Hur man fixar en Samsung Galaxy A3 som fungerar mycket långsamt (enkla steg)

Börjar din Samsung Galaxy A3 sakta ner? Ta reda på varför och hur man snabbar på det igen. Det är normalt att mobila enheter saknar efter månader eller år med regelbunden användning. I själva verket är tröghet en av de vanliga indikationerna på att en enhet har åldrats och / eller försvagats. Skyllan kan vara på felaktig hårdvara eller dålig programvara. Men i många fall tillskrivs problem med långsam prestanda i smartphones som Galaxy A3 minnesproblem som otillräckligt minne i telefonen. Detta kan vara problemet i slutet om du är förtjust i att lagra komplexa filer eller ladda ner enorma appar på din enhet. Så även om din enhet fortfarande är ny, kan dess prestanda fortfarande försämras betydligt. Även om du kanske har lagt till lite extra lagring via externa lagringsmedier, kan enhetens minne fortfarande krympa om det inte hanteras korrekt. Det här inlägget visar några användbara sätt på hur du håller din Galaxy A3 som bäst om inte bättre prestanda trots sin senare del av existensen.

Innan vi fortsätter med vår felsökning, om du letar efter en lösning på ett annat problem, kanske du vill besöka vår A3-felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat några av de vanligaste problemen med den här enheten. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär här.

Vad gör man när din Galaxy A3 blir så trög?

För första gången kommer en omstart eller mjuk återställning troligen att kunna lösa problemet. Det är typiskt för mobila enheter att uppleva slumpmässiga fördröjningar, kraschar och fryser på grund av mindre programvarufel. Mindre problem som dessa behandlas ofta med en mjuk återställning. Som sagt, låt din telefon vila i minst 30 sekunder och starta sedan om. Det skulle hjälpa till att uppdatera systemet och låta din telefon komma tillbaka till sitt vanliga tillstånd.

Men om du redan har gjort flera omstarter, men bara för att ha samma långsamma Galaxy A3, bör du redan överväga att ta till några andra lösningar som kan hjälpa dig att få din telefon tillbaka till den perfekta prestandanivån.

Potentiella lösningar för att fixa Galaxy A3 som fungerar så långsamt

Nedan följer en sammanfattning av tillämpliga lösningar och möjliga lösningar du kan prova om du vill felsöka programvaruproblem som kan ha orsakat en plötslig försämring av prestanda på din Galaxy A3-smartphone.

Avsluta alla bakgrundsappar.

När du lämnar flera appar för att fortsätta köra i bakgrunden finns det en tendens att någon av dessa appar kraschar och därmed påverkar din telefons totala prestanda negativt. Detta är också en av de vanligaste orsakerna till varför app-problem uppstår i mobila enheter. Även om att hålla appar som körs i bakgrunden kan ge fördelar, speciellt när det gäller multitasking, kan saker på samma sätt gå fel när någon av dessa bakgrundsappar blir falska. Som sagt rekommenderas också att sluta bakgrundsappar i minst tre gånger i veckan. Till att börja med, så här görs det:

 1. Klicka på knappen Senaste appar . Om du gör det visas en lista över alla appar du nyligen har använt.
 2. Bläddra igenom appen tills du hittar Facebook.
 3. Tryck och dra Facebook-appen till endera skärmen för att stänga den.
 4. Alternativt kan du trycka på X i det övre högra hörnet av Facebook-appen för att stänga den. Eller så kan du trycka på alternativet Stäng alla för att avsluta alla öppna appar på en gång. Detta kan hjälpa till att lösa alla problem som utlöses av bakgrundsapparna.

Se om det hjälper. Om inte, gå vidare till nästa lösning.

Starta i säkert läge och diagnostisera appar.

Att starta i säkert läge kan hjälpa dig att avgöra om någon av dina tredjepartsappar eller nedladdade innehåll får din Galaxy A3 att sakta ner. Om din telefon började sakta ner efter att du har laddat ner nya app- eller mediefiler, utlöses troligen problemet av den senaste nedladdningen. För att bekräfta, starta upp din Galaxy A3 i säkert läge och diagnostisera dina appar.

