Hur man fixar en Samsung Galaxy C7 Pro som fryser och släpar efter [Felsökningshandbok]

Frysning och fördröjning är två av de vanliga symtomen på minnesproblem. Dessa symtom uppstår vanligtvis när enheten åldras eller i grund och botten från slitage. Det finns emellertid vissa faktorer som kan utlösa samma symtom att uppstå i mobila enheter även om de har använt några veckor eller månader. Detta är ofta fallet med Android-smartphones som drabbas av skadlig programvara, virus och felaktiga filer och andra mjukvarorelaterade synder. Även avancerade enheter och höglagringsenheter kan ge upp till sådana problem oväntat.

Faktum är att liknande symptom redan har uppträtt i vissa varianter av Samsungs octa-core Galaxy C7 Pro-smartphone. Om dålig hårdvara inte är fel beror troligen problemet på program- eller applikationsfel. Det här inlägget belyser enkla metoder och generiska lösningar du kan prova på, om du någonsin letar efter insatser för hur man ska hantera frysning och fördröjningsproblem på nämnda enhet. Fortsätt läsa för mer information.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Tvinga stäng / rensa bakgrundsappar och starta sedan om.

När din telefon fortfarande fryser eller släpar betyder det inte alltid att problemet finns på själva enheten. Det kan isoleras till en applikation som när en specifik app går oseriöst. För att rensa detta kan tvinga att stänga bakgrundsappar hjälpa. Bortsett från att frigöra minnesutrymme, kommer detta också att bli av med alla kraschande program i bakgrunden. Så här rensar / tvingar du stäng bakgrundsappar på din Galaxy C7 Pro:

 1. Klicka på knappen Senaste appar som finns till vänster om Hem-knappen på din telefon. Om du gör det öppnas en lista över alla appar du nyligen har använt men inte har stängt.
 2. Tryck och dra en app till kanten av skärmen för att stänga / rensa den.

Gör samma sak med resten av bakgrundsapparna tills allt har rensats.

 1. Alternativt kan du trycka på X i det övre högra hörnet av appens förhandsvisning för att stänga enskilda appar.
 2. För att stänga eller rensa alla bakgrundsappar på en gång, tryck på knappen Stäng alla längst ner på skärmen.

När du är klar med att rensa bakgrundsappar, starta om din telefon (mjuk återställning) för att dumpa cache från det interna minnet och för att uppdatera operativsystemet.

Andra lösningen: Starta i säkert läge och diagnostisera appar.

Säkerhetsläge kan hjälpa dig att enkelt avgöra om problemet orsakas av en tredje part eller nedladdad applikation eller inte. När du startar upp telefonen i säkert läge får bara de förinstallerade apparna köras som appar från tredje part förbigås eller tillfälligt inaktiveras. Så här aktiverar du säkert läge på din Galaxy C7 Pro:

 1. När telefonen är vänd, håll ner strömbrytaren tills menyalternativen visas på skärmen.
 2. Klicka två gånger på alternativet Starta om .
 3. Medan telefonen startar om trycker du på och håller ned Volym-knappen i några sekunder och släpper sedan när telefonen slås på i säkert läge.
 4. Du bör då se Safe Mode i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Använd din enhet som du vanligt gör när du kör i säkert läge och se om den fortfarande fryser eller fördröjer. Om det inte gör det måste problemet triggas av en app från tredje part (nedladdat). I så fall kan du försöka tänka på vilken app du har laddat ner nyligen eller innan symtomen började uppstå. Du måste ta bort eller avinstallera det programmet för att hålla telefonen igång perfekt smidig igen.

Om telefonen fortfarande släpar eller fryser i säkert läge, är det troligtvis ett hårdvaruproblem. Du kan använda en fabriksåterställning för att rensa komplexa systemfel men om det inte hjälper heller, bör du ta din enhet till ett servicecenter.

Tredje lösningen: Uppdatera telefonprogramvara (om ny uppdatering finns tillgänglig).

