Hur man fixar ett Apple iPhone X-batteri som tappas så snabbt efter att ha installerat en iOS-uppdatering [Felsökningsguide]

Apples mjukvaruuppdateringar inklusive iOS integrerar vanligtvis avancerade energibesparande teknologier, och därför rekommenderas att hålla din enhetsprogramvara uppdaterad. Ändå är detta inte alltid fallet under själva implementeringen av iOS-uppdateringen. I själva verket har du hört många iPhone-användare klaga på det snabba batteriladdningsfrågan efter en iOS-uppdateringsinstallation. Vanligtvis hänförs problem efter uppdatering vid batteriladdning till programvarubuggar som ofta avhjälpas av korrigeringsfixar för uppföljning. Ändå finns det också vissa lösningar som slutanvändare kan försöka lösa problemet utan att behöva vänta längre på nästa uppdatering.

I detta inlägg framhävs några användbara lösningar och lösningar som används för att hantera ett batteri-tömningsfråga efter uppdateringen på iPhone X. Om du av någon slump har samma problem efter att ha installerat den senaste iOS-uppdateringen på din iPhone X, då kan det här inlägget hjälpa dig. Läs vidare för mer information.

Innan vi går vidare till vår felsökning, om du letar efter en lösning på en annan fråga, se till att du kommer till vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp några av de vanligaste problemen som rapporterats av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det kan du kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPhone-frågor.

Första lösningen: Tvinga ned bakgrundsappar.

Bakgrundsappar är applikationer som du nyligen har använt men inte har stängt. De kör fortfarande i bakgrunden. Även om dessa appar kan vara nödvändiga för multitasking-ändamål, är de också bland de faktorer som bidrar till att tömma batteriet, särskilt när någon av dem blir falska. För att säkerställa att detta inte är anledningen till att ditt batteri tappas snabbt, försök rensa eller tvinga stänga bakgrundsappar på din iPhone X med följande steg:

 1. Dra upp från botten till mitten av startsidan och håll in tills App Switcher dyker upp.
 2. Dra åt vänster eller höger i en förhandsgranskning av appen.
 3. Tryck och håll fast i appen och klicka sedan på minus (-) -ikonen för att rensa eller tvinga stäng.
 4. Följ samma steg för att avsluta / rensa resten av bakgrundsapplikationerna.

När du är klar med att rensa bakgrundsappar, starta om / mjuk återställ din iPhone X för att dumpa cache från det interna minnet och för att uppdatera operativsystemet.

 1. Tryck och håll ned sid / strömknappen och endera volymknappen i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när du ser kommandot Slide to Power off .
 3. Dra sedan skjutreglaget Ström av till höger. Ge din iPhone flera sekunder att stänga av.
 4. Efter cirka 30 sekunder trycker du och håller ned Side / strömknappen igen tills Apple-logotypen visas och släpp sedan.

Detta påverkar inte data som lagras i det interna minnet på din iPhone, så du behöver inte skapa säkerhetskopior.

Andra lösningen: Hantera och justera inställningar.

Vissa uppdateringar ändrar de aktuella inställningarna på din enhet automatiskt. Så det finns en chans att vissa inställningar automatiskt har konfigurerats igen på ett sätt som ökar strömförbrukningen på din iPhone X. För att säkerställa att detta inte är den underliggande orsaken, kontrollera och hantera inställningar som skärmens ljusstyrka, meddelanden / varningsfrekvenser, bakgrund appuppdatering och liknande. Andra saker du kan göra för att minska batteriförbrukningen skulle inkludera men inte begränsa för att ändra tapeter eller teman från animerade till stillbilder eller rörliga bilder och inaktivering av oanvända tjänster som Bluetooth, GPS och andra platstjänster.

 • För att ta reda på vilka appar eller tjänster som använder det mesta av ditt iPhone X-batteri kan du visa information om batterianvändning, helt enkelt gå till Inställningar-> Batteri- menyn och sedan bläddra ner till botten av skärmen för att se vilka appar som använder det mesta av ditt batteri.

Om du ser något ovanligt som när en viss app konsumerar en betydande mängd ström under de senaste 5 timmarna, kan den appen ha fel. I så fall kan du prova att rensa den falska appen först eller ta bort appen om det behövs.

Tredje lösningen: Installera väntande appuppdateringar på din iPhone X.

