Hur man fixar FaceTime som inte fungerar på MacBook macOS Mojave [Felsökningsguide]

Det här inlägget hjälper dig att fixa FaceTime-problem på din MacBook som körs på MacOS Mojave-plattformen. Symtomen som behandlas i detta genomgång skulle inkludera men inte begränsas till FaceTime for Mac-aktiveringsfel, inget ljud, dålig anslutning, ingen kamera, oförmögen att ta emot samtal och fel som loggar in på FaceTime. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra om FaceTime inte fungerar på din Mac.

Vad får FaceTime att sluta arbeta på din Mac?

Så länge du bor i ett område där FaceTime stöds av operatören kan du när som helst använda FaceTime på en kompatibel Apple-enhet. Allt du behöver göra är att konfigurera din enhet för ett FaceTime-konto, konfigurera vissa inställningar och du borde vara inställd. Men återigen finns det många faktorer som kan utlösa fel och negativa symtom när du använder FaceTime på din Mac. Den vanligaste synderen är nätverksproblem. Detta är när din Mac har Internetproblem från långsam surfning till intermittent eller ingen Internetanslutning alls. Observera att FaceTime kräver Internet för att tjäna sitt syfte. Därför om ditt Internet inte är stabilt kan du förvänta dig att FaceTime och andra Internet-appar också är instabila eller helt otillgängliga.

Bortsett från problem med nätverksanslutningar är app-glitches som orsakas av slumpmässiga systemfel samt ogiltiga / felaktiga inställningar på enheten också de bakomliggande orsakerna. Kontorelaterade problem, särskilt med dina Apple-kontouppgifter, är också bland andra faktorer att tänka på. Under FaceTime-fel som inträffar efter installationen av en macOS-uppdatering är det troligt att uppdateringsbuggar är skyldiga. Således är de taggade bland andra problem efter uppdatering på Mac. Vad du har att göra med är generellt mjukvarorelaterat. Som sagt, de kan åtgärdas hemma av vissa lösningar.

Felsökning av FaceTime-fel på MacBook som kör MacOS Mojave

Följande lösningar används för att hantera FaceTime-fel på Mac orsakade av något av ovan nämnda element. Glöm inte att öppna FaceTime på din efter att ha uteslutit varje faktor för att avgöra om problemet är borta eller inte. Fortsätt till nästa tillämpliga lösning, om det behövs.

Innan du börjar felsöka ska du kontrollera och se till att din Mac körs med den senaste MacOS Mojave-versionen. Om det inte är det, kan du överväga att uppdatera din enhet först. Systemuppdateringar inbäddar vanligtvis fixade korrigeringar för att rensa befintliga fel och problem som orsakas av systemfel och malwares.

Du kan börja felsöka din Mac om den redan är uppdaterad men fortfarande har problem med FaceTime.

Första lösningen: Avsluta FaceTime och starta sedan om den.

Om du kunde använda FaceTime på din Mac men sedan slutade det plötsligt att fungera, då kan det bara en slumpmässig fel som påverkar FaceTime-appen. Det enklaste sättet att rensa slumpmässiga app-fel är att starta om applikationen. Som sagt, avsluta FaceTime på din Mac och starta sedan igen. Du stänger appen via task manager eller följer bara dessa steg:

  1. Tryck samtidigt på knapparna Alternativ, Kommando och Escape (Esc) på tangentbordet. Fönstret Force Quit visas sedan.
  2. Klicka på FaceTime-appen.
  3. Klicka sedan på Force Quit.

Du kan också avsluta appen med Finder-appen. Här är hur:

  1. Välj Finder i fönstret Force Quit
  2. Välj sedan alternativet för att starta om .

Om du ser några andra bakgrundsappar kan du lika gärna överväga att sluta dem alla för att förhindra att någon av dem stör eller orsakar konflikt med FaceTime.

Den andra lösningen: Kontrollera och hantera din Internet-anslutning.

Internetproblem är de nästa faktorerna att utesluta om problemet fortsätter efter att ha utfört den tidigare metoden. Mindre internetproblem åtgärdas vanligtvis genom att koppla bort och ansluta till Wi-Fi-nätverket igen.

  1. Klicka för att öppna Apple-menyn.
  2. Välj Systeminställningar.
  3. Klicka på nätverkskontrollpanelen.
  4. Välj Wi-Fi och välj sedan ditt Wi-Fi-nätverk.
  5. Koppla loss från ditt Wi-Fi-nätverk.

När du är frånkopplad från Wi-Fi bör du starta om din Mac för att rensa mindre systemfel och för att uppdatera apparna och operativsystemet självt. Gå sedan tillbaka till dina nätverksinställningar och anslut igen till ditt Wi-Fi-nätverk.

Alternativt kan du slå på den trådlösa routern / modemet. Med strömcykel betyder att stänga av routern / modemet i minst 30 sekunder och sedan slå på den igen. Detta eliminerar effektivt mindre internetproblem som orsakas av slumpmässiga firmwarekrascher på routern / modemet.

Testa din Internet-anslutning genom att öppna Safari-webbläsaren och navigera till olika webbplatser. Om din Mac är ansluten, starta FaceTime och se om den redan fungerar som avsedd.

