Hur man fixar en Nokia 6 2020-smartphone som inte laddas (enkla steg)

Det påstås att den nya Nokia 2020-smarttelefonen håller längre än sin föregångars handenhet eftersom den kommer med ett 3000mAh icke-löstagbart batteri. Ändå är det inte en garanti för att den nya smarta Nokia inte kommer att släppa efter ström- eller laddningsproblem på lång sikt. Flera faktorer kan hindra din nya Nokia 6 från att ladda ordentligt eftersom det har hänt med andra högdrivna smarta enheter. Läs vidare för att ta reda på vad dessa faktorer är och vilka lösningar du ska utföra för att hantera sådana problem.

För smartphone-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning, försök att se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Vanliga faktorer som kan orsaka laddningsproblem på din Nokia 6 2020-smartphone

Laddningsproblem som långsam laddning eller inte laddning alls kan knytas till programvarufel eller maskinvaruskada. Det finns tillfällen då telefonen vägrar att ladda eftersom något stoppar eller förstör laddningssystemet. Detta inträffar vanligtvis när en viss app blir falsk, förbrukar enorm mängd ström och tömmer batteriet på bara en kort tidsperiod. Samma sak kan hända när en buggy-uppdatering installeras. I själva verket har många människor slutat ha en enhet som laddas väldigt långsamt eller inte laddar alls efter att ha installerat en ny firmwareuppdatering inklusive den senaste versionen av Android OS. Vanligtvis skulle en uppföljande mindre uppdatering rullas ut för att lösa problemet, men det kan också indikera behovet för slutanvändare att vänta tills fixfixen blir tillgänglig för allmänheten. Detta är när berörda användare skulle ta tillvara alla tillämpliga lösningar som tillfälliga lösningar.

Andra möjliga syndare bortsett från programvaruproblem skulle inkludera följande:

  • Dåligt batteri. Det är också möjligt att batteriet inte kunde hålla en laddning helt enkelt för att det inte sitter ordentligt.
  • Defekt eller skadad laddare. Samma sak kan hända om laddningskabeln eller USB-kabeln inte är ordentligt ansluten eller har någon typ av skada.
  • Bustad laddningsport eller strömförsörjning är inte helt ansluten eller blockeras.
  • Användning av icke-OEM-laddare kan också betraktas som en möjlig orsak, särskilt om den inte är kompatibel med din enhet.

Vad gör du om din Nokia 6 2020-smartphone fortfarande inte laddar eller laddar men mycket långsamt?

Innan du börjar felsökning, kontrollera och se till att du använder en OEM-laddare eller den medföljande USB- eller laddkabeln och inte tillbehör från tredje part. Se också till att USB / laddningskabeln är ordentligt ansluten och inte blockeras av ett telefonhölje eller lock.

Om du ser en ledning utan laddning kan du försöka använda en annan strömkälla. Det är möjligt att strömförsörjningen är trasig så att den inte kan leverera någon mängd ström till din enhet. Använd så mycket som möjligt ett vägguttag som strömkälla. Du kan också försöka ladda din telefon till en dator eller en elbank men förväntar dig att laddningstiden för att den ska laddas är längre än när du laddar genom ett vägguttag eller eluttag. De flesta USB-portar kan inte leverera rätt mängd som krävs för att ladda enheten inom den angivna laddningstiden.

Tvinga din telefon att starta om när du laddar.

Att tvinga din enhet att starta om när den är ansluten till laddaren kan hjälpa till att rätta till programfel som kan ha hindrat laddningssystemet på din telefon från att utföra sin huvuduppgift. Din enhet består av sammanhängande underprogram som utför specifika funktioner. Ett av dessa delprogram / moduler är laddningssystemet, som har till uppgift att initiera laddning i det ögonblick det upptäcker att batteriprocenten har sjunkit till en viss nivå. Om laddningssystemet misslyckas, är det när du kommer att ha problem med att ladda din telefon. Dåliga appar och skadade data på telefonen är vanliga triggers. Så för att laddningsproblemet ska åtgärdas måste du ta itu med de dåliga apparna eller skadade data först. Att utföra en tvingad omstart medan telefonen är ansluten till laddaren skulle vara en potentiell lösning.

Kontrollera om det finns tecken på maskinvaruskada

Om din Nokia 6 2020 fortfarande laddar mycket långsamt eller inte laddar alls efter att ha använt alla tidigare rekommendationer, kontrollera om det finns synliga tecken på maskinvaruskada. Kontrollera och se till att din enhet, USB-port, laddkabel och nätadapter inte har några synliga tecken på fysisk eller vätskeskada. Om din enhet inte längre är berättigad till garanti kan du göra en fysisk inspektion på batteriet för att se till att anslutningarna inte är korroderade, böjda, trasiga eller skjutna in. För att avgöra om enheten har upplevt vätskeskada, försök att kontrollera vätskeskada eller LDI, som vanligtvis finns i batterifacket eller själva batteriet.

Prova annan laddkabel eller portar

Om du har en extra USB eller laddningskabel som är kompatibel med din Nokia 6 2020-telefon, försök sedan använda den för att ladda din enhet. Om du gör det kommer du att hjälpa dig att isolera om problemet är med den aktuella laddningskabeln som används. Försök också att ansluta enheten till en annan laddningsport eller vägguttag. Om din enhet laddas ordentligt med en annan USB / laddningskabel eller strömkälla, vet du vad som orsakar problemet.

Återställ din telefon (om tillämpligt).

Om du kan få telefonen att ladda genom något av tidigare lösningar kan du felsöka programvarurelaterade problem som du misstänker orsaka laddningsfel som dåliga appar eller felaktiga uppdateringar. Du kan till och med använda en fabriksåterställning för att torka allt från ditt telefonsystem inklusive buggar, skadade data och dåliga appar. Om du gör det kommer telefonen att få en ny och felfri omstart.

Om problemet började uppstå efter installation av en ny mjukvaruuppdatering som en ny Android-version på din telefon, kan du överväga att ta till några Android-återställnings- / reparationsverktyg för att fixa ditt telefonsystem som förstörts av en buggy-uppdatering.

Använd garanti

Om din Nokia 6 2020 fortfarande inte kommer att ladda eller ladda mycket långsamt och som fortfarande är berättigad till garanti, kontakta din enhetsoperatör eller butiken där du köper din telefon och utnyttjar istället för garanti - antingen för en enhet utbyte eller service. Annars, ta din telefon till ett servicecenter och få den diagnostiserad och / eller reparerad av en tekniker istället.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

  • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som fortsätter att visa "Tyvärr har inställningarna stannat" -fel [Felsökningsguide]
  • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som nu går långsamt efter en månads användning [Felsökningsguide]
  • Hur du fixar din Samsung Galaxy Note8 som inte kan skicka / ta emot textmeddelanden [Felsökningsguide]
  • Verizon Galaxy Note 8 långa meddelanden delas upp i mindre meddelanden, SMS är inte i ordning, andra textfrågor
  • Samsung Galaxy S7 Edge fryser sedan om igen när den är ansluten till laddare och andra relaterade problem