Hur man fixar en Samsung Galaxy S7 som är frusen med svart, svarsfri skärm [Felsökningsguide]

Medan din Samsung Galaxy S7 är en kraftfull enhet, finns det tillfällen då appar, tjänster eller själva firmware kraschar. Som ett resultat kan enheten bli svarsfri med skärmen frusen eller svart. Normala kraschar kan enkelt åtgärdas och du kan återuppliva telefonen genom att göra några grundläggande felsökningar, men det finns fall där problemet är verkligen allvarligt måste du göra några komplicerade procedurer bara för att ha en chans att lösa problemet.

I det här inlägget kommer jag att ta itu med frågan om Samsung Galaxy S7 vars skärm enligt uppgift blev svart och inte svarar kort efter att den uppdaterades. Det är inte klart om problemet orsakas av den fasta programvaran, det är nödvändigt att vi felsöker. Det andra problemet handlar om den svarta dödsskärmen (BSoD) som kan hända någon. Så fortsätt att läsa nedan för att förstå mer om dessa problem och lära dig vad du bör göra om de inträffar.

Men innan vi hoppar in i vår felsökning, om du har andra problem med din enhet, se till att du kommer in på vår felsökningssida för vi har redan tagit upp en hel del problem som rapporterats av våra läsare tidigare. Hitta de som liknar din och använd lösningarna och felsökningsguiderna som vi föreslog. Om de inte fungerar för dig, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Samsung Galaxy S7 stängdes av och slås inte på igen efter en firmware-uppdatering

Problem : Jag har nyligen fått ett meddelande om en uppdatering. Jag har en Galaxy S7-telefon. Så jag laddade ner uppdateringen enligt instruktionerna och jag är inte riktigt säker på att uppdateringen var framgångsrik eller inte men jag kunde faktiskt använda för att ringa efter uppdateringen, så jag antar att jag har uppdaterat den framgångsrikt. Efter en dag eller två av att använda min telefon efter att det nya operativsystemet hade installerats, märkte jag att det verkade ha saknat lite. Tja, det skulle ta längre tid för appar att öppna även om de appar som tidigare öppnats verkligen snabbt tidigare. Och sedan hände en annan sak - telefonen stängdes av och slås inte på igen. Skärmen är svart och telefonen slås inte på oavsett vad. Finns det något ni kan göra för att återuppliva min telefon? Tack.

Felsökning : Det faktum att du kunde använda din telefon en kort tid efter uppdateringen är tillräckligt bra för att anta att uppdateringen var framgångsrik och problemet kan ha orsakats av andra faktorer och inte av firmware. Det är dock nödvändigt att du gör den grundläggande felsökningen för att veta vad problemet handlar om. Som sagt, här är vad jag föreslår att du gör ...

Steg 1: Utför den påtvingade omstarten

Glitchningar händer hela tiden och det kan vara fallet med din telefon. För att utesluta denna möjlighet trycker du och håller ner Volym ned-knappen och håller sedan ned strömbrytaren och håller dem kvar i 15 sekunder.

Förutsatt att problemet berodde på fel och att telefonen fortfarande har tillräckligt med batteri kvar, bör den starta om normalt. Om telefonen misslyckas med att starta upp, försök att göra samma procedur bara för att se till att du gjorde det rätt. Efter flera försök och telefonen inte svarar, måste vi anta att problemet är mer än bara ett fel.

Steg 2: Prova att ladda din Galaxy S7

Innan du går vidare till andra felsökningsförfaranden bör du utesluta att problemet uppstod på grund av tömt batteri. Naturligtvis stängs telefonen av när batteriet är helt urladdat och det kan vägra att starta upp. Så låt oss försöka först ladda telefonen för att se om den gör det.

Bortsett från det faktum att du försöker ladda enheten, att ansluta laddaren och ansluta den till din enhet ger dig omedelbart en uppfattning om hur allvarligt problemet kan vara. Om telefonen visar den vanliga laddningsikonen och tänder LED-indikatorn längst upp på skärmen, så är dess hårdvara och dess batteri bara ok. Men om ingen av dessa saker visar, kan det betyda att det finns problem med hårdvaran, även om jag skulle föreslå att du försöker använda en annan laddare bara för att se till att det inte är ett laddningsfråga.

Förutsatt att telefonen laddas, låt den ladda i minst 10 minuter innan du försöker slå på den igen. Om den fortfarande inte svarar, gå vidare till nästa steg.

Å andra sidan, om telefonen inte laddas, då är det säkert att bara skicka telefonen in för kontroll och reparation.

Steg 3: Försök starta upp det i säkert läge

Gör den här proceduren om telefonen laddades bra och du har lämnat den ansluten i flera minuter. Det är värdelöst att fortsätta med vår felsökning om vi i första hand inte kan vara säker på om telefonen fortfarande har tillräckligt med batteri för att slå på sina komponenter. Så om den laddas ordentligt, försök att följa dessa steg eftersom vissa tredjepartsappar kan ha orsakat firmware att krascha och förhindrat att telefonen startade upp:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. När Samsung Galaxy S7-logotypen visas, släpp strömbrytaren och håll omedelbart volymknappen.
 3. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills den har startat om.
 4. När "Safe mode" visas på skärmen släpper du omedelbart ned Volym-knappen.

Om telefonen fortfarande inte startar upp i det här läget, försök sedan nästa steg.

Steg 4: Prova att starta upp det i återställningsläget

Återigen måste du göra detta endast om telefonen laddas ordentligt eller om den inte lyckades starta upp i säkert läge. Vad det gör är att driva alla hårdvarukomponenter men laddar inte Android-gränssnittet. Istället kommer du till skärmen för Android-systemåterställning där du kan torka av cache-partitionen eller göra master-återställningen men du behöver inte göra någon av dem, för om du bara kan föra enheten att starta i det här läget, är det ett tecken problemet är inte med hårdvaran, annars måste du låta teknikern hantera problemet åt dig.