Tredje lösningen: Hantera ditt FaceTime-telefonnummer eller e-postadress.

FaceTime måste konfigureras korrekt på din Mac så att det fungerar som avsett. Om du inte kan skicka eller ringa FaceTime-samtal och får fel som säger att telefonnummer eller e-postadress är felaktig eller något liknande, kontrollera ditt FaceTime-telefonnummer eller e-postadress och se till att det är korrekt inställt. Så här får du åtkomst till och hanterar den här inställningen på din Mac:

  1. Öppna FaceTime på din Mac.
  2. Klicka på FaceTime i menyraden.
  3. Välj Inställningar .
  4. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Starta nya samtal från och se till att den angivna e-postadressen eller telefonnumret är korrekt.

E-postadressen eller telefonnumret som anges i det här fältet kommer att användas för att starta nya FaceTime-samtal från. Du kan ändra eller ersätta e-postadressen eller telefonnumret som du föredrar.

Fjärde lösningen: Konfigurera datum- och tidsinställningar på din Mac.

Exakta datum- och tidsinställningar är bland kraven för att meddelanden och videosamtalappar ska fungera på din Apple-enhet. Datum- och tidsinställningarna måste baseras på din tidszon. Om dessa inställningar är felaktiga kommer du definitivt att stöta på fel när du använder relevanta tjänster, inklusive FaceTime. För att se till att det inte är det som hindrar FaceTime att arbeta på din Mac följer du dessa steg för att hantera datum- och tidsinställningar:

  1. Klicka på Apple-ikonen för att öppna menyalternativen.
  2. Välj Systeminställningar.
  3. Klicka på Date & Time.
  4. Välj alternativet för att slå på eller aktivera Ange automatiskt.
  5. Kontrollera och se till att tidszonen och staden är korrekta.

Om alternativet Ställ in automatiskt verkar vara inaktiverat eller grått, försöker du justera tidszonen till några timmar tidigt. Om det inte hjälper, kontakta din tjänsteleverantör eller Apple Support för ytterligare rekommendationer. Annars kan det hända att du måste hålla sig till den manuella konfigurationen av datum och tid.

Femte lösningen: Ändra / redigera DNS-inställningar på din Mac.

Problem som påverkar nätverksappar och -tjänster kan också åtgärdas genom att konfigurera DNS-serverinställningarna. Om FaceTime-felet som du har att göra är knutet till ett slags nätverksfel på din Mac, kan du ändra DNS-inställningarna kunna korrigera det. Om du vill ta en chans i det här alternativet kan du hänvisa till dessa steg för att redigera DNS-serverinställningarna på din Mac:

  1. Klicka för att öppna Apple-menyn.
  2. Välj Systeminställningar.
  3. Klicka på nätverkskontrollpanelen.
  4. Välj ditt nätverksgränssnitt från vänster sida av skärmen. Om du använder Wi-Fi väljer du Wi-Fi. Om du är på LAN väljer du Ethernet .
  5. Klicka sedan på knappen Avancerat längst ner till höger på nätverksskärmen .
  6. Klicka på fliken DNS längst upp på skärmen.
  7. Klicka på Plus [+] -knappen innan IPv4- eller IPv6-adressetiketten, om du vill lägga till en ny DNS-server. Följ instruktionerna på skärmen för att lägga till en ny DNS-server och ange att den ska användas för din Mac.
  8. Om du vill redigera en befintlig DNS-server klickar du bara på den IP-adress som du vill ändra eller redigera. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att ändra DNS-servern.
  9. Om du vill ta bort eller ta bort en DNS-server klickar du på för att välja DNS-serverns IP-adress som du vill ta bort och klickar sedan på Minus [-] -knappen innan IPv4- eller IPv6-adressetiketten, eller tryck helt enkelt på Delete-tangenten på tangentbordet. Den valda IP-adressen kommer sedan att tas bort. Du kan sedan lägga till en ny DNS IP-adress som du vill använda.
  10. När du är klar med att göra ändringar i dina DNS-inställningar klickar du på OK- knappen.
  11. Klicka sedan på Apply och spara de senaste DNS-ändringarna du har gjort.

När du har sparat DNS-ändringarna stänger du av Systeminställningar, startar om din Mac och startar sedan FaceTime för att se om problemet är borta.

Att ändra DNS-inställningarna (Domain Name System) på din Mac kan också hjälpa till problem med långsam surfning på Internet. För snabbare internetanslutning rekommenderas att använda Google DNS-servrar 8.8.8.8 och 8.8.4.4. Båda bedöms snabbare än DNS-servrarna som tillhandahålls av Internetleverantörer.

Kontakta din Internetleverantör eller operatör för mer detaljerade instruktioner om hur du konfigurerar DNS-serverinställningar eller vilken DNS som ska användas för din Mac. Om du misstänker att problemet hänförs till någon form av servitid eller underhåll av Apple-servern, kontakta Apple Support istället. Du kan också be Apple-Mac-support för att konfigurera avancerade nätverksinställningar på din enhet så att allt är korrekt inställt.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!