Hur man fixar en Samsung Galaxy S7 som inte laddar och andra laddningsproblem

Det är viktigt att din #Samsung Galaxy S7 (# GalaxyS7) laddas ordentligt eftersom om inte, kommer du inte att kunna använda den när batteriet tar slut. Vi har dock redan fått några klagomål från användare vars helt nya telefoner inte laddar. Andra rapporterade att de inte laddar ordentligt medan vissa sa att deras enheter inte snabbt laddar alls.

Laddningsfrågor är bland de vanligaste problemen som rapporterats av ägare av Galaxy-enheter, så vi är inte riktigt förvånade över att ha fått några meddelanden om denna typ av problem från tidiga adoptörer av den nya flaggskeppsenheten från Samsung.

Som tekniker har vi redan våra felsökningsförfaranden som vi följer när vi försöker lösa problem vi inte vet vad orsaken är. Så om du helt enkelt berättade för oss att din telefon bara slutade ladda en dag utan uppenbar anledning, föreslår vi att du följer vår felsökningsguide nedan.

För ägare vars telefoner drabbades av vätska och fysiska skador finns det dock ingen anledning att felsöka. Ta istället din telefon direkt till en tekniker och få den kontrollerad.

LÄS Också : Samsung Galaxy S7 Energisparlägen och hur man kan förlänga batteriets livslängd

Om du har andra problem kan du försöka bläddra igenom vår S7-felsökningssida eftersom vi listar upp alla problem vi tar upp varje vecka. Vi kanske redan har tillhandahållit en lösning på ditt problem så försök hitta problem som liknar ditt. Du kan också kontakta oss direkt genom att fylla i vårt Android-frågeformulär. Men ge oss detaljerad information om ditt problem så att vi kan hjälpa dig bättre.

Grundläggande felsökningshandbok för problem med Galaxy S7 som inte laddas

För problem som inte har någon uppenbar orsak eller orsak till varför de inträffade kan vi inte garantera en fix och det är anledningen till att vi behöver felsöka. Så i det här inlägget visar vi dig vad du ska göra om din Galaxy S7 slutade ladda.

Steg 1: Tvingad omstart

Om problemet uppstod ur det blå utan uppenbar anledning, finns det en chans att systemet kraschade särskilt om telefonen inte svarar eller stängs av på egen hand och inte kommer att svara när strömknappen trycks in.

Det första och det säkraste du bör göra är att göra det: tryck och håll in både Volym ned och strömbrytarna i 7 till 10 sekunder . Om enheten fortfarande har tillräckligt med batteri kvar och om vi har rätt i systemkraschen, bör den starta upp normalt när du har gjort proceduren framgångsrikt. Därefter bör enheten laddas normalt med originalladdaren.

Steg 2: Kontrollera laddaren och USB-kabeln

Förutsatt att telefonen svarar bra men laddas inte om den är ansluten, då är det nästa du bör göra att kontrollera nätadaptern och kabeln som överbryggar laddaren till enheten. Här är hur…

Kontrollera porten på laddaren och se om du kan hitta något som hindrar kabeln som smuts, ludd eller vad som helst som förhindrar god kontakt mellan receptorer. Kontrollera också om det finns en böjd stift. Om det finns det, bör du kunna räta ut det med en pincett eller till och med en tandpetare för den delen.

Gör samma sak mot kabeln bara för att du måste kontrollera båda ändarna. När det gäller de böjda stiften, om det finns en i slutet som ansluter till telefonen, kan du inte göra det möjligt att räta ut det. Så i det här fallet måste du köpa en ny USB-kabel eller en uppsättning Samsung-laddare, som tar med strömadaptern.

Om kabeln har gått sönder måste du också köpa en. Kom ihåg att nätsladden är den enda som ansluter laddaren till din telefon, så utan den eller om den är trasig laddar naturligtvis inte enheten.

RELATERADE POST : Hur du felsöker problemet med långsam laddning av Samsung Galaxy S7

Steg 3: Kontrollera USB-porten på din telefon

Nu när du har gjort Forced Reboot och kontrollerat både laddaren och kabeln men enheten fortfarande vägrar att ladda är det dags att du kontrollerar dess verktygsport. Försök se om det också finns lite ludd eller skräp inuti som hindrar kabeln från att skapa goda kontakter med receptorerna. Om det inte finns något där, fortsätt till nästa steg.

Steg 4: Prova med en annan laddare och / eller kabel

Om du känner någon som har samma telefon som din, försök att låna hans / hennes laddare (med kabeln) och se om din telefon laddas och i så fall var problemet med din laddare. Du måste köpa en ny.

Men om din telefon fortfarande vägrar ladda, är det eventuellt ett problem med batteriet eller själva telefonen.

Steg 5: Försök använda en trådlös laddare

Precis innan du bestämde dig för att skicka telefonen för check, försök med en trådlös laddare för att ladda den bara för att se om den tar in ström genom ett annat medium. I så fall finns det en risk att problemet med USB-porten på din enhet och inte batteriet eller ett hårdvaruproblem.

