Hur man fixar en Samsung Galaxy J3 som inte kommer att slås på, fast på svart skärm (enkla steg)

När din Samsung Galaxy J3 vägrar att slå på, anger den troligtvis en maskinvaruproblem på annat sätt, programvarufel. Om problemet inträffar efter att du tappat telefonen eller blivit våt, är det troligtvis maskinvaruskada och behöver därför repareras eller service. Å andra sidan kan du betrakta det som ett programvaruproblem om det plötsligt inträffar för din telefon som inte kunde slås på utan några tidigare fall av tappning eller exponering av vätska på telefonen. I det här fallet har din telefon ström men något sätter den fast på svart skärm. För att lösa problemet måste du identifiera den skyldige och bli av med det.

För programvarurelaterade problem som när din telefon sitter fast på svart skärm finns det vissa lösningar som du kan försöka felsöka programvarufel på din Samsung Galaxy J3 som kan ha förhindrat att starta upp den. Det här inlägget kommer att leda dig genom hela processen, så fortsätt och försök att spara telefonen innan du skaffar en ny.

För ägare som letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår Galaxy J3 felsökningsguide för vi har redan tagit upp många av de problem som rapporterats av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du fortfarande behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Potentiella lösningar för att fixa Galaxy J7 som inte kommer att slås på eller fastnar på svart skärm

Nedan markeras potentiella lösningar och rekommenderade lösningar som kan hjälpa till att fixa din Samsung Galaxy J3 som inte startar eller har ström men inte kunde slutföra uppstartsprocessen eftersom den fastnar på svart skärm.

Anslut telefonen till ett vägguttag och låt den ladda i ungefär en timme.

En möjlighet som du måste tänka på i det här fallet är att din telefon kan ha slut på batteriet och därför behövs bara en laddning för att kunna slå på igen. Det kan ta upp till tio minuter innan batteriindikatorn visas på telefonens skärm, särskilt om batteriet var helt tömt.

Se till att all din laddningsutrustning fungerar för att utesluta laddningsproblem från möjliga orsaker. Om du har en extra laddare som är kompatibel med din Galaxy J3, försök att använda den och se om det gör skillnad. Kontrollera också att USB-kabeln inte är skadad och att USB-anslutningen är fast med mycket liten rörlighet. Kontrollera USB-anslutningarna för böjda stift eller korrosion.

Tvinga din telefon att starta om när den är ansluten till en laddare.

En tvingad omstart fungerar på samma sätt som en mjuk återställning som fixar mindre programvaruproblem som orsakade att din enhet inte fungerade som avsedd. Det är också en säker process eftersom det inte kommer att påverka dina telefondata. Här är vad du bör göra då.

När du är ansluten till ett vägguttag trycker du och håller ner strömbrytaren och volymknapparna samtidigt i cirka 10 till 20 sekunder eller tills Samsung-logotypen visas. Detta kan hjälpa om din enhet bara är frusen och fastnar på svart skärm men fortfarande har ström.

Ta bort och byt sedan ut batteriet.

Att ta bort och sätta tillbaka batteriet kan vara lösningen, särskilt om problemet har något att göra med ett lossat batteri. I likhet med en mjuk återställning och tvingad omstart kan batteriförbrukning också hjälpa till att fixa mindre programvaruproblem som påverkar telefonens strömfunktioner. Så här gör du:

 1. Se till att din enhet är avstängd.
 2. Placera din telefon i vänd nedåt.
 3. Använd skåran i det övre vänstra hörnet för att försiktigt lyfta och ta bort batterilocket.
 4. Leta reda på det andra skåran i batteriets nedre högra hörn och lyft sedan ut batteriet.
 5. När batteriet tas bort, kontrollera noga om det finns tecken på skador som svullnad eller missfärgning. Om det inte finns något, sätt i batteriet igen.
 6. Var noga med att tända guldbatterikontakter med kontakterna i batterifacket och tryck sedan försiktigt på plats.
 7. Rikta in batteriluckan och tryck sedan försiktigt för att fästa locket på plats.

Försök sedan starta genom att trycka på strömbrytaren i cirka 30 sekunder till 1 minut. Om det slår på, är du bra. Om inte, gå vidare till nästa lösning.

Ta bort externa lagringsmedier som SD-kort från din enhet.

Trasiga filsegment eller skadat innehåll på SD-kortet som är infogat i telefonen kan också vara grundorsaken. Det liknar vad som händer på vissa datorer som inte kunde starta upp med externa lagringsmedier eller kringutrustning. För att se till att detta inte orsakar dina problem kan du försöka ta bort alla microSD-kort från telefonens SD-kortplats och sedan återaktivera det.