Så här går du in i säkert läge på din Galaxy A3:

 1. Stäng av din telefon.
 2. Tryck och håll in knappen Volym ned.
 3. Fortsätt hålla knappen Volym nedtryckt och tryck sedan på strömbrytaren för att starta telefonen.
 4. Vänta tills telefonen slås på i felsäkert läge och du kan sluta trycka på knappen Volym ned då.

Du vet om din enhet redan är i säkert läge om du ser etiketten för säkert läge längst ner till vänster på hemskärmen. Använd din telefon som du normalt gör i säkert läge. Om problemet försvinner i säkert läge, indikerar det att en ny app skapar problemet. Försök ta bort den problematiska appen från din enhet genom att gå vidare till dessa steg:

 1. Klicka sedan på Apps .
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Rulla ner till och knacka på Application Manager.
 4. Navigera till avsnittet Nedladdade och klicka sedan på en nyligen nedladdad app som du misstänker orsaka konflikt.
 5. Om du har några nya appar installerade på ditt SD-kort kan du också bläddra över till SD-kortsektionen och sedan försöka ta bort alla misstänkta appar.

När du har avinstallerat en app stänger du av enheten och slår sedan på den igen. Kontrollera om problemet har lösts eller inte. Den fortsätter, ta bort annan app du misstänker att följer samma process.

När du är klar med Safe Mode startar du bara om enheten för att växla tillbaka till normalt läge.

Om problemet kvarstår under körning i säkert läge måste du felsöka enhetsprogramvaran ytterligare.

Manager internt minne på din Galaxy A3.

Kontrollera aktuellt minnesstatus på din telefon och om du ser behovet av att frigöra lite utrymme, ta bort alla onödiga appar inklusive gamla meddelanden, foton och andra mediefiler som inte längre är användbara från din enhet. Överväg också att ta bort några av dina nedladdade appar som du inte använder. Följ de här stegen för att kontrollera tillgängligt minne på din Galaxy A3:

 1. Tryck och dra meddelandefältet ner från hemskärmen.
 2. Klicka på Inställningsikonen .
 3. Bläddra till och knacka på Lagring .
 4. Visa och utvärdera tillgängligt minne på din enhet. Om du vill se tillgängligt SD / minneskortutrymme bläddrar du ner till SD-kortsektionen .

Om det tillgängliga minnet är under 1 GB kan du frigöra lite utrymme genom att ta bort oönskade appar och innehåll från din enhet. Så här tar du bort oönskade appar från din Galaxy A3:

 1. Tryck och dra meddelandefältet ner från hemskärmen.
 2. Klicka på Inställningsikonen .
 3. Bläddra till och tryck på Application Manager.
 4. Rulla till och tryck på den misstänkta appen för att ta bort.
 5. Tryck på Avinstallera två gånger för att bekräfta åtgärden.

Starta om enheten efter att du har tagit bort några appar och se sedan om det åtgärdar problemet.

Rensa appcache och data.

Om problemet bara uppstår när du använder vissa appar som Chrome eller annan webbläsarapp på din telefon, är det troligtvis ett isolerat problem i en app. I det här fallet kan det hjälpa att rensa appens cache och data. Gör så här:

 1. Klicka på Appar på hemskärmen.
 2. Klicka för att öppna Inställningar .
 3. Bläddra till avsnittet Program och tryck sedan på Programhanterare.
 4. Navigera till det nedladdade avsnittet eller Alla.
 5. Välj appen och tryck på Rensa cache eller Rensa data.
 6. Tryck sedan på OK för att bekräfta.
 7. Vänta tills cache-rensningen är klar och tryck sedan på Hem- knappen för att gå tillbaka till Hem-skärmen.

Starta om telefonen när du är klar med att rensa cache och data i den oroliga appen och se om det ger en positiv produktion.

Torka av cache-partition på din Galaxy A3.

