Hur man fixar en Motorola Moto X4-smarttelefon som plötsligt inte kommer att slås på utan ström [Felsökningsguide]

Det finns många möjliga skäl till varför en smartphone plötsligt vägrar att starta. Men i allmänhet är det antingen ett programvaruproblem eller felaktig hårdvara. I de flesta fall tillskrivs inga strömproblem i mobila enheter till mjukvaruproblem som när något utlöser batteriet eller kraftsystemet att bli falskt och inte fungerade som det skulle.

Samma sak kan hända när vissa appar fungerar felaktigt och driver processorn att arbeta kontinuerligt. Detta kommer så småningom att trigga snabbt batteriladdning eller plötslig avstängning på enheten. Dödliga systemfel som orsakade större datakorruption hör också till de möjliga triggersna. Detta inträffar vanligtvis när en felaktig uppdatering installeras och ger upphov till datakorruption. Alla dessa faktorer kan få ditt telefonsystem att krascha och stänga oväntat.

Nedan markeras några tillämpliga lösningar för att hantera strömproblem på Motorola Moto X4-smarttelefonen. Läs vidare för att hitta vad du ska göra när du möter en liknande fråga där din Moto X4 plötsligt inte kommer att slås på.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Tvinga din Moto X4 att starta om.

När din telefonskärm plötsligt blir svart kan den fastna på svart skärm eller bara försvinna eftersom batteriet blir helt tömt. Om det inträffar med en batterinivåavläsning på 20 procent eller mer, då troligen hade telefonsystemet kraschat och fastnat på svart skärm. I det här fallet kan det hjälpa att tvinga din enhet att starta om. Så här görs:

 • Tryck och håll in strömbrytaren i cirka 10 till 20 sekunder. Om detta inte fungerar, tryck och håll ned volymknapparna och strömbrytaren samtidigt i 30 till 40 sekunder. Släpp båda knapparna när telefonen startar om.

Detta raderar inte data som sparats på din telefon, varför det inte krävs att skapa säkerhetskopior i förväg.

Att ta bort eller byta ut batteriet avskräcks för att förhindra att batteriet eller telefonkomponenterna skadas.

Andra lösningen: Anslut din Moto X4 till laddaren och låt den ladda.

Om din telefon förblir död och vägrar starta om med en omstart av kraft, då har batteriet antagligen tömts och måste därför laddas upp. Anslut i så fall din telefon till en laddare och låt den sedan laddas i minst 30 minuter. Se till att använda den ursprungliga laddaren och anslut den till en direkt strömkälla eller vägguttag för att säkerställa att den får rätt mängd ström för att slutföra laddningen i tid.

Als se till att din telefon laddas. Normalt ser du en laddningsindikator några sekunder efter att telefonen är ansluten till laddaren och laddningsikonen förblir på skärmen tillsammans med den aktuella batterinivån som den ackumuleras. Om du inte ser någon indikator på att din telefon laddas måste du ta itu med laddningsproblem först. Kontrollera din laddare, laddkabel eller laddningsport för att avgöra vad som hindrar din enhet från att ladda.

Om din Moto X4 laddas och redan har 50 procent batteri, tvinga den att starta om medan den laddas. Om du gör det kan du rensa felaktiga bakgrundsappar som kan ha orsakat konflikter och tömt batteriet snabbare än väntat. För att göra detta, tryck helt enkelt på strömbrytaren och Volym ned- knappen i cirka 30 till 40 sekunder och släpp sedan när telefonen startar om.

Tredje lösningen: Uppdatera telefonprogramvara till den senaste versionen.

Om du lyckades sätta på telefonen igen efter laddning ska du manuellt leta efter och installera tillgänglig uppdatering för din enhet. Att göra det kan hjälpa till att rensa systemfel och skadlig programvara som kan ha utlöst till telefonen för att plötsligt stänga av.

Du kan leta efter tillgängliga uppdateringar på din Moto X4 trådlöst eller i luften med dessa steg:

 1. Klicka på Apps- menyikonen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Tryck på System .
 4. Knacka på Systemuppdateringar.

Om en uppdatering är tillgänglig ser du ett meddelande som innehåller uppdateringsinformationen. För att ladda ner och installera det, följ bara instruktionerna på skärmen. Observera dock att en stabil och stark Internetanslutning krävs för att slutföra nedladdning och installation av OTA-uppdateringen. Din telefon måste också ha tillräckligt med utrymme och kraft för att slutföra hela processen.

