Hur man fixar en Samsung Galaxy S9 som inte har något ljud eller ingen ljudutgång (enkla steg)

Det här inlägget hanterar ett problem som påverkar ljudfunktioner i den nya Samsung Galaxy S9, särskilt inget ljud eller inga ljudutgångar. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om du någonsin stöter på samma problem på samma enhet.

De flesta ljudproblem som transporteras på mobila enheter tillskrivs programvarufel snarare än maskinvaruskador. Men det finns också andra fall där fysisk eller flytande skada är skyldig. Maskinvarorelaterade ljudproblem uppstår vanligtvis vid tidigare fall av tappning eller vätskeexponering på enheten. I det här fallet är det tyvärr nödvändigt med service för att lösa problemet. Mjukvarorelaterade ljudproblem å andra sidan utlöses vanligtvis av vissa falska appar, dåliga uppdateringar eller felaktiga ljudinställningar på telefonen. Men till skillnad från ljudproblem som är knutna till hårdvaruskada kan mjukvarorelaterade ljudproblem eventuellt lösas av slutanvändare hemma. Tack vare dessa lösningar som görs tillgängliga för allmänheten.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy S9 eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Vad man ska göra med Galaxy S9 som inte har något ljud eller ljud

Vänligen hänvisa till dessa genomgångar för att felsöka programvaruproblem som kan ha förhindrat din Samsung Galaxy S9 från att ljud eller producera ljudutgångar som avsett.

Första lösningen: Starta om din telefon.

Slumpmässiga programvarufel kan också röra ihop ljudfunktioner på din enhet så om det här är första gången din Samsung S9 inte ljuder något, ge den omstart eller mjuk återställning. Om du gör det rensas alla mindre fel och uppdateras på samma sätt ditt telefonsystem. Det finns två sätt att köra en mjuk återställning på din Samsung S9-handenhet. Du kan göra den vanliga proceduren eller tvinga omstart. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren .
 2. Tryck på alternativet för att stänga av.
 3. Tryck på Power off igen för att bekräfta.
 4. Efter cirka 30 sekunder håller du ner strömbrytaren igen tills telefonen startar upp.

Alternativt kan du göra en mjuk återställning med hårdvaruknapparna med följande steg:

 1. Tryck och håll ned ström- och volymknapparna samtidigt i upp till 45 sekunder.
 2. Släpp båda knapparna när Samsung-logotypen visas.

Båda metoderna fungerar på samma sätt när det gäller att hantera mindre programvaruproblem som påverkar telefonens ljudfunktioner och orsakade att det inte lade något ljud. Ingen data kommer att raderas på båda metoderna så det finns inget behov av att skapa säkerhetskopior.

Andra lösningen: Hantera ljudinställningar på din Samsung S9.

Om du inte får aviseringar, ljud och vibrationer när du får text- och e-postmeddelanden, kontrollera och justera volymkontrollerna på din Samsung S9 med följande steg:

 1. Dra upp eller ner från mitten av hemskärmen för att öppna skärmen Apps .
 2. Gå till Inställningar .
 3. Tryck på Ljud och vibrationer.
 4. Knacka på Volym .
 5. För att justera volymnivån drar du reglaget åt vänster eller höger.
 6. Försök också att justera volymnivån för andra alternativ som ringsignal, media, meddelanden och system .

Alternativt kan du justera volymen genom att trycka på Volym upp och Volym ned knapparna på vänster sida av telefonen.

Bortsett från att justera volymkontrollerna, kontrollera och se till att hörselalternativen inte är inställda på att stänga av. Du hittar dessa inställningar under tillgänglighetsmenyn . Så här kommer du dit:

 1. Dra upp eller ner från mitten av hemskärmen för att öppna skärmen Apps .
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Klicka på Tillgänglighet .
 4. Navigera till avsnittet Kategorier .
 5. Tryck sedan på Hearing .
 6. Tryck på omkopplaren bredvid alternativet Stäng av alla ljud för att stänga av funktionen vid behov. Med det här alternativet är aktiverat hör du inget ljud från din telefon så det måste stängas av

Testa din enhet för att se hur de här inställningarna har åtgärdats. Om allt fungerar som avsett eller om din S9-ljudfunktion återupptas, är du bra. Annars gå vidare till nästa möjliga lösning.

Tredje lösningen: Inaktivera Bluetooth på din Samsung S9.

