Hur man fixar Facebook-appen som fortsätter kraschar på Samsung Galaxy A5 (enkla steg)

Facebook är en väl underhållen applikation som uppdateras regelbundet för att se till att den fungerar smidigt på alla plattformar. Men det finns tillfällen då det skulle stöta på några hicka och för det mesta skulle dessa problem leda till kraschar. Så är fallet med några av våra läsare som äger Samsung Galaxy A5. Vissa rapporterade att Facebook började krascha efter en firmwareuppdatering medan andra sa att appen bara började stänga på egen hand utan någon uppenbar anledning.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Galaxy A5 med några Facebook-problem. Vi utesluter varje möjlighet att veta orsaken till att appen stängs på egen hand så att vi kan prova några procedurer som kan lösa problemet. Fortsätt läsa om du är en av de användare som stöter på liknande problem eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan något annat men om du har andra problem med din enhet, besök sedan vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat flera vanliga problem med den här telefonen. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på dina problem så ta bara tid att hitta frågor som liknar dina. Om du inte hittar en eller om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Ge oss så mycket information som möjligt så att det också skulle bli lättare för oss att felsöka problemet. Oroa dig inte eftersom vi erbjuder denna tjänst gratis, så allt du behöver göra är att ge oss tillräcklig information om problemet.

Felsökning av Galaxy A5 Facebook-app som fortsätter att krascha

Oftast är denna typ av problem bara begränsad till appen enbart och du kan fixa det genom enkla procedurer. Oroa dig inte, dessa metoder som du bör göra är säkra och mycket effektiva för att fixa mindre problem som detta.

Steg 1: Utför mjuk återställning

Om detta problem är ett resultat av en mindre fel, kan en mjuk återställning fixa det. Det uppdaterar enhetens minne och stänger de onödiga tjänster som körs i bakgrunden. Så om detta bara är ett mindre problem i systemet, så är detta allt du behöver göra ...

 • Tryck och håll ned volymknappen och strömknapparna samtidigt i 10 sekunder och vänta tills du startar om.

När telefonen blir aktiv efter omstarten öppnar du Facebook för att veta om den fortfarande skulle krascha eller inte. Om det gör det, gå vidare till nästa steg.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A5 (2017) som visar "Tyvärr har kameran stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A5 (2017) med “Tyvärr har processen com.android.phone slutat” -fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar Samsung Galaxy A5 som fortsätter att visa "Tyvärr har inställningar stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Gmail stängs av sig själv på Samsung Galaxy A5 efter en firmware-uppdatering [Felsökningsguide]
 • Vad gör du om Instagram fortsätter kraschar på din Samsung Galaxy A5 (enkla steg)

Steg 2: Ta bort Facebooks cache och data

I det här avsnittet måste vi föra tillbaka appen till dess standardinställningar genom att ta bort all dess cache och data. Som det jag nämnde tidigare, om det här problemet är begränsat till appen ensam, kan det här förfarandet kanske fixa det. Följ dessa steg för att återställa din Facebook-app:

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på appar.
 4. Hitta och tryck på Facebook.
 5. Knacka på Lagring.
 6. Klicka på Rensa cache.
 7. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.

Om problemet fortsätter finns det en möjlighet att det är en kompatibilitetsproblem mellan appen och firmware. Prova nästa steg.

Steg 3: Uppdatera din Facebook-app

Eftersom Facebook kommer förinstallerat på din Galaxy A5, kan du inte avinstallera och installera om den för att se till att du har den senaste versionen. Därför måste du uppdatera det via Play Store.

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Klicka på menyknappen och tryck sedan på Mina appar. För att hålla dina appar automatiskt uppdaterade trycker du på menyknappen, trycker på Inställningar och sedan på Auto-uppdatera appar för att markera kryssrutan.
 4. Klicka på Facebook och tryck sedan på Uppdatera för att uppdatera det. Om uppdateringsknappen är inaktiverad betyder det att det inte finns någon tillgänglig uppdatering för appen.

Efter uppdateringen och appen fortfarande kraschar kan vi anta att det är ett problem med firmware. Du bör prova nästa procedur.

Steg 4: Torka av systemcache-partitionen

Ibland, på grund av korrupta filer i cachekatalogen, kunde systemet inte längre utföra sina uppgifter normalt och detta kan leda till att vissa appar kraschar. För att utesluta en sådan möjlighet måste du torka av cachekatalogen så att allt i den kommer att ersättas med nya.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Testa facebook för att se om det fortfarande skulle krascha efter att ha torkat cache-partitionen och om den fortfarande gör det, gå vidare till nästa procedur eftersom du inte har fler alternativ.

Steg 5: Utför Master-återställning på din Galaxy A5

För närvarande har du inget annat val än att återställa din telefon. Se dock till att du säkerhetskopierar alla dina filer och data eftersom de kommer att raderas. Detta kommer att föra tillbaka enheten till fabriksinställningarna och gör att den fungerar lika smidigt som tidigare. Oreo-uppdateringen kommer dock att förbli så oroa dig inte för den.

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 4. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 5. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 6. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 9. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 10. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 11. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden hjälper.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A5 (2017) med “Tyvärr har processen com.android.phone slutat” -fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A5 (2017) med “Tyvärr har processen com.android.phone slutat” -fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A5 (2017) som visar "Tyvärr har kameran stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Hur fixar Samsung Galaxy A5 skärmflimrande, grön flimrande skärm vid problem med låg ljusstyrka? [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A5 (2017) som har den svarta skärmen av dödsfrågan [Felsökningsguide]