Så här startar du upp din telefon i återställningsläget ...

 1. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 2. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 3. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.

Om ingen av dessa procedurer fungerar, skicka telefonen in för reparation.

Hur man fixar Samsung Galaxy S7 med en svart skärm av döden (BSOD)

Problem: Jag har ägt min Samsung S7 i 11 månader. Den har haft den svarta dödsskärmen tre gånger. En gång inte för länge efter köpet. Jag tog tillbaka det till tjänsteleverantören och de fixade det. Jag frågade vad som var fel och de sa att detta händer ibland. Det hände igen ungefär 10 månader och jag kopplade in tryckta på slumpmässiga knappar och det fungerade dagen efter. Men dagen efter fick jag den svarta skärmen igen. Jag tog den till tjänsteleverantören (annan stad) och de berättade för mig om volym-, hem- och strömknapparna och det fixade det omedelbart. Eftersom telefonen fortfarande är inom garanti kontaktade jag Samsung och de har gett mig formulär att skicka för reparation. Frågan är att jag kommer att vara utan telefon i minst 2 månader. Min fråga är att det är värt att skicka bort? Har det här problemet varit ”fixat” eller borde jag bara behålla det och fortsätta med volymen nedåt i huset. Jag tror att jag har versionen korrekt den anger 6.0.1 men jag ser inte Marshmallow.

Lösning: Tja, om din telefon fortfarande är på garantiperioden, kan det vara bättre för dig att skicka den och låta dem fixa enheten. Men eftersom du sa att problemet var fixat efter att du har tryckt på de slumpmässiga knapparna på din telefon, finns det en möjlighet att det bara är ett firmwareproblem. I själva verket, när enheten inte kan starta helt upp, finns det flera faktorer att tänka på varför det händer; det kan vara hårdvaran har ett problem eller firmware bara kraschar. Så om du inte är säker på vad som verkligen orsakade problemet, är det bästa du kan göra först att göra felsökningen för programvaran först. Här är de metoder du bör göra:

Steg 1: Kontrollera att batteriet kan vara felaktigt

Om enheten inte slås på finns det en möjlighet att batteriet är defekt och det kan vara anledningen till att din telefon inte kan starta upp helt. Så för att kontrollera om batteriet är defekt eller inte kan du ladda enheten i -20 minuter och observera noga om lysdioden ovanför skärmen tänds. Om så är fallet, är batteriet bra och kanske är det en fast programvara som orsakat det. Men om din telefon inte svarar, även om den är ansluten till laddaren i flera minuter, kan det vara ett hårdvaruproblem och du kan skicka telefonen direkt på Samsung för reparation.

Steg 2: Tvinga om omstarten av enheten

Kom ihåg att du kan utföra den här proceduren på din telefon om den svarar eller laddas normalt medan den är ansluten till laddaren. Syftet med denna metod är att uppdatera dess minne och eliminera de appar som körs i bakgrunden som du inte använder som kan förhindra att enheten startas upp. För att göra detta, tryck bara på och håll ned volymknapparna och strömbrytarna och vänta i 10-15 sekunder tills det startar upp. Men om problemet fortfarande inträffar efter proceduren kan du utföra nästa metod.

Steg 3: Starta om telefonen i felsäkert läge

Ett sätt att lösa den här typen av problem är att ta reda på om det finns en nedladdad eller inbyggd app som utlöste den. Men notera att det här förfarandet bara är en Android-miljö där alla tredjepartsappar tillfälligt kommer att inaktiveras och bara de förinstallerade kommer att köras i telefonens system. Så om det startar upp normalt, är uppenbarligen en av dina nedladdade applikationer den skyldige och du bör avinstallera det för att förhindra att problemet uppstår igen. Här är stegen som du behöver följa för att starta i säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. När Samsung Galaxy S7-logotypen visas, släpp strömbrytaren och håll omedelbart volymknappen.
 3. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills den har startat om.
 4. När "Safe mode" visas på skärmen släpper du omedelbart ned Volym-knappen.

Steg 4: Rensa cache-partitionen för den kan vara skadad

Eftersom vi inte är säker på vad som verkligen fick problemet att inträffa är det absolut nödvändigt att ta bort systemcacherna på din telefon, särskilt om uppdateringen nyligen installerades. Anledningen till detta är att eliminera alla gamla cachar i systemet så att enheten kan skapa nyare cachar som är kompatibla i systemet. Så här gör du så här:

 1. Stäng av mobilen.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja" med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 8. Vänta tills din telefon är klar att torka av cache-partitionen. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Om du har torkat cachepartitionen men telefonen fortfarande inte startar upp normalt kan du följa nästa steg. Men om skärmen förblev svart och inte svarar, har du inget annat val än att skicka telefonen för reparation.

Steg 5: Utför återställning av master

Om alla procedurer inte löser problemet på din enhet har du inget annat val än att utföra en mer komplicerad metod genom att återställa den. Genom att återställa systemet kommer alla filer och data som är lagrade på din telefon att raderas samt att operativsystemet återgår till standardinställningarna. Så innan du fortsätter med den här metoden, se till att skapa en säkerhetskopia genom att överföra allt till ditt SD-kort eller persondator.

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren. OBS : Det spelar ingen roll hur länge du trycker och håller ner hem- och volymknapparna, det påverkar inte telefonen men när du trycker och håller ner strömbrytaren är det när telefonen börjar svara.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder. OBS ! Meddelandet "Installera systemuppdatering" kan visas på skärmen i flera sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas. Detta är bara den första fasen av hela processen.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Jag hoppas det här hjälper.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.