Ett annat möjligt skäl till varför du inte hör något ljud från dina Samsung S9-högtalare är att det fortfarande kanske är ihopkopplat eller anslutet till ett Bluetooth-tillbehör som en Bluetooth-bil, andra Bluetooth-aktiverade ljudenheter. Kontrollera dina Bluetooth-inställningar och inaktivera Bluetooth med följande steg för att se till att detta inte är grundorsaken:

 1. Dra upp på en tom plats för att öppna Apps- facket.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Välj Anslutningar .
 4. Tryck på Bluetooth-omkopplaren för att stänga av den, om det behövs.

När Bluetooth är aktiverat dirigeras ljud från din Samsung S9 till de andra Bluetooth-enheter som den är ihopkopplad eller ansluten till. Som sagt kommer du inte att höra det låter. För att utesluta detta från de troliga orsakerna måste du först stänga av Bluetooth.

Fjärde lösningen: Återställ inställningar.

Genom att utföra en återställning av inställningar kan du återställa telefoninställningarna till deras standardvärden. Alla anpassningar du gjort kommer att kasseras men personuppgifter och inställningar för nedladdade appar förblir intakt eller påverkas inte. Om problemet orsakas av felaktigt konfigurerade inställningar på din enhet kommer den här metoden troligen att lösa det. Så här görs:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Tryck på General Management.
 4. Tryck på Återställ .
 5. Välj alternativet för att återställa inställningar.
 6. Tryck på Återställ inställningar för att fortsätta.
 7. Om du uppmanas att ange dina enhetsuppgifter som PIN eller lösenord.
 8. Tryck sedan på Återställ inställningar igen för att bekräfta återställning.

Vänta tills din telefon slutför att återställa dina inställningar och när den är klar startar den om. Testa telefonen efter omstarten för att se om ljudet är tillbaka.

Femte lösningen: Uppdatera programvaran till den senaste Android-versionen.

Programvaruuppdateringar innehåller också fixlapp för att hantera eller fixa befintliga enhetsproblem orsakade av programvarufel. Om du ännu inte har uppdaterat din Samsung S9 till den senaste Android-versionen, kan du försöka kontrollera om det finns programvaruuppdateringar för din enhet via överföring och installation via luften. Så här görs:

 1. Se till att din enhet är ansluten till Internet i förväg för att den ska kunna slutföra uppdateringen via luften (OTA).
 2. Öppna Apps- facket genom att svepa upp på en tom plats från hemskärmen.
 3. Tryck på Inställningar .
 4. Klicka på Programuppdatering.
 5. Välj alternativet för att ladda ner uppdateringar manuellt.
 6. Vänta tills din enhet letar efter tillgängliga uppdateringar.
 7. Om en uppdatering är tillgänglig trycker du på OK för att fortsätta.
 8. Tryck sedan på Start för att börja ladda ner uppdateringsfilen och följ sedan instruktionerna på skärmen för att installera uppdatering på din enhet.
 9. När uppdateringsinstallationen är klar kommer du att uppmanas med omstartmeddelandet. Tryck på OK för att starta om din telefon och tillämpa de nya ändringarna från den nyligen installerade uppdateringen.

Testa telefonens ljudfunktioner för att avgöra om uppdateringen kan lösa problemet eller inte. Annars kan det du hanterar vara ett allvarligare systemfel som kräver mer avancerade lösningar som återställning eller återställning av systemet.

Andra alternativ

Om ingen uppdatering är tillgänglig eller problemet kvarstår efter att ha genomfört alla tidigare lösningar, kan du välja en huvudåterställning eller återställa din Samsung Galaxy S9 till fabriksinställningar. Detta kommer troligtvis att lösa ljudproblem som orsakas av mer komplicerade systemfel. Eller så kan du bara ta din enhet till ett Samsung servicecenter i närheten och få den diagnostiserad av en auktoriserad tekniker. Det kan finnas några skadade ljudkomponenter som måste repareras eller bytas ut.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Hur man fixar Facebook som fortsätter kraschar på Samsung Galaxy S9 (enkel fix)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 som fortsätter att starta om slumpmässigt (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 som håller fast och fryser (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 med skärmflimrande problem (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 med Black Screen of Death-problemet (enkla steg)
 • Så här startar du om din Samsung Galaxy S9 i felsäkert läge och avinstallerar problematiska appar (enkla steg)