Hur man fixar en Samsung Galaxy Note 8 som inte känner igen en dator [Felsökningsguide]

I detta sammanhang hanteras ett synkroniseringsproblem med Samsung Galaxy Note 8, särskilt som inte upptäcks eller identifieras av datorn. Och för att ge dig fler input varje gång du stöter på samma problem på samma enhet, har jag också lagt upp några rekommenderade lösningar och möjliga lösningar för dig att prova. Läs vidare för mer information.

Ofta skulle du behöva använda en dator för att hantera innehåll på dina surfplattor och smartphones. Beroende på vilket operativsystem din dator kör, kan du behöva ladda ner en dedicerad datahanteringsprogramvara för att låta din dator få åtkomst till ditt mobila enhetssystem så att du kan börja hantera innehållet. Det finns dock tillfällen då datorn bara inte kunde känna igen din telefon eller surfplatta även när de redan är anslutna. Tydligen indikerar det ett problem som måste lösas så att du lyckas hantera ditt mobila innehåll på datorn. Problemet kan tillskrivas ett systemfel som buggar och skadlig programvara, om inte säkerhetssviterna som brandväggar eller antivirusprogram som körs på datorn. Det värsta bland de möjliga syndarna är hårdvaruskador som en bustad datorport, defekt USB-kabel och liknande. Vanligtvis för hårdvarorelaterade problem skulle service vara nödvändig, men om programvaran är skyldig kan du fortfarande försöka på några sätt för att lösa problemet i slutändan.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy Note 8 eftersom vi redan har åtgärdat de flesta av de vanligt rapporterade problemen med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Hur du felsöker din Galaxy Note 8 som inte känner igen datorn

Innan du börjar felsöka programvaruproblem som kan ha förhindrat din dator från att upptäcka din telefon eller vice versa, kontrollera och se till att USB-anslutningen som används fungerar eller inte skadas. Se också till att den datorport som används fungerar. Du kan prova att växla mellan tillgängliga portar på din dator för att ta reda på vilka som fungerar eller inte. Och till sist, se till att din dator kör en högre OS-version, om inte det senaste operativsystemet för att utesluta systemkompatibilitet från den underliggande orsaken. När du har fått alla dessa kontroller och ändå din telefon fortfarande inte känns igen på din dator, gå vidare och prova följande lösningar.

Första lösningen: Starta om datorn och telefonen.

Detekteringsproblem kan vanligtvis uppstå under de första anslutningsförsöken. Problemet kan vara på båda enheterna. Oftare än inte kan problemet enkelt åtgärdas genom att starta om båda enheterna och sedan ansluta igen. Med detta sagt, starta om din dator som du normalt gör. Utför en mjuk återställning eller starta om Galaxy Note 8 med hjälp av menyn eller hårdvaruknapparna medan datorn startar om. Eller hänvisa till dessa steg istället:

 1. Tryck och håll ned ström- och volymknapparna samtidigt i upp till 45 sekunder.
 2. Släpp båda knapparna när enheten strömförsörjs eller startas om.

Alternativt kan du göra den vanliga omstarten med följande steg:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills avstängningsprocessen visas.
 2. Tryck på alternativet för att starta om .
 3. Tryck sedan på Starta om igen för att bekräfta.
 4. Ge din telefon cirka 90 sekunder för att slutföra den mjuka återställningen.

När båda enheterna har startats om igen, anslut dem igen via USB. Om din dator upptäcker din telefon är du bra. Annars måste du prova andra möjliga lösningar.

Den andra lösningen: Ta bort eventuella externa mediaenheter från din dator och anslut sedan din telefon igen .

Externa mediaenheter eller tillbehör kan också orsaka konflikt eller störa synkroniseringsprocessen mellan din telefon och dator. I vissa fall hänförs problemet till ett skadat SD-kort som är anslutet till datorn. Därför är problemet på datorn snarare än på telefonen. För att se till att detta inte orsakar dina problem, tar du bara bort externa enheter från datorn och försöker sedan ansluta telefonen igen och se om saker fungerar som avsett med en sådan exklusiv anslutning.

Tredje lösningen: Ställ in standardanslutningsalternativ på din Note 8 till USB för filöverföring.

