Hur man fixar Face ID som inte fungerar på Apple iPhone XS Max [Felsökningshandbok]

Du tog upp din telefon, ansiktet på skärmen och sedan låses den upp. Det är så Face ID ska fungera. Men tyvärr finns det några faktorer som gör att Face ID misslyckas eller slutar fungera. Även om detta kanske inte är ett utbrett problem kan det hända att din nya iPhone XS Max förr eller senare, och därmed bättre ta reda på några tidiga lösningar. Här nedan föreslås lösningar och generiska lösningar på en relevant fråga med Apples iPhone XS Max Face ID. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om Face ID plötsligt inte fungerar som avsett på din nya iOS-enhet.

En av orsakerna till att Face ID misslyckas är kamerahindring. Om du just har installerat ett nytt skärmskydd eller skyddsfodral, ta bort det först för att se till att ingenting blockerar telefonens skärm och / eller kamera. Om det inte gör något bra kan du försöka utesluta programvarufel med följande felsökningsmetoder.

Innan vi går vidare till vår felsökning, om du letar efter en lösning på en annan fråga, se till att du kommer till vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp några av de vanligaste problemen som rapporterats av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det kan du kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPhone-frågor.

Vad du ska göra om Face ID misslyckas på din iPhone XS Max

Face ID är en av kärnfunktionerna på din iPhone och en säkerhetsfunktion där. Det bör fortsätta att fungera utan att misslyckas så länge kraven är uppfyllda. Apple spenderade en förmögenhet för den här funktionen men det finns fortfarande några ägare som har klagat på funktionen för att fortsätta att misslyckas. Nu, här är de saker du behöver göra för att försöka fixa Face ID-fel på din enhet ...

Första lösningen: Stäng alla öppna eller avstängda appar och sedan mjuk återställning.

Olika symptom kan uppstå när någon av bakgrundsapparna skadas. För att säkerställa att detta inte är vad som gör att din iPhone XS Max Face ID misslyckas stänger du alla avstängda appar med följande steg:

 1. Svep fingret upp från hemskärmen och pausa sedan.
 2. Dra åt höger eller vänster för att navigera genom förhandsgranskningen av appar.
 3. Dra sedan upp förhandsgranskningen av en app för att stänga enskilda bakgrundsappar.

När du har rensat alla avstängda appar, torka av alla felaktiga cacheminne från telefonminnet genom att utföra en mjuk återställning. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen och antingen volymknappar samtidigt i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när kommandot Slide to Power Off visas.
 3. Dra reglaget från höger till höger.
 4. Efter 30 sekunder trycker du på Power / Side-knappen igen tills telefonen startar upp.

Vänta tills din telefon är klar med uppstart och försök sedan låsa upp skärmen med Face ID och se om den redan fungerar. Om det inte är det, kan du prova nästa lösning.

LÄS Också: Hur man fixar en Apple iPhone XS Max som inte kommer att ansluta till Apple Watch, ihopkoppling misslyckades fel [Felsökningsguide]

Den andra lösningen: Hantera Face ID-uppmärksamhetsalternativ och inställningar.

Det finns två Face ID-alternativ som du kan slå på eller stänga av som du föredrar. Dessa är krävande uppmärksamhet för ansikts-ID och uppmärksamhetsmeddelandefunktioner.

Det första alternativet används för att införa ytterligare säkerhetsnivå eftersom det förhindrar att telefonen låses upp via Face ID om du inte står inför på skärmen. När den är påslagen verifierar iPhone: s TrueDepth-kamera om du tittar på din iPhone innan du låser upp den. Detta kan därför orsaka problem när du bär några glasögon, solglasögon eller färgade kontaktlinser, eftersom något av dessa kan hindra upptäckt av uppmärksamhet. Samma sak kan hända när Observera Aware-funktioner är aktiverade, eftersom det uppmanar telefonens TrueDepth-kamera att kontrollera efter uppmärksamhet innan du dämpar skärmen eller sänker larmvolymen.

För att utesluta detta inaktiverar du alternativet för att kräva uppmärksamhet för ansikts-ID och uppmärksamhetsmedvetna funktioner med dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Välj Face ID & Passcode.
 3. Växla omkopplaren Kräv uppmärksamhet för Face ID för att inaktivera den. Gör samma sak med omkopplaren Attention Aware Features .