Fjärde lösningen: Torka av systemcache-partition på din Moto X4.

Att torka av systemcache-partitionen kan också hjälpa till att ta bort alla tillfälliga systemfiler som kan orsaka att telefonen stängs av och inte slås på. Det här raderar inte dina filer och inställningar, till skillnad från fabriksåterställning eller återställning av master. Det är också en rekommenderad lösning att hantera problem efter uppdatering som när din telefon plötsligt blir falsk efter installation av ny programuppdatering. Så här görs:

 1. När telefonen är avstängd, tryck och håll ned volymknapparna och strömbrytaren samtidigt tills den startar om.
 2. Tryck på Volym ned-knappen för att markera / välja Alternativ för återställning.
 3. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta återställningsläget . En Android-botbild med rött utropstecken kommer snart att visas.
 4. Tryck på knappen Volym upp medan du håller ner strömbrytaren.
 5. Använd volymknappen för att bläddra till och markera torka cache-partition.
 6. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 7. Du kan bli ombedd med en ytterligare bekräftelseskärm så om det händer, tryck på Volym ned för att markera Ja och tryck sedan på Ström för att bekräfta.
 8. Din telefon bör sedan börja rensa cache-partitionen och när det är klart markeras alternativet omstart av system nu . Tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Femte lösningen: Återställ din Moto X4 till fabriksinställningarna (huvudåterställning).

En återställning av fabriksdata tar bort allt som läggs till och sparas på din telefon inklusive appar, inställningar, kontakter, personlig information och annat innehåll. Eventuella felaktiga fel inklusive de som orsakas slumpmässig avstängning och systemkrasch kommer också att rensas i processen. Kort sagt kommer allt att raderas. Detta kan betraktas som det sista alternativet om allt annat misslyckades med att lösa problemet och din Moto X4 fortsätter att stänga av oväntat och inte kommer att slås på. Innan du börjar återställa telefonen måste du säkerhetskopiera alla viktiga data för säkerhetsskydd. När du är klar följer du dessa steg för att återställa och återställa fabriksinställningarna på din Moto X4 genom inställningsmenyn:

 1. Klicka på Apps- menyikonen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Tryck på System .
 4. Bläddra till och tryck på Återställ.
 5. Välj alternativ för återställning av fabriksdata .
 6. Klicka på Återställ telefon.
 7. Om du uppmanas att ange skärmlåskod för att fortsätta.
 8. Klicka sedan på Radera allt för att bekräfta och starta återställningen.

Din telefon börjar sedan torka av allt och återställer sedan standardkonfigurationerna eller originalkonfigurationerna på telefonen. Vänta tills din telefon slutför återställningen och starta om automatiskt. Fortsätt sedan att konfigurera din telefon som ny.

Om en fabriksåterställning genom inställningar inte är möjlig kan du istället göra den externa återställningen på din Moto X4. Det är då du använder hårdvaruknapparna eller fysiska knapparna för att återställa telefonen. För att utföra en extern återställning måste telefonen ha en batterinivå på minst 25 procent. Detta är nödvändigt för att säkerställa att hela återställningen lyckas och därmed förhindrar att telefonsystemet skadas.

Andra alternativ

Om ingen av de tidigare metoderna klarar av att lösa problemet och din Motorola Moto X4 fortfarande inte kommer att slås på, är du troligtvis att hantera lite dålig hårdvara som behöver fixas. I så fall är det nödvändigt att ta din telefon till ett Motorola-auktoriserat servicecenter.

För ytterligare rekommendationer och felsökningshjälp kan du kontakta din enhetsoperatör eller Motorola Support istället.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur du fixar Google Play som fortsätter att krascha eller inte kommer att laddas ordentligt på din Motorola Moto X4-smartphone [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Motorola Moto X4-smarttelefon som inte kan skicka eller ta emot text- / SMS-meddelanden [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar Facebook som fortsätter att krascha kommer inte att laddas ordentligt på din Motorola Moto X4-smartphone [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Motorola Moto X4 som inte kommer att slås på efter att ha stängt av sig själv (enkel fix)

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.