Hur man fixar Facebook som fortsätter kraschar på Google Pixel 2 (enkel fix)

Till skillnad från andra smartphones levereras inte Google Pixel 2 med bloatware. Faktum är att det bara har mindre än 20 förinstallerade applikationer och Facebook är inte en av dem. Så om du har den här appen i din Pixel-telefon, borde du ha laddat ner den från Play Store och installerat den. Vi har läsare som äger den här telefonen som har klagat på Facebook-appen som enligt uppgift fortsätter att krascha. Andra sa att de får felmeddelandet "Tyvärr har Facebook slutat."

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Google Pixel 2 och få Facebook att fungera smidigt igen utan fel och kraschar. Om detta problem uppstår är det bara med appen och inget allvarligt. Så jag är övertygad om att säga att du kan fixa det på egen hand utan att be om hjälp från någon eller ta tillbaka telefonen till butiken eller butiken. Fortsätt läsa eftersom jag kommer att dela med dig de lösningar och metoder vi använder för att hantera den här typen av problem.

Innan något annat, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår felsökningssida för vi har redan tillhandahållit lösningar på hundratals problem rapporterade av våra läsare. Oddsen är att vi kanske redan har tillhandahållit en lösning på det problem du för närvarande har så försök att hitta problem som liknar din på den sidan och känn dig fri att använda de lösningar vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur man fixar Pixel 2 med Facebook-appen som fortsätter att krascha

Alla problem som orsakas av en tredjepartsapplikation kan enkelt åtgärdas. Faktum är att den omedelbara lösningen på det här problemet är att avinstallera appen, men sedan igen, kommer du inte att kunna använda den längre och om du har hundratals vänner på Facebook kanske du inte kan interagera med din telefon. Det är bättre att felsöka din enhet för att lösa problemet och du kan fortsätta använda appen. Med det sagt, här är vad jag föreslår att du gör åt det:

Första lösningen: Starta om din telefon

Om det är första gången du stöter på problemet är det bättre att bara starta om telefonen först innan du går vidare till andra felsökningssteg eftersom det finns en chans att problemet bara är ett resultat av ett firmwareproblem eller ett mindre fel. Om en normal omstart inte löser problemet kan du försöka genomföra omstart genom att trycka in och hålla ner volymen och strömknapparna samtidigt i 8 sekunder. Din telefon startar om som den vanligt men minnet kommer att uppdateras och alla appar och tjänster laddas om. Om Facebook fortsätter att krascha efter detta, gå vidare till nästa lösning.

Andra lösningen: Rensa cache och data i Facebook-appen

Om du gör detta återställs appen till standardinställningar eller konfiguration. Det kommer också att radera cachen skapad av systemet för appen samt dess tillfälliga datafiler. Om det bara är ett problem med appen, är den här proceduren mer än tillräckligt för att fixa den.

 1. Från en startsida klickar du på pil-ikonen för att visa alla appar.
 2. Navigera: Inställningar> Appar & aviseringar.
 3. Tryck på Se alla xx-appar.
 4. Hitta och välj sedan Facebook.
 5. Tryck på Force stop.
 6. Klicka på OK.
 7. Knacka på Lagring.
 8. Klicka på Rensa cache.
 9. Klicka på Rensa data.
 10. Klicka på OK.

Efter detta öppnar du Facebook för att veta om det fortfarande kraschar eller visar felmeddelandet. Om problemet fortsätter måste du göra nästa procedur.

Tredje lösningen: Avinstallera och installera om Facebook

Det finns tillfällen att det skulle räcka med att uppdatera appen för att ta itu med eventuella kompatibilitetsproblem, i det här fallet föreslår jag att du avinstallerar Facebook från din telefon för att ta bort alla dess associeringar med andra appar och firmware. Ladda sedan ner den från Play Store för att se till att du har den senaste Facebook-versionen på din enhet.

 1. Från en startsida klickar du på pilikonen för att visa alla appar.
 2. Navigera: Inställningar> Appar & aviseringar.
 3. Klicka på Se alla "xx" -appar.
 4. Klicka på en app.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på OK för att bekräfta.
 7. Öppna Play Store.
 8. Sök efter Facebook och välj det.
 9. Klicka på Installera.

Oftare än inte borde detta vara slutet på problemet. Men om det fortsätter att fela dig efter att ha gjort allt detta, är det möjligt att problemet inte är med din telefon utan på Facebook-sidan. Det har varit några stillestånd som hände med Facebook så försök bara vänta i en timme eller två. Om problemet fortsätter och du är ganska säker på att det inte är ett problem med Facebook, bör en återställning göras.

 1. Se till att enheten är avstängd.
 2. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna tills bootloader-läget (bild av en Android med Start ovanför) visas och släpp sedan.
 3. Välj återställningsläge.
 4. Använd volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och strömknappen för att välja.
 5. Enheten blinkar Google Startskärm en stund och startar sedan om i återställningsläget.
 6. Om du presenterar en bild av en trasig Android med “No Command” som visas på skärmen, tryck och håll ned strömbrytaren. Tryck på knappen Volym upp en gång och släpp sedan strömbrytaren.
 7. Välj skärmen för återställning av Android / fabriksinställning på skärmen Android Recovery.
 8. Välj Ja och låt sedan flera minuter för återställning av fabriksdata.
 9. Välj Reboot system nu.
 10. Tillåt flera minuter för att återställa och återställa processerna från fabriksdatorn.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden har hjälpt dig. Om du har andra problem med din telefon som du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss när som helst eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också kan vara till hjälp:

 • Hur man fryser upp en frusen Google Pixel 2 (enkel fix)
 • Hur man fixar en Google Pixel 2 som började köra långsamt (enkla steg)
 • Vad gör man om textmeddelanden appen Google Pixel 2 fryser [felsökningsguide]
 • Löst Google Pixel 2 håller på att koppla bort från Wi-Fi-nätverk
 • Hur man fixar Google Pixel 2 som inte kan skicka eller ta emot textmeddelanden eller SMS [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Google Pixel 2 som inte laddar [Felsökningsguide]