Vissa appar kan vara falska efter en iOS-uppdatering eftersom de också behöver uppdateringar. För att appar ska fortsätta fungera ordentligt och smidigt, pressar apputvecklare regelbundna uppdateringar som innehåller nya och förbättrade funktioner samt bugfixar. Att hålla appar uppdaterade rekommenderas för att se till att de fungerar smidigt med den nya iOS-plattformen. Så här kontrollerar du och installerar väntande appuppdateringar:

 1. Klicka på App Store- ikonen från hemskärmen.
 2. Klicka på knappen Uppdateringar längst ner till höger på App Store-skärmen.
 3. Klicka på Uppdatera- knappen bredvid en app för att uppdatera varje app en och en eller tryck på Uppdatera alla längst upp till höger på skärmen för att uppdatera alla appar på en gång.
 4. Om du uppmanas att ange ditt Apple ID-lösenord för att fortsätta.

Vänta tills alla appar är färdiga att uppdatera och starta sedan om din iPhone X för att tillämpa de nya uppdateringarna i enlighet därmed.

Fjärde lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone X.

Återställning av alla inställningar på din iPhone påverkar inte data lagrade i det interna minnet, vilket kommer inte att leda till dataförlust. Detta behövs vanligtvis om något går fel med någon av dina iPhone-funktioner eller tjänster efter att du har ändrat systeminställningarna eller efter att du har installerat en större systemuppdatering. Vissa uppdateringar kan åsidosätta de aktuella inställningarna på enheten och så småningom leda till en konflikt eller fel. Återställa felet genom att återställa standardinställningarna för system kan hjälpa. Om du gör det kan du konfigurera och aktivera endast nödvändiga funktioner och alternativ på telefonen. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar. Detta kommer att rensa dina nuvarande iPhone-inställningar utan att påverka data.
 5. Om du uppmanas att ange rätt lösenord för att din iPhone ska fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av alla inställningar.
 7. Vänta tills återställningen är klar och starta sedan om din iPhone.

Din iPhone startar om av sig själv när återställningen är klar. Låt den slutföra uppstarten och sedan kan du fortsätta med enhetsinställningen.

Femte lösningen: Återställ din iPhone i iTunes.

Din sista dike-lösning om problemet kvarstår är en iOS-återställning. Detta kommer att radera din enhet och därmed låta dig ställa in den igen som ny eller använda en tidigare iOS-säkerhetskopia. För att kunna utföra en iOS-återställning behöver du en Windows PC eller Mac-dator som kör ett senare eller senaste operativsystem och med den senaste iTunes-programvaran installerad.

För att komma igång, anslut din iPhone X till din dator med den medföljande USB-kabeln eller Lightning-kabeln. Öppna iTunes på din dator och fortsätt sedan med dessa steg:

 1. På din iPhone X trycker du på och släpper snabbt knappen Volym upp . Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned . Slutligen håller du ned Side / Power-knappen tills skärmen Connect to iTunes visas.
 2. När du ser alternativet att uppdatera eller återställa väljer du Återställ .
 3. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra iOS-återställningsprocessen i iTunes.
 4. När återställningsprocessen är klar startar du om din iPhone X och konfigurerar sedan din enhet.

Komplexa mjukvaruproblem i iOS-enheter hanteras vanligtvis genom återställning av återställningsläget. Men om du fortfarande har samma problem eller om ditt iPhone X-batteri fortfarande tappar så snabbt efter att ha återställt ett återställningsläge, kan du behöva utföra en återställning av DFU-läget. Det är den mest djupgående typen av systemåterställning du kan göra på din iPhone och är vanligtvis det sista alternativet att prova när du hanterar enhetsproblem som tillskrivs dödliga systemfel.

För en mer detaljerad genomgång om hur du utför en återställning av DFU-läge på iPhone X, besök vår felsökningssida för iPhone X och navigera sedan till avsnittet om tutorials för att hitta.

Om ingen av dessa kan lösa problemet och ditt iPhone X-batteri tappas fortfarande så snabbt, måste du överväga andra alternativ.

Sök mer hjälp

Om du har uttömt alla möjliga lösningar och lösningar på slutet men till ingen nytta, skulle service vara nästa alternativ att överväga. Vissa av dina iPhone X-komponenter, som batteriet, kan ha uppnått någon form av fysiska eller vätskeskador från en tidigare droppe eller vätskeexponering och det hände precis så att symtomen uppstår efter installation av en iOS-uppdatering. I så fall är det nödvändigt att ta din iPhone till ett Apple-servicecenter. Glöm inte att använda garantin om din enhet fortfarande är berättigad till en.

För andra alternativ och officiella rekommendationer, kontakta din enhetsoperatör eller Apple Support.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone X-smarttelefonen kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone X. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg som du kanske kan vara till hjälp:

 • Vad gör du när din Apple iPhone X inte laddar eller laddar mycket långsamt? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone X som slutar visa aviseringar efter en iOS-uppdatering [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone X som överhettas efter installation av en ny firmwareuppdatering (enkla steg)
 • Hur man fixar en iPhone X som fortsätter att krascha och frysa efter en uppdatering [Felsökningsguide]