Hur man fixar en Motorola Moto E4 som inte laddar eller kan laddas men som är väldigt långsam [Felsökningsguide]

När en smartphone plötsligt inte laddar kan det bara uppleva några slumpmässiga mjukvaruproblem som hindrar laddningssystemet från att utföra den vanliga rutinen. De flesta laddningsproblem på mobila enheter tillskrivs faktiskt programvarufel och det innebär att de kan fixas av slutanvändare. Så länge laddaren fungerar och enheten inte blir våt eller faller, finns det alltid ett sätt att hantera problemet. I detta sammanhang framhävs några rekommenderade lösningar för att hantera laddningsproblem på en Motorola Moto E4-smartphone. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om din Moto E4 plötsligt inte laddas eller laddas mycket långsamt.

Om din Moto E4 kan ladda men mycket långsamt, hanterar du troligtvis ett programvaruproblem. I så fall kan du prova någon av dessa lösningar.

Första lösningen: Avsluta alla bakgrundsappar och starta sedan om telefonen.

Bakgrundsappar kan vara den huvudsakliga syndaren, särskilt om de kraschade eller skadades. Bakgrundsappar består av applikationer som du nyligen har öppnat eller använt men inte stängt. De fortsätter att köra i bakgrunden och är redo att starta när de utlöses. Tyvärr kan någon av dessa bakgrundsappar ge slumpmässiga fel och så småningom stoppa andra telefonfunktioner. För att se till att det inte är det som orsakar laddningsproblem på din enhet rensar du alla senaste appar från din Moto E4 med följande steg:

 1. Klicka på ikonen för nyligen appar från hemskärmen. Om du gör det visas en lista över nyligen använda eller öppnade appar.
 2. Dra en app åt vänster eller höger för att ta bort applikationen.

Gör samma sak tills alla appar är stängda. När du har rensat alla bakgrundsappar, starta om / mjuk återställ din Moto E4 med följande steg:

 1. Tryck på strömbrytaren i några sekunder och släpp sedan när menyn visas.
 2. Välj Stäng av och tryck sedan på OK . Din telefon stängs sedan av.
 3. Tryck på strömbrytaren efter 30 sekunder för att slå på telefonen igen.

Alternativt kan du tvinga att starta om din Moto E4 med följande steg:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren i cirka 10 till 20 sekunder.
 2. Släpp knappen när telefonen startar om och går igenom uppstartssekvensen.

En mjuk återställning eller omstart dumpar felaktig cache och tillfälliga data uppdaterar därmed det interna minnet och operativsystemet.

Andra lösning: Kontrollera batteribruk och hantera appar.

En enhet som plötsligt laddar mycket långsamt kan ha något i den som snabbt konsumerar batteriet. I det här fallet, vad som verkligen händer är att din telefon laddas i normal takt men eftersom något snabbt tappar sin kraft såg det ut som att det laddades väldigt långsamt eftersom det tar längre tid för batteriet att bli fulladdat. I de flesta fall är oförskämda appar och tjänster de främsta skyldigheterna. Du kan se vilket delsystem, komponent eller applikation som använder mest energi på din Moto E4 med följande steg:

 1. Klicka på appar- ikonen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Klicka sedan på Batteri .

En ny skärm som innehåller detaljer om batteriförbrukningen kommer då att dyka upp. Kontrollera och se vilken app som använder den mest kraftfulla telefonen. Om du ser något ovanligt med en apps strömförbrukning måste du hantera den appen. Du kan behöva inaktivera den appen tillfälligt eller ta bort den från din enhet helt. Om du föredrar det senare, följ sedan dessa steg för att ta bort / avinstallera den felaktiga appen från din Moto E4:

 1. Klicka på appar- ikonen.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Tryck på Meny .
 4. Gå till Mina appar och spel.
 5. Leta reda på appen som du vill ta bort.
 6. Klicka för att välja appen och tryck sedan på Avinstallera .
 7. Om du uppmanas till OK för att bekräfta borttagning av appen.

Starta om enheten när du är klar med att avinstallera felaktiga program.

Tredje lösning: Uppdatera telefonprogramvara till den senaste tillgängliga versionen.

Uppdateringar kan ibland orsaka problem inklusive problem med batteriladdning i mobila enheter. Men de är ursprungligen avsedda att erbjuda fördelar inklusive nya funktioner, förbättrad funktionalitet och säkerhetsuppdateringar för att bli av med befintliga buggar och skadlig programvara. Om laddningsproblemet du hanterar tillskrivs vissa skadliga program eller programvarufel, kommer installation av uppdateringar troligen att hantera det. Med det sagt, leta efter systemuppdatering som finns tillgänglig för din Moto E4 med följande steg:

 1. Klicka på Apps- menyikonen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Tryck på System .
 4. Knacka på Systemuppdateringar.