Om enheten inte laddar trådlöst, gå till en tekniker om det, annars kan du försöka göra nästa steg bara för att söka vidare.

Steg 6: Försök att hålla enheten i olika vinklar när du laddar

Anslut kabeln och försök hålla telefonen i vissa vinklar för att se om den laddas. Om USB-porten är lös handlar det bara om att placera telefonen så att kabeln skapar kontakter med receptorerna. Du kan också försöka flytta änden på kabeln som är ansluten till telefonen upp och ner eller i sidled. Om telefonen ibland visar laddningsikonen är det bara en lös anslutning. Tyvärr finns det ingenting du kan göra åt det än att låta teknikern hantera det.

När det gäller felsökning av ikonen som inte laddar är detta så långt du går. Din Galaxy S7 är fortfarande ny och måste fortfarande omfattas av garantin. Garantin upphör säkert att öppna.

Andra laddningsproblem med Galaxy S7

Nu när jag har visat dig hur du felsöker din telefon som inte laddas är det dags att vi hoppar in andra laddningsproblem som du kan stöta på med din nya enhet.

Galaxy S7 laddas inte ordentligt

Detta fall inkluderar enheten som svarar när laddaren är ansluten men fortsätter att koppla ur och ansluta igen, särskilt när den flyttas eller till och med vidrörts vid laddning. Detta beteende antyder att det finns ett problem med anslutningen mellan telefonens receptorer och kabelns.

Du måste hålla eller placera enheten i en viss vinkel eller se till att kabeln är ordentligt ansluten till både telefonen och laddaren.

Galaxy S7 laddar mycket långsamt

Med tanke på att telefonen har en snabbladdningsfunktion blir ibland irriterade om telefonen laddas normalt (vilket kan ta en timme eller två att slutföra) eller laddar långsamt (vilket tar evigt att avsluta eller inte alls).

Om din telefon laddas normalt - inte snabbladdning - och du har funktionen aktiverad, försök sedan stänga av skärmen. Du kan också kontrollera om det värms upp, för i så fall är det det som hindrar snabbladdningsfunktionen från att fungera.

En annan anledning till att telefonen laddas långsamt är när det finns massor av appar som körs i bakgrunden. Andra kan föreslå att du stänger dessa appar, men det skulle vara ett besvär särskilt om det finns massor av dem, så jag föreslår att du startar upp telefonen i säkert läge om du vill fortsätta använda telefonen medan du laddar. Eller så kan du stänga av den när du är ansluten.

Galaxy S7 tappar ur sitt batteri istället för att ladda

Detta är också en av de vanligaste laddningsproblemen. Enheten använder batteriet snabbare än det kan ta in även om det är anslutet. Det är en annan version av "långsam laddning" -fråga bara att det faktiskt inte laddar men orsaken kan vara samma - massor av appar som körs.

Så om du har det här problemet kan du starta i säkert läge eller stänga av telefonen medan du laddar.

Galaxy S7 laddar inte snabbt via trådbundna och trådlösa

Först bör du bara se till att snabbladdning är aktiverad på båda teknologierna. Till skillnad från de tidigare galaxerna har S7 och S7 Edge nu vippbrytaren som låter ägarna stänga av snabbladdningsfunktionen för både trådbunden och trådlös, även om den som standard är aktiverad.

Ett av de subtila skälen till att enheten inte laddas snabbt är när den värms upp. Så se till att enheten inte värms upp medan den laddas, för om den är det, stäng av den och låt den ladda utan ström.

Galaxy S7 laddas inte efter att ha blivit våt

Din telefon är vattentät, inte vattentät. Så vätska kan fortfarande komma in i det på något sätt. Om din enhet slutade ladda efter att den blev våt, finns det en chans att vatten kunde komma in. I det här fallet, gör inte någon felsökning. Stäng istället av enheten och försök inte ladda den igen. Besök sedan en teknik och låt honom kolla det åt dig.

Jag hoppas att denna felsökningshandbok såväl som våra rekommendationer om olika laddningsproblem kan hjälpa dig.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Telefon laddar inte Felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 Plus laddar inte
Samsung Galaxy S7 laddar inte
Samsung Galaxy S7 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge + laddas inte
Samsung Galaxy S5 laddar inte
Samsung Galaxy S4 laddar inte
Samsung Note 5 laddas inte
Samsung Note 4 laddas inte
Samsung Note 3 laddas inte
Samsung Galaxy J7 laddar inte
Samsung Galaxy J3 laddar inte
Google Pixel laddar inte
Google Pixel XL laddar inte
HTC 10 laddas inte
LG V20 laddas inte
LG G5 laddar inte
Motorola Moto G4 laddas inte
Nexus 6P laddas inte
Nexus 5 laddas inte
Huawei P9 laddar inte
Xiaomi Mi5 laddas inte