Detta är troligtvis den nödvändiga lösningen om din dator inte känner igen din Note 8 som en extern enhet men telefonen laddas när den är ansluten till datorporten.

Om du använder en Windows-dator, ladda ner och installera USB-drivrutinerna för Galaxy Note 8 först på din PC. Om du använder en Mac kan du ladda ner och installera Android File Transfer eller Smart Switch-programvaran från Samsungs webbplats. Anslut sedan din telefon och dator igen med dessa steg:

 1. Anslut din telefon till en tillgänglig USB-port med den medföljande eller original USB / datakabeln.
 2. En prompt kommer då att visas på din telefonskärm. Se till att standardalternativet är inställt på USB för filöverföring.
 3. Gå till din dator och navigera till Dator eller Denna PC (för Windows-datorer).

I MacOS kan du öppna appen Android File Transfer för att se och komma åt ditt Note 8-system. Om du inte är säker på vilka drivrutiner som krävs för att din dator ska läsa din Samsung Note 8 kan du försöka besöka din dators tillverkares webbplats eller Samsungs supportwebbplats för mer information.

Fjärde lösningen: Inaktivera säkerhetsprogramvara på din dator.

Brandväggar och antivirusverktyg kan också blockera din telefon från att komma åt datorsystemet, särskilt om ett säkerhetshot uppfattas. I det här fallet måste du konfigurera datorns säkerhetsprogramvara för att ange undantag och ge din Samsung Note 8 åtkomst så att båda enheterna kan kommunicera med varandra. Eller så kan du tillfälligt inaktivera alla brandväggar eller antivirusprogram på din dator tills allt är klart.

Den femte lösningen: Uppdatera din Note 8-firmware till den senaste tillgängliga versionen.

Att installera den senaste programvaruversionen för din Note 8 kan kanske fixa allt, särskilt om problemet är kopplat till inkompatibla systemformat och versioner. Om du inte redan har gjort det, kontrollera om den senaste programuppdateringen som finns tillgänglig för din telefon försöker uppdatera den först. Här är hur:

 1. Anslut din telefon till Wi-Fi-internet, om det behövs.
 2. Öppna Apps-facket genom att svepa upp på en tom plats från hemskärmen.
 3. Tryck på Inställningar .
 4. Klicka på Programuppdatering .
 5. Välj alternativet för att ladda ner uppdateringar manuellt.
 6. Tryck på OK för att bekräfta.
 7. Tryck sedan på Start för att starta nedladdningen och installationen av uppdateringsfilen.
 8. Om du ser omstartmeddelandet betyder det att den nya uppdateringsinstallationen är klar. Tryck på OK för att starta om din telefon och genomföra de nya ändringarna.

Andra alternativ

 • Aktivera säkert läge på din anteckning 8. Du kan försöka sätta din telefon i säkert läge för att inaktivera appar från tredje part som kan ha orsakat konflikt och förhindrat datorn från att komma åt ditt telefonsystem.
 • Återställ fabriksdata / master återställ din anmärkning 8. Även om detta kanske inte är en genomförbar lösning eftersom det resulterar i dataförlust, kan det fortfarande vara värt ett skott, särskilt om stora programvaruproblem på telefonen är skyldiga. Men än en gång bör detta bara betraktas som den sista utväg om allt annat inte lyckades erbjuda den ultimata lösningen.
 • Ring teknisk support. Kontakta tillverkaren av din dator och be ytterligare hjälp om rätt inställningskonfiguration som möjliggör kommunikation mellan din dator och telefon. Det kan finnas några avancerade inställningar på ditt datorsystem som måste ändras så att den kan känna igen din telefon som en extern enhet.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Hur man fixar Samsung Galaxy Note8 som fortsätter att visa "Tyvärr har meddelanden stannat" -fel
 • Samsung Galaxy Note 8 fördröjer, fryser och visar "Tyvärr har inställningar stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy Note 8 fördröjer, fryser och visar "Tyvärr har inställningar stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar Galaxy Note 8 “process.com.android.phone har stoppat” -fel, andra problem
 • Vad gör man med Samsung Galaxy Note 8 som blev så trög, trög och långsam [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy Note8 som fortsätter att visa "fuktapptäckt" varning [Felsökningsguide]