Hur man fixar en iPhone X som plötsligt fastnar på en tom eller svart skärm [Felsökningsguide]

En telefon som plötsligt sitter fast på en tom eller svart skärm stöter mer troligt på ett allvarligare systemfel som större datakorruption. Problemet kan utlösas av vissa dåliga appar eller dåliga programuppdateringar på telefonen. Andra fall av problem med tom eller svart skärm är knutna till strömproblem som när massiv strömavladdning från falska appar och på samma sätt dåligt batteri. I värsta fall fastnar telefonen på svart eller tom skärm på grund av hårdvaruskada. Detta är när din enhet behöver service.

För fastställda problem som hänför sig till mjukvaruproblem kan utföra vissa lösningar potentiellt fixa dem. I det här inlägget har jag sammanställt några av tillämpliga lösningar och standardförfaranden som används för att hantera samma problem på iPhone X. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om din iPhone X plötsligt fastnar på blank eller svart skärm.

Men innan vi faktiskt går vidare till vår felsökning, om du har andra problem med din telefon, kan du besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat några av de vanligaste problemen med den här enheten. Om du behöver mer hjälp med ditt problem, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Tvinga om din iPhone X igen.

En kraftstart är en simulerad process för borttagning av batterier och en alternativ metod för att starta om en frusen eller svarande iPhone. Det fungerar på samma sätt som med den vanliga omstarten eller mjuk återställning men utförs på ett annat sätt och det använder hårdvaruknapparna. En kraftåterstart rensar också bakgrundsappar inklusive de som har skadats. Och som en mjuk återställning påverkar inte en kraftåterstart personlig information och annan sparad information i telefonens interna minne. Så här görs:

 1. Tryck snabbt och släpp Volym upp-knappen.
 2. Tryck snabbt och släpp knappen Volym ned.
 3. Slutligen håller du ned Side / Power-knappen tills Apple-logotypen visas och släpper sedan.

Du kan behöva hålla ned sidoknappen i mer än 10 sekunder tills du ser Apple-logotypen och sedan släpper den.

Om en kraftåterstart kan lösa problemet och din iPhone svarar igen, är det nästa du bör göra att installera väntande appuppdateringar. Bland de möjliga orsakerna till varför din enhet fastnar är felaktiga appar, vanligtvis de som inte uppdateras. Om du inte har ställt in dina appar eller telefon för att automatiskt installera uppdateringar, måste du manuellt leta efter och uppdatera dina appar. Liksom iOS-uppdateringar erbjuder appuppdateringar också bugfixar för att rensa appen från slumpmässiga buggar som orsakar appproblem. Följ de här stegen för att manuellt leta efter och installera väntande appuppdateringar på din iPhone X:

 1. Klicka för att öppna App Store.
 2. Från App Store-skärmen navigerar du till avsnittet Uppdateringar genom att knacka på ikonen Uppdateringar längst ner till höger. En lista över appar med väntande uppdateringar visas sedan på skärmen Uppdateringar .
 3. För att uppdatera enskilda appar trycker du bara på knappen Uppdatera bredvid appens namn.
 4. Eller så kan du också trycka på knappen Uppdatera alla för att installera alla väntande appuppdateringar på en gång.
 5. Låt dina appar avsluta installationen av uppdateringar.

Efter uppdatering av appar, ge din iPhone en ny omstart för att tillämpa de nya ändringarna och dumpar skräpfiler från dess interna minne.

Förutom att uppdatera appar kan installation av den senaste iOS-uppdateringen som är tillgänglig för din iPhone X också betraktas som en möjlig lösning. Så om din iPhone X kommer igång igen och körs ordentligt efter att ha utfört en kraftstart, kan du överväga att kontrollera om det finns en ny programvaruversion för din enhet. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Programuppdatering.

Din telefon måste ha en stark och stabil Wi-Fi-åtkomst för att du ska kunna ladda ner och installera programuppdatering via OTA eller i luften. Tillräcklig ström (minst 50 procent batteri) är också nödvändig. Säkerhetskopiera också all kritisk information för förvaring. När du har gjort allt, följ instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera den senaste iOS-versionen på din iPhone.

Andra lösningen: Återställ och återställ fabriksinställningarna på din iPhone X via iTunes.