Programuppdateringar kan också åtgärda problemet om det orsakas av buggar och skadlig kod. Inbäddade i programuppdateringar är inte bara nya funktioner utan fixar också korrigeringsfiler för att bli av med eventuella buggar som orsakade olika problem på vissa enheter. Så här letar du efter ny programuppdatering på din Galaxy C7 Pro:

 1. Klicka på Inställningar från huvudmenyn eller Apps-skärmen.
 2. Bläddra till och knacka på Systemuppdateringar.
 3. Tryck på alternativet för att kontrollera uppdatering manuellt.
 4. Om en uppdatering är tillgänglig följer du instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera uppdatering på din telefon.

Starta sedan om telefonen för att säkerställa att de nya systemändringarna är korrekt implementerade och på samma sätt förhindra att apparna fungerar efter plattformsövergången.

Fjärde lösningen: Torka av cache-partition på din telefon.

Tillfälliga data som lagras i telefonens systemcache-partition kan också utlösa liknande problem, särskilt när de skadas. Det finns en tendens att systemfunktionerna påverkas med tanke på att alla systemkomponenter är inbördes relaterade. Som upplösning kan du prova att torka av cache-partition på din Galaxy C7 Pro med följande steg:

 1. Stäng av telefonen helt.
 2. Tryck sedan på och håll ned knapparna Power, Home och Volume Up samtidigt i några sekunder.
 3. Släpp strömbrytaren när Samsung-logotypen visas.
 4. Släpp hem- och volymupp-knapparna när skärmen för återställning av Android-system visas.
 5. menyn för återställning av Android trycker du på knappen Volym ned flera gånger för att bläddra till och markera alternativet Wipe Cache Partition .
 6. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 7. Vänta tills rensningen av cache-partitionen är klar och alternativet för omstart nu markeras.
 8. Slutligen, tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Om det fortfarande inte lyckades lösa problemet, måste du överväga en fullständig återställning av systemet.

Femte lösningen: Återställ eller fabriksinställ din telefon.

Som din sista utväg kan du prova att utföra en huvudåterställning eller återställning av fabriksdata. Detta är en av de rekommenderade lösningarna för sista gränsen till komplexa systemfel som orsakade stora problem på telefonen. Den enda nackdelen är dock att du kommer att förlora filer eftersom allt kommer att raderas helt under återställningen. Tuffa buggar och skadlig programvara har inte heller någon flykt eftersom de kommer att utplånas. Glöm inte att säkerhetskopiera viktiga data i förväg så att du fortfarande kan återställa dem senare. Så här behärskar du återställning / fabriksdata återställer din Galaxy C7 Pro:

 1. Stäng av din telefon.
 2. Håll sedan in knapparna Volym upp, hem och ström samtidigt i några sekunder.
 3. Släpp alla knappar när Samsung- logotypen visas och sedan öppnas menyn för Android- systemåterställning.
 4. Från Android-systemåterställningsmenyn, tryck på Volym ned-knappen upprepade gånger tills alternativet Wipe data / Factory reset är markerat.
 5. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 6. Tryck på Volym ned-knappen igen för att markera Ja - radera alternativet för användardata och tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta. Din enhet startar sedan återställning av systemet och när det är klart markeras alternativet för omstart av system nu .
 7. Tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Om din telefon är skärmen är lyhörd eller inte frusen, kan du göra alternativet återställning genom inställningar. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar på skärmen Apps.
 2. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 3. Välj fabriksdata återställning.
 4. Klicka sedan på Återställ enhet.
 5. Om du uppmanas läs du varningsmeddelandet och knackar sedan på Radera allt.

Vänta tills telefonen är klar att torka av systemet och återställa standardinställningarna. Så snart den är klar startar den om sig själv. Vänta tills det är klart omstart och fortsätt sedan med den första enhetsinstallationen. Lags och frysar bör redan lösas vid denna tidpunkt om inte hårdvaruskada finns.

Andra alternativ

Om din Galaxy C7 Pro fortsätter att frysa och fördröja efter att ha uttömt alla tidigare medel för att rensa programvarurelaterade problem som kan ha utlöst dessa symtom, är det troligt att service behövs. Telefonen kan ha uppnått någon form av fysisk eller vätskeskada från en tidigare instans av oavsiktliga droppar eller exponering av vätska. Låt i så fall din telefon diagnostiseras noggrant av en auktoriserad tekniker. För andra alternativ och rekommendationer, kontakta din enhetsoperatör eller Samsungs support.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.