Det rekommenderas att demontera microSD-kortet innan du tar bort det, men eftersom det inte kunde göras eftersom din telefon är död i första hand, gå bara vidare och ta bort SD-kortet från facket. När kortet har tagits bort trycker du på strömbrytaren igen tills telefonen slås på.

Anslut din telefon till en dator och försök sedan återställa firmware med Samsung Kies.

Om du har en tillgänglig dator med Samsung Kies-programvara installerad kan du försöka använda den för att spara din enhet. Anslut din Galaxy J3 till din dator med hjälp av det medföljande USB-kontakten och återställ om möjligt lagervaruprogramvaran på din enhet. Processen tar bort all personlig information från din enhet permanent. Så här görs det faktiskt:

 1. Öppna Kies på din dator och gå sedan till Verktyg-> Firmware-uppgradering och installation.
 2. Ange din enhetsmodellnamn och klicka sedan på OK .
 3. Ange sedan enhetens S / N-nummer och klicka på OK .
 4. Vänta på Kies för att verifiera att funktionen är tillgänglig för din enhet. Om det är tillgängligt klickar du på OK för att fortsätta.
 5. Du kommer att se firmwareversionen tillsammans med en anteckning om att informationen på din enhet kommer att raderas permanent under processen. Klicka på OK för att fortsätta.
 6. Följ instruktionerna på skärmen för att redo din enhet för nödåterställning.
 7. Sätt en bock i rutan bredvid Jag har läst all ovanstående information.
 8. Anslut din enhet till Kies.
 9. Om du uppmanas att klicka på Start-uppgraderingsknappen för att installera om den fasta programvaran på din enhet.
 10. Kies kommer sedan att ladda ner och förbereda ditt system för att uppdatera firmware. Beroende på nätverk och datorspecifikationer kan det ta lite tid att slutföra hela processen.
 11. Svara på eventuella säkerhetsmeddelanden och vänta tills uppgraderingsprocessen är klar. Klicka på OK när det är klart .

Du kan sedan koppla bort enheten från datorn eller låta den laddas helt innan du använder den.

Andra förslag

 • Återställ ditt telefonsystem om möjligt. Om du kunde återuppliva din Galaxy J3 efter att ha utfört ovanstående procedurer, gå vidare och återställ din Galaxy J3 i återställningsläge. Varför? Eftersom något har ditt telefonsystem att krascha och fastna på svart skärm. Det kan vara ett systemfel, en korrupt fil eller en falsk app som förhindrar din enhet från att starta eller slutföra uppstartsprocessen. Genom att utföra en fullständig återställning av systemet kommer du att eliminera vad som är syndaren och därmed förhindrar din enhet att fastna igen när du startar.
 • Byt ut batteriet. Om du misstänker att batteriet kan ha skadats kan du försöka byta ut det med ett nytt och se om det ger ett positivt resultat.
 • Inspektera SIM-fackspåret för skador. Bortsett från USB-anslutningar och laddningsutrustning, inspektera även vätskeskadningsindikatorn i SIM-facket.

När ska jag eskalera problemet?

En defekt hårdvarukomponent på din Samsung Galaxy J3 kommer troligtvis att klandra om din enhet fortfarande inte slås på efter att ha gjort alla tidigare lösningar. Vid detta tillfälle är ditt nästa alternativ antingen att eskalera problemet till Samsung eller schemalägga ett servicecenterbesök.

Du kan kontakta din operatör eller Samsung Support för att eskalera problemet och söka ytterligare rekommendationer, men om samtal inte är ditt alternativ eller om du inte kunde nå eller få hjälp från supportteamet, ta bara din enhet till ett servicecenter istället och få det diagnostiseras av en tekniker.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Hur man fixar Samsung Galaxy J3 som inte startas eller startas efter en firmware-uppdatering [Felsökningshandbok och potentiella lösningar]
 • Vad du ska göra med din Samsung Galaxy J3 som fastnade på logotypen
 • Samsung Galaxy J3-stövlar till Samsung-logotypen stänger sedan av problemet och andra relaterade problem
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy J3 (2017) som fortsätter att visa "Tyvärr har Google-appen stoppat" -fel [Felsökningsguide]
 • Saker du behöver göra om din Samsung Galaxy J3 föll i vatten och inte kommer att slås på efter det [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy J3 stänger av automatiskt och andra relaterade problem
 • Samsung Galaxy J3 (2017) kan inte ladda batteriet helt efter en uppdatering [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy J3 (2017) som inte längre laddas efter en uppdatering [Felsökningsguide]