Att installera appuppdateringar kan också hjälpa särskilt om felaktiga appar är skyldiga. Appuppdateringar erbjuder också säkerhetsuppdateringar för att rensa eventuella buggar och skadlig programvara som kan ha orsakat att appen blev falsk. Om du inte har ställt in din enhet eller appar för att installera tillgängliga uppdateringar automatiskt, kan du manuellt leta efter och installera väntande uppdateringar för dina appar. Här är hur:

 1. Tryck på appikonen för att se listan över dina appar.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Tryck på Meny .
 4. Klicka på Mina appar och spel.
 5. En lista med appar med väntande uppdateringar visas sedan på den övre delen av skärmen.
 6. Om flera uppdaterade appuppdateringar är tillgängliga, klicka sedan på alternativet för att uppdatera alla appar samtidigt.
 7. För att uppdatera enskilda appar klickar du på knappen Uppdatera bredvid applikationens namn.

När du är klar med att installera väntande uppdateringar för dina appar bör du starta om / mjuka återställa din Moto E4 för att se till att alla nya ändringar tillämpas korrekt och på samma sätt förhindra att appar kommer att bli falska.

Fjärde lösningen: Återställning av fabriksdata via Android-återställningsläge (extern återställning).

Om din telefon kan ladda upp till 50 procent kan du utföra en extern återställning för att rensa dödliga systemfel som kan ha orsakat laddningssystemet att fungera. Detta bör dock bara beaktas bland den sista utväg eftersom den kommer att torka allt från telefonen inklusive nedladdade appar, anpassningar, nedladdade filer och personuppgifter. Om du vill fortsätta, säkerhetskopiera alla dina viktiga filer följ sedan dessa steg för att utföra en extern återställning på din Moto E4 och återställa fabriksinställningarna:

 1. När telefonen är avstängd, tryck och håll ned strömbrytaren och Volym-knappen samtidigt tills telefonen startar upp.
 2. Tryck sedan på Volym ned-knappen för att bläddra till och markera Återställningsläge.
 3. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta återställningsläget. En Android-botbild med rött utropstecken visas då.
 4. När du ser den här bilden trycker du på Volym upp-knappen medan du håller ner strömbrytaren.
 5. Tryck sedan på Volym ned-knappen för att bläddra till och markera torka data / fabriksinställning .
 6. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att bläddra till och markera Ja - radera alla användardata alternativ.
 8. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 9. Låt din enhet slutföra återställningsprocessen och återställa fabriksinställningarna.

Telefonen startar sedan om när återställningen är klar. Då kan du fortsätta med den första installationsprocessen. Eventuella mjukvarorelaterade problem inklusive långsam laddning bör nu rensas.

Om din Moto E4 inte laddar alls, hänvisar du till följande laddningstips:

 1. Använd endast den ursprungliga (OEM) laddare / laddningsutrustning. Tredjepartsladdare kanske inte är kompatibla med din telefons laddningssystem och fungerar därför inte. Använd om möjligt bara laddaren som medföljer din enhet. Om du har en extra OEM-laddare kan du försöka använda den för att avgöra om problemet är med den ursprungliga laddaren eller inte.
 2. Ladda från höger strömkälla. För att säkerställa att din enhet får tillräckligt med strömförsörjning, ladda den från en strömkälla eller vägguttag. Andra laddningsportar kanske inte kan leverera rätt mängd ström för din enhet att ladda snabbare. Se till att eluttaget eller källan du använder fungerar. Försök att växla mellan strömkällor eller vägguttag, om det behövs.
 3. Rengör laddningsporten från damm eller ludd. Damm eller ludd som är igensatt i laddningsporten kan hindra kontakten från laddaren. Som ett resultat kan det hända att telefonen inte kan ladda eller uppleva och av och på laddning. Kontrollera laddningsporten och se till att det inte sitter smuts eller ludd i den.
 4. Ta bort tredjeparts höljetelefontillbehör. Tredjeparts hölje eller skyddsfodral kan också orsaka förlustkontakt mellan laddningsporten och laddaren, särskilt om det inte passar bra med din telefon. För att se till att detta inte är orsaken, försök ta bort alla höljen från enheten och ladda sedan igen.

Andra alternativ

Om ingenting annat fungerar och din Motorola Moto E4 fortfarande inte laddar eller kan laddas utan mycket långsamt, bör du nu överväga att ta en resa till ett servicecenter. Det kan finnas någon form av fysiska eller vätskeskador på någon av dina telefonkomponenter som batteriet kanske, det förhindrar att det laddas ordentligt. Och skulle det vara någon hårdvaruskada, då skulle det behöva repareras.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.