Hur man fixar en våt (vattenskadad) Galaxy J3 med flimrande skärmproblem

Att hantera en våt smartphone slutar vanligtvis inte bra, särskilt för enheter utan skydd mot vattenskador. I det här inlägget visar vi dig stegen som du kan göra när en Galaxy J3 är våt och drabbas av ett skärmproblem efteråt.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy J3-skärmen fortsätter att flimra efter att den blev våt

Min telefon blev våt och jag gjorde risen. Efter några dagar vände den på igen, men kort därefter började den hoppa, flimra, har linjer, spöksskärmar som överlägger varandra. Är det skadat permanent? Sidnot: Redan återställdes fabriken. Verkar sämre nu.

Lösning : Till skillnad från sina avancerade kusiner som S7-modellerna och uppåt, kan din Galaxy J3 lätt släppa efter vatten. När fukt eller vätska har trängt in i det yttre höljet kan det potentiellt orsaka permanent skada direkt. Som du kanske redan har blandat elektronik och vatten inte. Om vatten råkar beröra ett drivet moderkort, är det stor sannolikhet för att det kan korta komponenter genom att låta energi flyta på platser eller delar som inte är konstruerade för att ta ström. Detta är en omedelbar dödsdom för en telefon. Detta är det främsta skälet till att det är viktigt att koppla ur batteriet direkt när en telefon har blivit våt. Denna kritiska åtgärd kan rädda enheten från säker undergång.

Att veta hur man reagerar när telefonen utsätts för vatten kan göra det eller bryta den. Nedan följer de saker du måste göra när du är i den här situationen.

Steg 1: Torka av telefonen

Även om detta inte sparar en enhet som blötläggs kan den fungera i fall där telefonen bara har utsatts för extern exponering. Om du oavsiktligt häller vatten på enheten kan det räcka att torka av det med en ren, mjuk trasa, förutsatt att inget vatten som hanteras tränger igenom höljet.

Steg 2: Koppla ur batteriet

Eftersom du har en Galaxy J3 kan du enkelt göra det. Se till att stänga av telefonen direkt efter att du har torkat den och ta bort batteriet direkt. Kom ihåg att ju längre batteriet förblir anslutet till moderkortet, desto högre är risken för skador. Om du har tur och vatten inte kom i kontakt med komponenter inuti kan du fortfarande spara telefonen intakt.

Steg 3: Demontera telefonen

Med detta menar vi att luta brädet och tillbehören inuti för att förbereda telefonen för torkning. Du måste ha speciella reparationssatser för detta så det är poängen att slutanvändare vanligtvis stannar. Om du tror att du kommer ihåg hur du ska sätta ihop saker igen senare, gå vidare och separera allt. Koppla bort allt som kan kopplas bort så att delarna kan separeras under torkning.

Förresten kommer den här proceduren att upphäva garantin på telefonen så om du inte vill göra det är detta den del där du vill skicka telefonen. Om du inte vill betala Samsung för repari senare, fortsätt sedan.

Steg 4: Torka komponenterna

Använd en annan uppsättning av ren, mjuk trasa och se till att torka allt. Ta bort så mycket vatten eller vätska från de frånkopplade komponenterna.

Steg 5: Torka allt

Placera alla komponenter i en behållare och häll ris inuti. Se till att ris täcker dem alla. Ris absorberar den återstående vätskan eller vattnet på några dagar. Om du inte har ris tillgängligt kan du använda påsar med kiseldioxid-torkmedel som de som finns i skopacken. Silikagel absorberar fukt i närheten, precis som ris. Se till att lämna komponenterna i en behållare i några dagar. Syftet med att använda ris eller kiselgel är att ta bort kvarvarande fukt från komponenterna och INTE fixa någonting.

Steg 6: Vänta och kolla

Efter några dagar efter att ha lämnat den våta telefonen i behållaren, montera den igen och se om den fungerar. Om telefonen har problem med att slå på igen, ladda den i minst 30 minuter innan du startar den igen. Om det fortfarande inte fungerar, eller om skärmen fortsätter att flimra precis som i beskrivningen ovan, kan du satsa att det finns dålig hårdvara bakom den.

Få professionellt stöd

Om du vill veta om det finns en chans att din Galaxy J3 kan räddas, låt den kontrolleras av en professionell. Kom ihåg att torkning av telefonen med ris eller kiselgel inte var tänkt att fixa hårdvarufel direkt efter att telefonen blev våt. Om det fortfarande är problematiskt efter torkning kan det behövas reparation för att fixa det. Om skadan bara isoleras på skärmenheten kan du kanske fortfarande använda telefonen efter en skärmbyte.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.