Hur man fixar fel tid i Galaxy S4 SMS

Vi fick ett nytt e-postmeddelande i The Droid Guy Mailbag som lyder: ”Min oro handlar om tiden som visas i de mottagna meddelandena från min Samsung Galaxy S4. Varje gång jag skickar ett textmeddelande stämplar det en tid som anger perioden då det skickades. Men när den person jag textade svarar tillbaka är tiden som visas i det mottagna meddelandet fem minuter innan tiden stämplade i meddelandet som jag skickade tidigare. Som ett resultat är tråden i min meddelandeapp ganska trasslad och konversationerna är svåra att hålla jämna steg med. Hur kan jag lösa detta? ”

Möjliga orsaker till fel tid i Galaxy S4 SMS

En sak som kan orsaka felaktig tidsstämpel i din Galaxy S4 är telefonens inställningar, särskilt dess datum- och tidskonfiguration. Andra problem kan härröra från sms-appar från tredje part (om du använder någon), ett fel i din enhet eller skadade systemfiler.

Sannolika sätt att korrigera tiden i Galaxy S4 SMS

Här är de möjliga lösningarna på ditt problem:

1. Konfigurera datum och tid

Om svaret är fem minuter tidigare än det textmeddelande du tidigare skickat, är det möjligt att din klocka kan köras fem minuter snabbare än normalt. Följ dessa steg för att lösa detta:

  • Gå till Inställningar .
  • Välj fliken Mer .
  • Fortsätt till datum och tid .
  • Kontrollera automatisk datum och tid för att synkronisera din klocka med din nätverksleverantör.

Detta kommer förmodligen att lösa problemet. När det misslyckas kan du dock prova nästa steg.

2. Rensa cache och datum

Rensa cacheminnet för din meddelandeapp för att ta bort tillfälliga filer som orsakar felet. Om detta misslyckas, rensa dess data också.

3. Använd bara appen för aktiemeddelanden

Försök att använda bara din app för lagermeddelanden för att testa om problemet bara är appspecifikt eller universellt för din telefon.

4. Starta om din enhet i säkert läge

Se om appar från tredje part är de som utlöser problemet. Starta om din Galaxy S4 under Safe Mode . Observera om problemet kvarstår. Om det gör det, kanske du står inför ett problem som inte bara är apprelaterat. Men om problemet inte uppstår i det läget kan det finnas appar från tredje part som orsakar problemet. Ta bara bort den störande appen.

5. Utför en fabriksåterställning

Om allt annat misslyckas eller om du inte specifikt kan identifiera roten till problemet, säkerhetskopiera din enhet och utför en fabriksinställning. Detta kommer att återställa dina systemfiler till sina fabriksinställningar och ta bort alla program som kan orsaka fel i din telefon.

Mejla oss

För fler frågor om Android-enheter, maila oss på [e-postskyddad].