Dessa lösningar bör dock endast betraktas som en tillfällig lösning eftersom det gör telefonen mindre säker. Starta om din iPhone efter att ha använt dessa ändringar och försök sedan låsa upp den genom Face ID. Om det fortfarande misslyckades kan du försöka återställa ditt ansikts-ID med följande steg:

 1. Gå till Inställningar-> Ansikts-ID och lösenord.
 2. Välj Återställ ansikts-ID. Det här raderar dina aktuella Face ID-data.
 3. Stäng av Face ID .
 4. Starta om din iPhone XS Max (mjuk återställning).
 5. Gå tillbaka till Inställningar-> Ansikts-ID & lösenord- menyn och välj sedan alternativet för att återställa ansikts-ID. Detta gör att du kan skapa ett nytt Face ID.

Ge din iPhone en ny omstart efter att du har skapat ett nytt Face ID och försök sedan om det fungerar. När Face ID inte känner igen dig efter detta, gå vidare till nästa lösning.

LÄS Också: Apple iPhone XS Max mobilsignal fortsätter att sjunka efter iOS-uppdateringen

Tredje lösningen: Återställ alla inställningar.

Att utföra denna återställning kan eventuellt lösa problemet om ogiltiga inställningar eller alternativ är skyldiga. Om Face ID fungerade bra tills du anpassade vissa inställningar på din iPhone, kanske du har konfigurerat det fel. Återställ problemet genom att återställa alla inställningar på din iPhone XS Max för att radera alla anpassade inställningar och återställa originalvärdena eller standardalternativen. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och knacka på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck på alternativet för att bekräfta återställning av inställningar.

Din iPhone bör starta om av sig själv när återställningen är klar. Aktivera bara de funktioner du behöver använda på din enhet.

Fjärde lösningen: Uppdatera telefonprogramvara till den senaste iOS-versionen.

Nya iOS-uppdateringar erbjuder inte bara nya funktioner utan fixar också korrigeringsfiler för att hantera befintliga problem från slumpmässiga buggar och skadade systemdata. Detta kan därför beaktas bland de potentiella lösningarna. Om din iPhone har Internet-anslutning, försök att leta efter nya OTA-uppdateringar att ladda ner och installera. Här är hur:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Välj programuppdatering . Din iPhone börjar sedan söka efter nya uppdateringar.
 4. Klicka på Ladda ner och installera för att implementera den nya uppdateringen på din enhet.

Vänta tills den nya uppdateringen är helt installerad, starta om din iPhone och se sedan om Face ID-upplåsning redan fungerar.

Femte lösningen: Återställ din iPhone XS Max till fabriksinställningar med iTunes.

En huvudåterställning kan betraktas som de sista alternativen om problemet kvarstår efter att ha använt alla tillämpliga lösningar. Detta kan hjälpa till att eliminera komplexa systemfel som kan hindra Face ID från att fungera. För att komma igång, få iTunes på din dator redo och följ sedan dessa steg:

 1. Anslut din iPhone XS Max till din dators USB-port med den medföljande USB-kabeln eller Lightning-kabeln.
 2. Öppna iTunes på din dator. Se till att använda den senaste versionen av iTunes för att undvika systemkonflikter.
 3. Vänta tills iTunes känner igen och ansluter till din iOS-enhet.
 4. När du är ansluten klickar du på iPhone- ikonen på vänster sida av iTunes-menyn.
 5. Klicka sedan på knappen Återställ. Du kan välja att säkerhetskopiera dina viktiga filer från iPhone till datorn.
 6. Om du uppmanas med iTunes att återställa iPhone och torka av alla data och inställningar från enheten klickar du på knappen Återställ för att bekräfta.
 7. Vänta sedan på att iTunes raderas och ladda ner och återställa programvaran för din iPhone.
 8. Om du uppmanas att välja alternativet Inställningar som en ny iPhone, följ sedan instruktionerna på skärmen för att ställa in din iPhone XS Max.

Vänta tills återställningen är klar, fortsätt sedan med den första installationsprocessen. Vid denna tidpunkt kan du ställa in Face ID som första gången du gör.

Sök mer hjälp

Rapportera problemet till Apple Support om Face ID fortfarande inte fungerar på din iPhone XS Max och du får fel som "Face ID är inte tillgängligt. Försök att använda Face ID senare, "" Face ID har inaktiverats, "" Ett problem upptäcktes med TrueDepth-kameran. Face ID har inaktiverats. ”

Du kan också ta med din iPhone till närmaste Apple-servicecenter i ditt område och få den diagnostiserad av en auktoriserad tekniker. Din enhet kan ha uppstått någon form av fysisk eller vätskeskada på kameran eller andra fysiska komponenter som används för Face ID.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar en Apple iPhone XS Max som lätt värms upp, iPhone överhettningsproblem [Felsökningsguide]
 • Vad ska man göra om Siri inte fungerar korrekt på iPhone XS Max (Siri fungerar intermittent)
 • Hur du fixar GPS som inte fungerar, platsfel på din Apple iPhone XS Max [Felsökningshandbok]