Hur man fixar en iPhone X som sitter fast i återställningsläget [Felsökningsguide]

Det finns många möjliga orsaker till varför din iPhone fastnar på skärmen Anslut till iTunes eller återställningsläge på grund av en misslyckad iOS-uppdatering, ofullständig iOS-återställning eller misslyckad jailbreak. Alla dessa tillskrivs mjukvaruproblem. Å andra sidan, om din iPhone kan fastna på grund av hårdvaruskada. Detta är vanligtvis fallet om du av misstag har tappat din iPhone X, blivit våt eller överhettad. Men för en iPhone X som fastnar i återställningsläget är det troligt att hårdvaruproblem inte kommer att skylla om det inte förekom fall av fall eller exponering av vätska.

Som sagt, det finns ett sätt att lösa problemet i slutändan. Nedan är några av de möjliga lösningarna du kan prova på om du någonsin fastnar i samma problem efter att du har försökt återställa återställningsläget. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra för att få din iPhone X från att sitta fast i återställningsläget.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, kan du försöka bläddra igenom vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp flera problem med den här enheten. Oddsen är att vi redan har publicerat ett inlägg som hanterar liknande problem. Försök hitta problem som har liknande symtom med vad du för närvarande har och känn dig fri att använda de lösningar som vi har föreslagit. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Tvinga om din iPhone X igen.

En kraftåterstart är ett alternativt sätt att mjuk återställa / starta om en frusen iPhone. Detta fungerar på samma sätt som den vanliga omstarten gör när det gäller att bli av med mindre appfel och programvaruproblem. Och som en mjuk återställning påverkar inte en omstart av kraft någon information lagrad i iPhone: s internminne, så att du inte tappar data i processen. Om du inte har gjort det ännu, prova det. Så här tvingas du starta om en iPhone X:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Slutligen, tryck och håll ned strömbrytaren / sidoknappen tills Apple-logotypen visas.

Om din iPhone kan starta upp med framgång efter en kraftstart startar du igen för att återställa iOS i iTunes. Att sluta sitta fast i återställningsläget betyder inte alltid att det kommer att hamna samma sak i nästa försök. Innan du gör det, ta bort andra externa enheter från datorn. Stäng eller avsluta också alla program som körs på ditt datorsystem för att förhindra att några av dem orsakar konflikt. När du har gjort allt, anslut din iPhone X till din dator med den ursprungliga Lightning-kabeln och öppna sedan iTunes. Vänta tills telefonen känns igen i iTunes och inställ sedan iOSåterställning med följande steg:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned .
 3. Slutligen, tryck och håll ned Power / Side-knappen tills skärmen för återställningsläge visas. Släpp inte knappen när Apple-logotypen visas eftersom du måste komma åt återställningsläget.
 4. När du ser skärmen för återställningsläge eller ansluta till iTunes- skärmen, vänta på att återställnings- eller uppdateringsfrågan visas. Välj sedan alternativet Återställ .

Följ resten av iTunes-kommandona på skärmen för att slutföra hela återställningsprocessen.

Andra lösningen: Använd iTunes för att återställa din iPhone X i DFU-läge.

Om det andra återställningsläget för återställningsläget misslyckades, kan du överväga att välja en enhetsfirmwareuppdatering eller återställa DFU-läge. Detta är den djupaste typen av systemåterställning du kan göra på en iPhone. Den sätter din enhet i ett tillstånd där den kan kommunicera med iTunes på en dator även utan att aktivera iOS eller bootloader. Detta ger dig en högre chans att fixa din enhet även om operativsystemet är helt borkat. Ett DFU-läge återställer emellertid resultat till dataförlust eftersom det tar bort allt från ditt telefonsystem inklusive sparad information. På den positiva anmärkningen har du en högre chans att få din iPhone X tillbaka och fungera smidigt efteråt. Om du vill prova, gör din dator redo och följ sedan dessa steg:

 1. Anslut din iPhone X till din dator med den medföljande USB-kabeln eller Lightning-kabeln som medföljde. När du är ansluten öppnar du iTunes på din dator och fortsätter sedan till nästa steg.
 2. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen, tryck sedan snabbt på Volym ned-knappen . Slutligen, tryck och håll ned Sid / strömknappen tills skärmen blir svart.
 3. Så snart skärmen blir svart trycker du på och håller ned Volym-knappen medan du håller ned sidan / strömbrytaren.
 4. Efter 5 sekunder släpper du sidan / strömbrytaren men håller ner volymknappen tills din iPhone X dyker upp i iTunes.
 5. Släpp knappen Volym ned så snart din iPhone visas i iTunes.
 6. Följ instruktionerna på skärmen för att återställa din iPhone X i DFU-läge genom iTunes-kommandon.

Om en iPhone-återställning av DFU-läge inte får fixas din iPhone X heller, kan du använda andra alternativa mjukvarulösningar.

Tredje lösningen: Använd alternativ iOS-återställnings- / reparationsprogramvara för att fixa din iPhone X.

Förutom iTunes finns det också andra iOS-återställnings- / reparationsverktyg som du kan använda för att lösa stora iOS-problem som påverkar olika iPhone-modeller inklusive den senaste iPhone X. Dessa är programvara från tredje part som kan laddas ner till en Windows- eller Mac-dator. Som sagt måste du också använda en dator för att köra och använda programvaran. Tredjeparts iOS-återställnings- / reparationsverktyg som Reiboot kan ha mer avancerade funktioner som inte finns i iTunes. Detta gör att de bedöms bland de alternativa lösningarna på stora iOS-problem som inte kunde åtgärdas i iTunes.

Om du vill prova dessa verktyg, söker du bara efter iOS-återställnings- / reparationsprogramvara i din dators webbläsare och sedan hittar programvaran som är kompatibel med din dator och som stöder den aktuella iOS-versionen av din iPhone X. Läsning av förhandsgranskningar och hela programvarubeskrivningen kan hjälper dig också att få mer information om hur programvaran faktiskt fungerar. När du har bestämt dig för vilken programvara du ska använda, ladda ner och installera önskad programvara på din dator. Så snart den har installerats kan du gå vidare och försöka använda den för att reparera din iPhone X. Vanligtvis skulle du behöva ansluta din iPhone till din dator via USB eller Lightning-kabel. När din enhet är ansluten, öppna programvaran på din dator, vänta på att den känner igen din iPhone och följ sedan kommandona på skärmen för att installera iOS-reparation. IOS-återställnings- och reparationsprocessen kan variera beroende på vilken programvara du använder.

Andra alternativ

Om ingen av de ovannämnda lösningarna kan lösa problemet och din iPhone X förblir fast i återställningsläget, kommer du troligtvis att hantera hårdvaruproblem. Det är då service är nödvändig. Som sagt kan du boka ett möte med Apple och få din iPhone X-maskinvara kontrollerad på ett Apple-auktoriserat servicecenter. För andra möjliga alternativ, kontakta din operatör eller Apple Support för ytterligare hjälp.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar ett Apple iPhone X-batteri som tappas så snabbt efter att ha installerat en iOS-uppdatering [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone X som sitter fast på Apple-logotypen efter installation av iOS 11.4.1-uppdateringen [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar iPhone X Bluetooth-bilkoppling som inte fungerar efter installation av en ny iOS-uppdatering [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar Apple iPhone X Face ID-funktion som inte fungerar [Felsökningsguide]

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone X-smarttelefonen kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone X. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.