Att torka av cache-partitionen är också bra, särskilt om den tröga prestandaproblemet på din enhet tillskrivs vissa skadade cache och tillfälliga filer i systempartitionen. Om du vill prova, så här:

 1. Stäng av telefonen.
 2. Tryck sedan ner och håll ned knapparna Power, Volume Up och Home samtidigt.
 3. Släpp strömbrytaren när Samsung-logotypen visas, men håll kvar volymknapparna och hemknapparna i några sekunder.
 4. Släpp återstående knappar när Android-logotypen visas. Detta uppmanar dig med Android- systemåterställningsmenyn.
 5. Tryck på Volym ned- knappen upprepade gånger för att markera eller välja Torka cache-partition från de angivna alternativen.
 6. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet. Din telefon startar sedan att torka av cache-partitionen. När det är klart markeras alternativet Reboot system nu .
 7. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta omstart på din telefon.

Se om det åtgärdade problemet och få din enhet igen och kör snabbare igen.

Uppdatera appar eller enhetsprogramvara.

Programuppdateringar är också nödvändiga för att upprätthålla stabilitet, optimering och prestanda på din telefon. Uppdateringar innehåller också bugfixar som kan hjälpa till att eliminera buggar och skadlig programvara från din enhet som kan ha orsakat prestandaförsämring. Följ de här stegen för att leta efter tillgängliga operativsystemuppdateringar på din Galaxy A3:

 1. Tryck på appar från hemskärmen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Navigera till System och tryck sedan på About device.
 4. Klicka på Programuppdatering.
 5. Tryck på Uppdatera nu för att fortsätta.
 6. Vänta tills din telefon slutför att kontrollera om tillgängliga programuppdateringar finns.

Om en uppdatering är tillgänglig, säkerhetskopiera dina data och följ sedan instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera uppdateringen. Se till att enheten har gott om minne kvar för att tilldela uppdateringsfilen. Kontrollera hur din enhet fungerar efter uppdatering av programvaran.

Säkerhetskopiera och återställ / återställ din Galaxy A3.

Problemet du hanterar kan betraktas som ett intrikat systemfråga om det kvarstår efter att ha utfört alla tidigare procedurer. Om du nått denna punkt utan tur kan du överväga att använda en fullständig återställning av systemet redan. Detta kommer dock att rensa all information som lagras på din telefon inklusive dina anpassade inställningar och personlig information. Om du vill fortsätta ska du säkerhetskopiera alla dina kritiska data i förväg. Följ sedan stegen för att återställa och återställa din Galaxy A3 till dess ursprungliga inställningar. Här är hur:

 1. Tryck på appar .
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Bläddra till och tryck på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 5. Tryck på Återställ enhet för att fortsätta.
 6. Klicka sedan på Radera allt.

Vänta tills systemåterställningen är klar. Starta om telefonen när återställningen är klar, fortsätt sedan med den första installationen. Se om det löste problemet. Om inte, överväg andra alternativ.

Andra alternativ att överväga om ingenting annat fungerar

Kontakta din enhetsoperatör eller Samsung Support om problemet med långsam prestanda på din Galaxy A3 inleddes efter installation av en ny firmwareuppdatering och att den fortsatte efter att ha utfört alla tidigare procedurer. Det är möjligt att uppdateringen hade orsakat att din enhet agerade på detta sätt och som måste åtgärdas omedelbart. Vanligtvis rullas ut en uppföljningsuppdatering som innehåller den nödvändiga fixfixen i detta fall.

Under tiden om du misstänker att en skadad komponent är att klandra särskilt när du tidigare tappade eller fick din telefon våt, skulle det vara en bättre idé att välja service. Troligen har din enhet fått någon form av fysisk eller vätskeskada från något av dessa tidigare fall och behöver därför fysisk reparation. I det här fallet, ta din telefon till ett servicecenter i närheten.

Inlägg du kanske också gillar:

 • Vad du ska göra när din Samsung Galaxy A3 visar "fuktdetekterat" -fel [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy A3 kommer inte att ladda på grund av "fukt har upptäckts" varning [Felsökningsguide]
 • Hur fixar du din Samsung Galaxy A3 (2017) som fortsätter att starta om på egen hand [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Samsung Galaxy A3 som fastnar i startlopen, kommer inte att fortsätta starta upp [Felsökningsguide]
 • "Tyvärr har Google Play Services slutat" dyker upp Samsung Galaxy A3 [Felsökningsguide]