HR Quick View-funktion som inte längre fungerar
 • Vad man ska göra med Fitbit Alta HR som inte längre laddar
 • Hur man fixar Fitbit Alta HR som inte tar emot aviseringar från Android-enheten
 • Hur man fixar Fitbit Alta HR som inte synkroniseras

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.