Hur man fixar en Samsung Galaxy S8 med skärmflimrande problem [Felsökningshandbok]

För varje hårdvara i din Samsung Galaxy S8 finns det alltid en tjänst eller grupp av tjänster och processer som körs i bakgrunden för att få dem att fungera som de borde. Så när skärmen i denna vackra telefon börjar flimra kan vi inte omedelbart säga att det är ett problem med skärmpanelen. Vi har sett många fall i det förflutna där den flimrande skärmen orsakas av en app som kräver hög upplösning och telefonen hade svårt att återge begäran. Så det resulterade i en skärmflimrande fråga. För det specifika fallet löser du problemet genom att avinstallera appen.

Poängen är att vi måste veta vad problemet egentligen är och vad som orsakar det. Vid felsökning kommer orsak och effekt alltid att spela för eftersom de flesta gånger det vi kan se är resultatet eller effekterna av vad som verkligen händer i telefonen. Det kan vara att skärmflimrande problemet beror på ett felaktigt batteri eller ett allvarligt firmwareproblem som måste åtgärdas omedelbart. Vi måste utesluta en möjlighet efter den andra tills vi kan fastställa vad det handlar om. På detta sätt kan vi försöka formulera en lösning som kan lösa problemet och förhindra att det kommer tillbaka igen i framtiden.

Så om du äger den här telefonen och för närvarande bugges av en skärmflimrande problem kan du fortsätta läsa nedan eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Men innan något annat, om du för närvarande upplever olika problem med din telefon, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Samsung Galaxy S8 för vi har redan börjat ge support till våra läsare som äger den här enheten. Vi förstår att din telefon fortfarande är helt ny och den borde fungera perfekt utan problem men inte ens Samsung kan garantera att det inte kommer att finnas några problem. Det vi gör här är att ge våra läsare det bästa vi kan, så om vi inte har publicerat inlägg om din oro, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Vad du ska göra om din Galaxy S8-skärm börjar flimra

Problem : ” Jag hoppas att ni kan hjälpa mig, för jag är verkligen orolig för min nya telefon. Det är en Galaxy S8 som jag köpte för en vecka sedan. Problemet är att skärmen slås på och av slumpmässigt men att slå på och stänga av sker i en mycket snabb följd som jag inte ens kan räkna hur många gånger den tänds och stängs av. Jag har ingen aning om vad som hände med det, men jag är säker på att det aldrig blött eller tappat. Bör gå tillbaka till butiken och låta deras tekniker titta på det här eller finns det något jag kan göra för att lösa problemet?

Felsökning : Om du är Galaxy S8-ägare och för närvarande upplever skärmflimrande problem är du inte den enda. Många har faktiskt stött på detta problem och det verkar som om Samsung måste göra något åt ​​det. Det fanns emellertid fall där skärmflimningen orsakas av andra faktorer än hårdvaruproblem. Det är därför det alltid är värt ett skott att försöka felsöka det, det finns ju ingenting att förlora. Om telefonen verkligen är defekt, är Samsung skyldiga att ersätta den. Så innan du skickar tillbaka det här är vad jag föreslår att du gör (oroa dig inte, det skulle bara ta några minuter) ...

Steg 1: Starta om telefonen i säkert läge

Detta är endast för observationsändamål och löser inte problemet. I säkert läge är alla tredjepartsappar tillfälligt inaktiverade, så om en eller några av dem orsakar problemet, bör skärmen inte flimra medan din Galaxy S8 är i det här läget:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Steg 2: Hitta, återställ och / eller avinstallera misstänkta appar

Förutsatt att skärmflimrande problemet fixas i säkert läge, betyder det att en eller några av apparna har något att göra med problemet. Du måste leta efter den appen, återställa den och om det inte fungerar måste du avinstallera den.

Hur du återställer en app på din Galaxy S8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa cache.
 6. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.

Hur du avinstallerar en app från din Galaxy S8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Men om skärmen fortfarande flimrar i säkert läge, måste du gå vidare till nästa steg.

Steg 3: Starta om telefonen i återställningsläget och torka cache-partitionen

Det här steget är fortfarande värt ett skott, eftersom jag personligen känner till två fall där problemet med skärmflimringen fixades genom att torka av cache-partitionen. Den här proceduren raderar alla tillfälliga filer som skapats av systemet. Dessa filer kallas cacheminne och de används ofta för att göra prestandan ännu bättre. När de är skadade orsakar de dock prestationsrelaterade problem.

Det är fortfarande värt ett skott eftersom det kan lösa problemet. Att skicka tillbaka telefonen kan ta veckor innan du faktiskt kan få ersättarenheten. Så du bör prova dessa steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om skärmen fortfarande flimrar efter detta är nästa steg den sista proceduren du måste göra innan du skickar tillbaka telefonen.

Steg 4: Utför Master Återställ på din Galaxy S8

Detta utesluter möjligheten att problemet orsakas av ett firmwareproblem, men bortsett från detta kommer detta att ta bort all din personliga information, som är nödvändig innan du faktiskt skickar tillbaka din telefon. Men innan du återställer, om du har viktiga filer och data på din telefon, se till att skapa en säkerhetskopia eftersom de kommer att raderas och inte längre kan återställas. Och om möjligt, inaktivera Factory Reset Protection så att du inte blir låst ur telefonen efter återställningen, särskilt om du inte känner till ditt Google-ID och lösenord.

Hur du avaktiverar FRP på Galaxy S8 innan återställning

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID om flera konton är inställda. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Tryck på 3-punktsikonen.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Hur du återställer din Galaxy S8

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Alternativt kan du också återställa din telefon från menyn Inställningar ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 5. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 6. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 7. Tryck på Återställ.
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 9. Tryck på Fortsätt.
 10. Klicka på Radera alla.

Efter allt detta och problemet kvarstår, skicka sedan telefonen tillbaka. Du har gjort allt du kan för att göra nytta, nu är det Samsungs tur att lösa problemet.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.