Hur man fixar ett Galaxy S6-mikrofonproblem (gäller även Galaxy S6 Edge och S6 Edge Plus)

Om du letar efter lösningar på hur du löser ett problem där personen på den andra linjen har problem med att höra dig eller inte kan höra dig alls, kan det här inlägget hjälpa.

Tre av våra läsare delade sina # GalaxyS6-mikrofonproblem med oss ​​och de verkar alla liknande. Vi hoppas att lösningarna vi tillhandahåller i den här artikeln effektivt kan hjälpa dig att lösa problemet.

Om du har något annat #Android-problem, tveka inte att kontakta oss genom att använda länken längst ner på sidan.


problem:

Hej. Jag hittade ditt forum online och jag stötte på ett problem som min man har med sin telefon. Han fick precis Samsung S6 Plus som förra veckan, och att ringa och ta emot samtal kan den andra parten inte höra honom. Han har redan startat om telefonen flera gånger. Det fungerade kanske de första 2 dagarna. Och efter det ingenting. Men andra kan höra honom när han har telefonen på högtalaren.

Vi kan inte ta det till leverantören förrän på lördag, men jag ville se om du stötte på mer av det här problemet. Och dubbelkontroll för att se om du har några lösningar.

FYI han har inget fall i telefonen och det finns ingen plast över mikrofonen eftersom den andra parten kan höra honom när han är på högtalaren.

Hoppas att det var massor av detaljer.

Tack. - Mary

Den fråga jag har varit från dag 1 som var i juli någon tid. Men när jag ringer och byter till högtalartelefon ... den andra personen kan inte höra mig ... Jag kan höra dem. Jag har skurat många av mina appar och verktyg som tittar på inställningar och försöker olika saker, men ingen tur. Min fru har samma telefon och har inte problemet.

Jag har hittat mestadels det motsatta problemet som listas online-forum, i det att den som ringer kan höra dig men du kan inte höra dem. Vad ger ?? - Tim

Köpte nyligen en Samsung Galaxy S6 Edge, för ungefär en vecka sedan, och jag har problem med att prata i telefon. Ibland fungerar det normalt, men för det mesta klagar folk över att min röst verkar avlägsen eller helt ohörbar (som om telefonen har stängts av; den "döda tystnaden" som telefonen gör när någon träffar END). Jag skulle tro att det är ett problem med mikrofonen, men igen, ibland fungerar det ibland gör det inte. Jag har absolut inga problem med röstinspelning med WhatsApp eller röstmemo och samtal fungerar perfekt om jag sätter dem i högtalarläget.

Jag har återställt telefonen, bytt SIM-kort, verifierat om Inställningar> Tillgänglighet> Hörsel> Stäng av alla ljud var av ... och ingenting.

Tack i förväg för all hjälp du kan ge och gratulera till dina ansträngningar !! - Carlos

Lösning:

Tjena. De frågor du tar upp här är mer eller mindre lika, så de potentiella lösningarna som vi tillhandahåller här bör fungera med dem.

Först och främst orsakas mikrofonproblem mycket sällan av firmware så det är mycket troligt att du kan sluta ha telefonen fysiskt kontrollerad och reparerad. Även om det finns många liknande litteratur som flyter runt på internet som visar att mikrofonproblem på Android-telefoner är genomgripande, finns det knappast några bevis för att programvara eller firmware är skylden. Vissa tredjepartsapplikationer kan påverka hur mikrofonen på en Android-telefon fungerar men den kan lätt neutraliseras genom att göra en fabriksåterställning.

Trots det begränsade antalet fall där programvara är skyldig, betyder detta inte att du inte ska göra det nödvändiga steget för att isolera roten till problemet. Som sagt, låt oss göra den första felsökningsuppgiften.

Starta din S6 i säkert läge

Som nämnts kan vissa tredjepartsappar kontrollera hur mikrofonen beter sig (antingen genom att förstöra sina enheter eller avsiktligt göra det av andra skäl), så att omstart av din telefon i säkert läge kan hjälpa dig att verifiera det. I säkert läge tillåts bara första eller förinstallerade appar att köra så det är till stor hjälp att isolera om en app är den skyldige. För att göra det, följ bara dessa steg:

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll ned strömbrytaren .
 • När Samsung Galaxy S6 visas på skärmen, släpp strömbrytaren .
 • Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 • Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 • Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 • Släpp knappen Volym ned när du ser Säker-läget.

Om mikrofonen fungerar bra i säkert läge börjar du avinstallera appar från tredje part som kan orsaka problem.

Utför en fabriksåterställning

Som du kanske förmodligen känner till nu är återställning av fabriken ett enkelt sätt att få tillbaka telefonens standardinställningar på några minuter. Den här proceduren rekommenderas alltid om du misstänker att ett problem beror på felaktiga inställningar, skadad firmware eller felaktiga appar. Om du gör en fabriksåterställning raderas allt som finns i telefonens interna minneslagring så se till att du har en säkerhetskopia av dina personuppgifter innan du fortsätter.

Så här gör du:

 • Stäng av Galaxy S6.
 • Tryck och håll in Volym upp- knappen, Hem- knappen och strömbrytaren tillsammans tills du ser Android på skärmen.
 • Använd Volym ned för att markera alternativet för torkningsdata / fabriksinställning och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 • Använd Volym ned igen för att markera Ja - radera all användardata och tryck på Ström för att välja den.
 • Använd Power- knappen för att välja Reboot system nu .
 • När S6 startas om ska den torkas helt och redo att installeras igen.

Koppla ur alla hörlurar eller Bluetooth-enheter som är anslutna till din telefon

Om du brukar ringa någon som använder hörlurar eller Bluetooth-kringutrustning kan du försöka koppla bort dem för att kontrollera telefonens mikrofon.

Spela in ett simulerat samtal och lyssna på det

Om en fabriksåterställning inte ändrar någonting har du troligtvis ett hårdvaruproblem till hands. Ett av de bästa sätten att bekräfta är att försöka spela in din egen röst eller ringa med en inspelningsapp. Om din röst låter svag eller knappast hörbar, fortsätt till nästa steg.

Rengör mikrofonhålet

Se till att det lilla stifthålet i botten av Galaxy S6 är fritt från synligt smuts eller skräp som kan blockera din röst. Försök använda tryckluft för att blåsa på hålet.

Låt telefonen kontrolleras

Om ingenting verkar förändras efter att ha gjort alla ovanstående procedurer måste du ha en dålig mikrofon i enheten. Låt en tekniker kontrollera hårdvaran så att den kan fixas i enlighet därmed.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.