Om din iPhone förblir fast på en tom eller svart skärm efter att ha utfört en kraftåterstart, är nästa möjliga lösning att försöka vara en fabriksinställning via iTunes. För att göra detta måste du använda antingen en Windows PC eller Mac-dator som har den senaste versionen av iTunes-appen installerad. När du har säkrat en dator kan du ansluta din iPhone X via USB-kabel eller använda Lightning-kabeln som medföljer. Vänta tills iTunes känner igen din iPhone X och följ sedan dessa steg för att utföra en fabriksåterställning via iTunes:

 1. Öppna iTunes på din dator.
 2. Anslut din iPhone X till din dator med hjälp av Lightning-kabeln.
 3. Vänta tills din iPhone visas i iTunes och välj sedan den.
 4. Navigera till avsnittet Sammanfattning .
 5. Klicka sedan på kommandot Restore [iPhone] .
 6. Om du uppmanas läs meddelandet och klicka sedan på Återställ för att bekräfta. Om du gör det kommer iTunes att börja radera din enhet och installera den senaste iOS-versionen.

Din iPhone bör starta om av sig själv när den återställs till fabriksinställningarna. Låt den slutföra uppstarten och sedan kan du ställa in den som ny.

Tredje lösningen: Återställ din iPhone X i återställningsläge.

Att utföra en återställningsläge återställning är vanligtvis nästa möjliga lösning att försöka om en fabriksåterställning misslyckas med att fixa programvarurelaterade problem på en iPhone. Detta kommer att sätta din enhet i ett återställningsläge, att reparera och återställa iOS utan att förlora interna data eller genomföra en fullständig utplåning av systemet. För att göra detta måste du använda antingen en Windows- eller Mac-dator som har den senaste iTunes-programvaran installerad. Så här sätter du din iPhone X i återställningsläge och återställer iOS via iTunes:

 1. Anslut din iPhone X till din dator med den medföljande Lightning-kabeln och öppna sedan iTunes.
 2. Vänta tills iTunes känner igen din telefon och utför sedan en kraftåterställning utan att släppa sidoknappen när Apple-logotypen visas. För att göra det, tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned. Slutligen håller du ned Side / Power-knappen tills skärmen Connect to iTunes visas. Återigen, släpp inte sidoknappen när du ser Apple-logotypen eftersom du måste sätta din enhet i återställningsläge.
 3. Kort efter att ha sett skärmen Anslut till iTunes kommer du att uppmanas med alternativet Återställ eller uppdatera . Om du föredrar att installera iOS igen utan att radera dina iPhone-data väljer du Uppdatera. I annat fall väljer du Återställ.

Vänta tills iTunes slutför att ladda ner programvaran för din enhet. Nedladdningsprocessen tar vanligtvis 15 minuter. Om nedladdningen tar längre tid än 15 minuter kommer din iPhone att lämna återställningsläget (Anslut till iTunes-skärmen). Om det händer, låt nedladdningen slutföras och gå tillbaka till tidigare steg för att sätta din iPhone X i återställningsläge igen.

När uppdateringen eller återställningen är klar kan du ställa in enheten så att du kan använda den igen.

Fjärde lösningen: Återställ din iPhone X i DFU-läge.

Enhetens firmwareuppdatering eller återställning av DFU-läge är den djupaste typen av iOS-återställning du kan göra på din iPhone. Det anses vanligen vara den sista utväg för att fixa komplicerade systemproblem med din iOS-enhet. Om du sätter din iPhone i DFU-läge kan den ladda om både programvaran och firmware. Innan du gör det rekommenderas att du säkerhetskopierar din enhet till iCloud eller iTunes. Som sagt, säkerhetskopiera det om möjligt annars kommer du att tappa kritisk information. När du är redo följer du dessa steg för att sätta din iPhone X i DFU-läge och sedan återställa den via iTunes:

 1. Anslut din iPhone X till din dator via USB-kabel / Lightning-kabel.
 2. Tvinga sedan om starta om din iPhone X genom att snabbt trycka på Volym upp-knappen, sedan snabbt trycka på Volym ned-knappen, och slutligen, tryck och håll ner sidoknappen tills skärmen blir svart.
 3. Så snart skärmen blir svart håller du in både sidoknappen och volym ner-knappen i 5 sekunder.
 4. Släpp sidknappen efter 5 sekunder men håll ner volymknappen nedtryckt . Om du ser Apple-logotypen betyder det att du har hållt knappen för länge och så måste du börja överallt.

Om skärmen förblir svart och inte visar någon logotyp eller någon skärm, betyder det att du har gått in i DFU-läge och att din enhet är klar för systemåterställning. iTunes ber dig sedan med ett varningsmeddelande som säger att den har upptäckt din iPhone i återställningsläge. För att installera iOS-återställning, klicka på alternativet Återställ och följ sedan resten av instruktionerna på skärmen.

Om ingen av de tidigare metoderna kan lösa problemet och din iPhone X förblir fast på en tom eller svart skärm, behöver enheten troligtvis service. Det kan ha uppstått någon form av fysisk eller vätskeskada som orsakat skada på någon av skärmkomponenterna. I så fall skulle reparation av maskinvara vara nödvändig.